BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #992486 przez Aga87
Lusek ja chyba nie mam skurczow jeszcze a przynjamniej nic nie czuje poza nocnymi bolami menstruacyjnymi i tym twardnieniem brzucha :p ale ide zaraz do zielarskiego po te lisci malin mam nadzieje ze maja na stanie :p

Dziewczyny wiem ze czekacie te ktore juz mialy termin ale pomyslcie ze Wasze maluszki moze jeszcze nie sa gotowe przyjsc na swiat i dlatego to tyle trwa. Jeszcze troche i na pewno urodzicie piekne i zdrowe dzieciaczki!! ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #992488 przez agge
Lusek po terminie z OM mam dziś równy tydzień, po terminie z USG 3 dni.. żebym jeszcze chociaż czuła, że coś się zbliża, ale gdzie tam :P

9 lata 8 miesiąc temu #992489 przez Lusek
agge Ty mnie nie załamuj :S cholera to słabo z tymi przepowiedniami. Myślę że jak Ty ruszysz to i my zaczniemy :)

Aga87 no masz racje każdy maluch czeka na swoją kolej ;) :) NO bóle menstruacyjne to ja też mam :S i twardnienie i jeszcze takie bóle na miednice takie jakby ucisk czy jakoś tak :unsure: ale da się przeżyć.
W sumie nie chodzi o to żeby rodzić szybciej ale to oczekiwanie po terminie jest męczące :unsure: z tego co pisze Lizzy i Agge to słabo :S
Też będziesz testować liście malin jak Tysiiak , no to nie źle hehe :P

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu #992494 przez Aga87

agge napisał: Lusek po terminie z OM mam dziś równy tydzień, po terminie z USG 3 dni.. żebym jeszcze chociaż czuła, że coś się zbliża, ale gdzie tam :P

Agge nie martw sie! Moja siostra nie miala zadnych oznak nic a nic a nagle wody zaczely sie saczyc i do szpitala a byla pewna ze przenosi bo miala tylko 1 dzien do terminu a w dzien podany przez lekarza poszly wody!

9 lata 8 miesiąc temu #992495 przez Aga87
Aha i wlasnie kupilam liscie i bede pic :p

9 lata 8 miesiąc temu #992499 przez agge
Aga ja już zaczynam tracić wiarę, że zacznę sama rodzić... pewnie będą mi wywoływać :P
Lusek no to czekanie po terminie to jakaś tragedia :) zobaczymy, czego się jutro dowiem.

9 lata 8 miesiąc temu #992506 przez Aga87
Mowia ze skakanie na pilce tez pomaga :p moje kolezanki mowia ze dobrze wypic olej z czarnuszki - pily rano to na wieczor wody odchodzily i skurcze od razu

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #992508 przez tysiiiak
Czasem sobie skacze na piłce ale to muszę jak Kubuś nie widzi bo on też zaraz chce :p

Przeczytałam i tym oleju i pisze że on hamuje skurcze :S

9 lata 8 miesiąc temu #992513 przez Lusek
Dziewczyny ale wy macie pomysły ja pierdziu.

Aga 87 no właśnie piszesz że wody się sączyły twojej siostrze no nie ;) a właśnie mi gin na to zwróciła uwagę że mam uważać .
Tylko hymmm nie wiem jak ????
BO mówiła że niby to jest tak jakbyś się po wysiuraniu nie poddarła tak mi tłumaczyła.... hymmm no nie wiem a jak już to mam i co dalej ????
Ooooo matko i będziesz pić te wynalazki kurde nieźle ;) :)

Kobitki a wy jak myślicie o tym sączeniu wód jak to można zauważyć to cały czas tak leci czy jak ????? :S

agge współczuję nerwów i w ogóle stresu itp :S Lipa :S
Ale jutro wszystkiego się dowiesz tak ??? to dawaj znać ;)

9 lata 8 miesiąc temu #992515 przez agge
No jutro rano będę wiedziała co i jak :) od razu dam znać.
Co do sączenia wód to podobno można zauważyć, jak np majtki mokre.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #992523 przez paulinkaaa2202
No ja słyszałam ze jak nie ma pewności czy sączą sie wody to sa takie testy i sprawdza sie z wkładki czy to wody czy nie. Ale nie wiem czy takie testy robią w szpitalu cos o tym czytałam. Ja niestety Lusek nie powiem ci jak to można rozpoznać bo nie wiem nawet jakie to uczucie jak wody odchodzą czy pluska gwałtownie strumieniem czy jak.... Ja miałam silne skurcze co 5 min jak dojechałam do szpitala miałam rozwarcie na 6 cm i wtedy położna przebiła mi palcami pęcherz i wtedy popłynęły wody. A jeśli chodzi o te liście malin tez chyba sobie kupie tylko nie chce mi sie jechać na drugi koniec miasta do sklepu zielarskiego. Piłkę mam w domu i mówiłam sobie ze będę ćwiczyć w ciąży na niej i co ani razu na niej nie siedziałam :D. No Agge najgorsze to czekanie ale nie mamy wyjścia musimy czekac

9 lata 8 miesiąc temu #992529 przez tysiiiak
Mi przy Kubie odeszły wody i to taie śmieszne było :laugh: :cheer: Była 2 w nocy i się obudziłam i poczułam jakby dzidziol mi tam ręką pomachał :laugh: :laugh: :laugh: szybko wstałam i jak w filmie dosłownie bach chyba z 5 litrów ze mnie chlusneło :P i co krok to coś leciało masakra myślałam że to się nigdy nie skończy!! Poszłam pod prysznic i założyłam potem tą wielka podpachę ale i tak zaraz była cała mokra... w taxówce siedzialam na 2 ręcznikach a i jeszcze ip zalałam ze sto razy :P i tak się potem mi sączyły te wody kilka godzin jeszcze :huh:

9 lata 8 miesiąc temu #992530 przez Lusek
Tysiiak to niezła przygoda z tymi wodami :) :cheer: ja myślałam zew pierwszej ciąży to nie odchodzą wody... bo wiesz jako pierworódka itp. a Tu patrz ale jaja... no to tak jak wcześniej agge pisała trzeba mieć słoik ogórków ze sobą :P :P B)
NO to sporo tych wód tam było jak tak się lało i sączyło ;) :)

9 lata 8 miesiąc temu #992533 przez Lizzy
Dziewczyny! Wczoraj o 18:12 urodzila sie Zosia. Ma 3700g i 57cm. Takze mniejsza od przewidywan..ufff
Porod szyybki. O 15 bylam w szpitalu. W sumie najgorsze zaczelo sie po 16 jak wstalam spod KTG. Ale nie narzekam :) Obie czujemy sie ok :)

9 lata 8 miesiąc temu #992534 przez agge
Tysiak rzeczywiście niezła przygoda z tymi wodami :P

Lizzy wiedziałam, śniło mi się dziś że urodziłaś! :D Gratulacje :kiss: super, że wszystko z Wami ok. Czekamy na zdjęcie Zosi :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka