- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- olga85
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- sun333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Chciałabym również dołączyć do kwietniówek, jeśli mnie przyjmiecie wg ostatniej OM lekarz wyliczył termin porodu na 14.04.2014r.
Póki co prawie nie czuję że jestem w ciąży i oby tak zostało do końca na ostatniej wizycie tj 26.08 nasza fasolka miała 6,6mm
następną wizytę mam 16.09, więc mam nadzieję że jest już dużo większa i zobaczę bijące serduszko.
To moja pierwsza ciąża.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Monia Jak Ty dbasz, abyśmy pisały jak po wizytach
Witam Sun
U mnie dobrze, z tarczycą wyniki w porządku, jestem jeszcze zapisana do endokrynologa na powtórne badania a potem dla pewności USG tarczycy, ale póki co jestem zdrowa jak rybka Wyniki z cytomegalii również dobre więc nic tylko się cieszyć. Dzidziolek ma już 3,65cm i rośnie zdrowo. Mało tego, między nogami jest "ogonek" ale mam się tym do końca nie sugerować, bo wargi sromowe mogą jeszcze przybierać taką formę. Nie powiem, bo chciałabym, żeby zaniknął, ale mój M. nawet widzi na zdjęciu jajka, sisiorka i "grzybka" więc jego zdaniem to będzie chłopak. Ja tam czekam na kolejne wizyty, bo dla mnie to jeszcze wcześnie na określanie płci
Dziś muszę zrobić zakupy na sałatkę, bo idziemy do naszych znajomych, chłopaki popiją sobie, a my kobietki nie, bo obydwie jesteśmy w ciąży, mało tego, mamy taki sam termin porodu, różnica to aż 3 dni, więc lepiej nie mogliśmy trafić
No i muszę zrobić sałatkę makaronową, sos czosnkowy i kupić ciasto francuskie, to zapieczemy parówki z serem żółtym i tak zleci mi piątek
A jak reszta po wizytach?
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale fajnie ze wy już po wizytach Ach ja jeszcze Google nie widziałam pocieszam się z do zdjęciami pierwszej ciąży....
Ale do 16 juz niedaleko...
Ja mam chorą tarczyce po pierwszej ciąży i biorę leki. Teraz to mnie czeka milion badań.... ACH..
Właśnie uspalam małego idę tez odpocząć.
- sun333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam 28 lat jestem z Warszawy tak jak już Wam wspomniałam to moja pierwsza ciąża.
Gdy byłam na pierwszej wizycie wg OM był to 7 tydzień natomiast wg USG 6 tydzień i 4 dzień.
Zrobiłam już pierwsze badania i wszystko wyszło w normie oprócz hematokrytu - różnica jest niewielka ale jednak jest za niski.
Za to niezłą niewiadomą jest dla mnie badanie na oznaczenie grupy krwi. Kilka lat temu (2008r) miałam robioną ablację serca w Aninie, ponieważ chorowałam na napadowy częstoskurcz nadkomorowy serca i na wypisie robionym przez lekarza jak wół jest napisane że moja grupa krwi to B Rh+ natomiast w badaniu które zlecił mi ginekolog wyszło że moja grupa to AB Rh+ i teraz nie wiem co zrobić. Dzwoniłam do DIAGNOSTYKI czyli tego laboratorium co przeprowadziło badanie i oni jeszcze raz sprawdzili moją próbką i mówią że nie ma mowy o pomyłce, natomiast ich zdaniem ktoś pomylił się wpisując dane na wypisie w Aninie.
Tak myślę, że chyba zrobię to badanie jeszcze raz żeby mieć 100% pewności.
Nie mogę się już doczekać kolejnej wizyty - mam nadzieję że z fasolką wszytko jest dobrze. Nie mam żadnych bóli ani plamień, więc myślę że ciąża rozwija się prawidłowo.
Na samym początku byłam strasznie senna i spałam kilka razy w ciągu dnia - teraz jest już dużo lepiej śpię tylko raz dziennie.
Dzisiaj idę oddać holtera - niestety ze względu na moją ablację przez całą ciąże muszę być pod stałą opieką kardiologa :/ ale lepiej chuchać na zimne
Fajnie że jest tu tyle dziewczyn, które już są mamami - wasze rady będą nieocenione
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Domi już bliżej niż dalej
Sun to nie zaciekawa historia ale będzie dobrze!!!
Kaikai jeszcze Cie męczy?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Właśnie nikt nic nie pisze o wizytach, nikt nie był?
- ewelia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
vestusia czyli tak jak u mnie masz wstępne przewidywania na chłopaka hi hi ciekawe czy utrzyma się tak do końca - fajnie by było
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam 28 lat i 3 letnią córeczkę ze stycznia 2011 Pierwsza ciąża przeszła całkiem nieźle tylko z porodem było gorzej , ale staram się o tym nie myśleć byłam na 2 wizytach , ale po pierwszej nic nie było wiadomo a na drugiej miałam tylko USG więc pierwsza dokładna wizyta z założeniem karty ciąży dopiero 23 września. Termin z USG wyszedł na 27.04.2015:) Mam mdłości i zdarzyły się wymioty , ale do przyjęcia Pozdrawiam wszystkie kwietniówki i wszystkim życzę dużo wytrwałości!