- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- wiki358
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
Basiula, cieszę się, z Twoja kruszynka w porządku Ja o skurczach pisałam z własnego doswiadczenia, nie opierając się o inf z neta O ile w pierwszej ciąży ciężko mi było stwierdzić czy to napinanie się macicy czy dziecko, tak teraz jestem pewna. Skurcze u mnie się pojawiają i są czasem dość bolesne, ciężko je pomylić z malutka
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- W oczekiwaniu na córeczke :D
- Otrzymane podziękowania: 5
Madziaska tak teraz wiem na pewno, że to malutka nie wiem jak wyglądaja te skórcze i nie chce wiedzieć jak najdłużej byle wiem, że te wypinanie to nie skórcze tylko maleństwo bo skórcze jak sama nazwa mówi to skórczanie a nie wypychanie ja jestem więc już spokojna
A Wam wszystkim życzę też by wszystko dobrze było i żeby każda z Nas doczekała się szczęśliwego rozwiązania
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja właśnie się zbieram,bo na 18:00 wizyta.
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Andzia daj znać jak po wizycie
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Basiula dobrze, że z małą ok, a co do tych skurczy wypinania to jeśli maluch się wypinania to w jednym miejscu, jeśli jest skurcz to czujesz jakby Ci ktoś taka niewidzialną siatka scisnal brzuch, a dokładniej macice i takie uczucie na kilka kilkanaście sekund, a potem puszcza, mniej więcej tak to mogę określić, dla mnie też odróżnienie tego to nie problem, ale wiem, że w pierwszej ciąży można mieć z tym problem
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jeśli chodzi o twardnienia brzucha mówił,że do 6 razy dziennie jest ok. Jakby było częściej to trzeba to kontrolować.
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Andzia super, że wszystko dobrze
Ja jutra'nie umie się doczekać'na usg 4D mam nadzieje, że filmik ładnie wyjdzie
- Ewelina87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 16
Miluniaa napisał: andzia wspolczuje ;/ zaciskam kciukasy jutro za wizyte Ja tez mam jutro tylko o 11 juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze mojego bąbelka A od ktorego miesiaca bedzie wizyta co 2 tygodnie? nie wychodzi nam przypadkiem od grudnia ??
Chodzicie jeszcze w obraczce ? bo ja ostatnio jak nalozylam mialam wrazenie, ze ciasno sie robi i ciezko bylo zdjac ;/ ubolewam strasznie bo bez niej jak wychodze z domu czuje sie jakos nieswojo ;/
Ja ogólnie nigdy nie ściągam obrączki, tylko do jakiś prac, także nie wiem czy ciśnie przy zakładaniu . Ale... wydaje mi się, że będę musiała niedługo ją zdjąć... A też nie czuję się komfortowo bez niej, tak samo jak bez zaręczynowego pierścionka- czuję się taka naga
Dziewczyny, super, że Wasze dzieci są zdrowe )))).
Basiula- - mój synuś teraz ma pupcię z prawej strony i jak wypina, to wiem, że to ona. Nic nie boli, rusza się (ach, nie mogę sie doczekać, jak wycałuję to moje maleństwo )) ). A tamto, to nie było to samo- to było jakby ciśnienie wypychające brzuch i wręcz odrobinę bolesne...
A co do wizyt co 2 tyg., tak jak Wam pisałam- ja mam się zjawić 9 listopada, czyli 2 tyg. po ostatniej wizycie.
No... a ogólnie u mnie choróbsko się rozwinęło... Głównie katar, który mnie blokuje. Od kilku dni leżę w łóżku i staram się to g**no wyleczyć . Czuję się paskudnie :/. Na groby nie pojadę, mąż sam to "załatwi". Mam nadzieję, że chociaż do wtorku się wyleczę, bo mam urodziny, a ma przyjechać mój brat z rodziną (przyjeżdżają do lekarza do mojego miasta), którzy mieszkają ponad 300km ode mnie i rzadko się widujemy.
Ech... byle Januszek nie cierpiał z powodu mojego choróbska.
- milcia80
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Melduję się w końcu, jakoś nie mogę siąść do komputera. Ostatnio jestem taka ociężała do tego powolna, nic mi się nie chcę nie mam siły. I jeszcze ta pogoda pochmurna nie nastraja na nic. A z komórki nic napisać nie mogę bo mi się klawiatura nie wyświetla
U mnie jak narazie wszystko dobrze, jestem po wizycie i szew trzyma, szyjka się wydłużyła ma teraz 2,5 cm. Synuś urósł ma już ok 1500 g i pomiary wszystkie w normie. Jestem przeszczęśliwa. Ze względu na cukrzycę ciążową mam się stawiać co tydzień na ktg. Własnie teraz w środę byłam i wszystko prawidłowo, skurczy brak, serduszko synusia bije prawidłowo, w czasie badania wykonywał dzikie tańce brzuch mi cały czas latał . Teraz idę znów na ktg w środę.
Zabrałam się w końcu za pranie ciuszków i prasowanie. Sporo się tego nazbierało nawet. Zobaczymy jaka ta moja kruszynka się duża urodzi i które ciuszki ponosi
Czeka mnie jeszcze zakup wózka, łózeczka i wanienki oraz takich artykułów higienicznych. A tak to juz powoli wyprawka się powiększa.
Muszę Was poczytać co u Was.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, wzięłam za małe sprzątanie, bo trochę mieszkanie pasuje ogarnąć, jakiś obiad ugotuje i chyba tyle na dzisiaj. Popołudniu wpadnie mama to zabierze dzieciaki na spacer, to chwile odpoczne sobie
Znowu mi wraca katar, ale o tej porze roku to tak mam, że od czasu do czasu przylazi, pomęczy kilka dni a potem spokoj :-P
Co do obrączki to nigdy nie miałam z nią problemów i teraz tez na szczęście nie mam
Ewelina dużo zdrówka, oby szybko przeszło
Basiula pochwal się fotkami w 4D
Andzia dobrze, że wszystko ok, dzieciaczki coraz większe już, nabierają ciałka z każdym dniem
Miluniaa to dość wysoki miałaś ten cukier, patrzyłam na moje wyniki z ciekawości, ale u mnie w innych jednostkach podane, norma do 7,8mmol/L
Jutro znowu czeka mnie kłucie, musze zrobić morfologie i OWA i kazał mi dla pewności crp zrobić, bo coś mi tam w moczu ostatnio wyszlo, no i mocz OFC a w poniedziałek o 17wizyta, dowiemy się co słychać u robaczka
Milcia fajnie, że wszystko w dobrym kierunku idzie pranie ciuszków, prasowanie i układanie to niezła zabawa
resztę tez pewnie szybko ogarniesz i lada dzień będziesz gotowa na przyjście malucha
Ja też muszę popatrzeć za tymi higienicznymi rzeczami, najwyższy czas, bo grudzień to już nie będzie czasu na takie rzeczy, a obawiam się, że po nowym roku długo nie pociągnę jak tak dalej pójdzie, obym się jednak myliła, choć z drugiej strony, po nowym roku już bezpiecznie to może wyskakiwac