BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 3 miesiąc temu #922818 przez klauduska89
Ja mam jutro wizytę u gina, w końcu założy mi kartę i zleci badania. Mam nadzieję tylko że z chorobowym nie będzie robiła mi problemu, bo za 2 tygodnie kończy mi się urlop i musiała bym do pracy wracać a nie mam z kim malucha zostawić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #922900 przez Nikaa
Dziewczyny jestem po wizycie
wszystko w porządku groszek rozwija się prawidłowo :) i krawiaczek się wchłania :)
i baaaaardzo wstepnie ( wiadomo jeszcze wcześnie) można się coś dopatrzyć między nóżkami :D :D nie ukrywam cieszylibyśmy się mega na drugiego synka :D ( nie wiem skąd się wzieło że każdy koniecznie musi chcieć mieć parkę :P)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 3 miesiąc temu #922913 przez klauduska89
Nikaa super wiadomość:)

10 lata 3 miesiąc temu #922916 przez Nikaa
klauduska89 uśmiech z twarzy mi nie schodzi od wizyty :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #922920 przez Karolincia
Nikaa - gratuluję groszka!!! :) oby Groszek został do końca ciązy groszkiem :P :)

Kladusuśka - trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :)

Moja gin mi załatwiła, wcisnęła mnie na 12 wrzesnia do siebie :D uz w piatek zobacze moje Maleństwo, usłysze serdusio :) nie moge sie doczekac !!! :) :)

10 lata 3 miesiąc temu #922924 przez Nikaa
Karolincia to już niedługo :D

10 lata 3 miesiąc temu #922933 przez Anabelle
Nika wspaniale, jednym słowem, lepszych wiadomości nie mogłoby być :D

10 lata 3 miesiąc temu #923043 przez monia89
Hej.
moje siły odpłyneły chce pragne by mdłosci odpuściły po 1 trymestrze bo ja już nie ogatniam :blush:
Z Tosikiem 2 tyg wymiotów i luz :-)
Nikaa Super Kochana!!!! Imie wybrane?
Klauduśka 3 mam kciuki i daj znać po wizycie!
Ja mam genetyczne 30 a wizyte 1.10 :-) OJ naoglądam sie mojej Fasolki :-)

10 lata 3 miesiąc temu #923143 przez vestusia
Witajcie Mamuśki :)
Przepraszam, że tak długo nie odzywałam się, ale sporo się działo u mnie, a najważniejsze, że w końcu przeprowadziliśmy się i jesteśmy już na swoim.
Co prawda na razie mieszkamy na „kawalerce”, bo gotowy jest tylko duży pokój z aneksem kuchennym i łazienka, ale i tak się cieszę. No i przedszkole Zuzi mam pod oknem więc lepiej być nie mogło.
Pierwszy tydzień zleciał mi na sprzątaniu i częściowym rozpakowywaniu. No i umyłam okno, na razie tylko jedno, ale musiałam i robiłam to powoli :)
Zuzia chodzi do przedszkola, pierwsze dni, do środy było ciężko, płakała i darła się, ale już od czwartku było fajnie. Na weekend pytała czy może już iść do przedszkola. No i widać cieszy się, opowiada o nowej koleżance, paniach i zabawach.
Mój Mąż śpi właśnie po nocce, więc siedzę cichutko :) Na obiad dziś kluski na parze a do tego pierś z kurczaczka i sosik. My lubimy gotować na parze, jest zdrowo i smaczne a sam obiad robi się bardzo szybko.
Byłam dziś u endokrynologa, bo pierwsze badanie na TSH wyszło za wysokie, drugie już w normie, więc któryś wynik jest błędny i trzeba sprawdzić, który. Póki co nigdy nie miałam problemów z tarczycą, jedynie Zuzia ma niedoczynność tarczycy i bierze codziennie hormony.
Jejor Laski, ja podziwiam Was, które mają tak małe dzieci, że już jesteście zafasolkowane :D Ja to momentami jestem przerażona, bo Zuzia wydaje mi się wciąż taka mała a co dopiero Wy, które mają ledwo ponadroczne dzieci. Takie dzieci są naprawdę małe i same potrzebują wiele opieki i uwagi. Później będzie pewnie fajnie, ale szczerze podziwiam :D Zuzia daje popalić, ale jest też już bardzo komunikatywna, a mimo to męczy nas ciągle :)
My etap ząbków dawno mamy za sobą, zresztą nawet nie pamiętam, abyśmy go jakoś źle przechodziły. Pierwszym ząbkom towarzyszyły luźne kupki i stan podgorączkowy a przy kolejnych zawsze katar i czasami stan podgorączkowy. Z Zuzią raczej nie mieliśmy większych problemów, bo przesypiała całe noce odkąd ukończyła 3 m-ce, a jak miała 1,5 roku to chodziła bez pieluszek. Boję się, że druga fasolka nadrobi hihihihi
I tyle u mnie, postaram się do Was częściej zaglądać, muszę tylko oddać komputer do naprawy, bo nie działa mi literka „i”, którą wpisuje klikając myszką na klawiaturze programowej. Jest to baaaardzo męczące.
Cieszę się, że fasolki rosną, brzuszek Moniu śliczny, Karolinci mi się nie wyświetla. Nika super, że to prawdopodobnie Groszek, choć jak dla mnie to strasznie wcześnie na określanie płci ;)
Miłego dnia i do napisania.

10 lata 3 miesiąc temu #923165 przez klauduska89
Monia wspolczuje mdlosci, u mnie tez czasami sa ale nie bardzo dokuczliwe. Ja juz po wizycie, karta w koncu zalozona, zlecona seria badan na nastepna wizyte za 2 tygodnie. Pani doktor zbadala mnie i ciaza ladnie rosnie jak to okreslila, swoja droga ciekawe jak oni to wszystko wiedza przez te badanie reczne :)

10 lata 3 miesiąc temu #923196 przez monia89
Vestusia super! Zaglądaj częściej!
Klauduśka super!
mi kiedyś kolega opowiadał jak to sie uczą badań ginekologowie :-)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923205 przez Nikaa
Vestusia hej hej :) np bo to jest wcześnie dlatego to takie wstępne info :p ale mogłoby się potwierdzić fajnie by było :laugh:
ja dziś dziewczyny "w biegu jestem" zaprawy robię ;) zrobiłam właśnie pierwszy raz z przepisu koleżanki dżem brzoskiwiniowo-bananowy z kardamonem parę słoiczków tylko ( bo na próbę czy wogóle nam będzie smakować) :D
ahhhh patrzę na suwaczek i już 11 tydzień :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #923210 przez olga85
Witam wszystkie przyszłe mamusie :) mój drugi dzidziuś przyjdzie na świat także w kwietniu :) mam nadzieje, że czujecie się wszystkie dzisiaj dobrze

10 lata 3 miesiąc temu #923213 przez Anabelle
Olga napisz coś o sobie :)
SKąd jesteś? Która ciąża? :)

My wcinamy z Antkiem leczo :)

U mnie wyniki z krwi jak i biocenoza ok. Wyniki z cytologii bedą na następną wizytę. Na usg pójdę sobie początkiem października w okolicach 16/17 tc
Obecnie 13 tydzień leci <3 Niech leci jak najszybciej :P

10 lata 3 miesiąc temu #923287 przez Nikaa
monia89 pytałaś o imię - chcemy Leon Zdzisław (po obu naszych Dziadkach) ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka