BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 5 miesiąc temu #1009870 przez Martynka__89
Mój ginekolog powiedział że mam wybór, ale ze względu na dramatyczny 1 poród boje się podjąć próbę choć bardzo bym chciała... Jak wcześniej wspomniałam z tą ciąża nie mam różowo, to teraz moim priorytetem jest ja donosic do "bezpiecznego" miesiąca. Niestety 1 badania prenatalne przepadły ze względu na pobyt w szpitalu, teraz na polowkowe mam termin 21 października.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1009875 przez Martynka__89
Nadrobilam cały wątek. Gosiu ja miałam mierzona szyjke i niestety mam krótką 21 mm i nakaz lezenia i oszczedzania się, nastepn wizyta 29 pazdziernika i zobaczymy czy trzeba będzie zakładać szew czy passer. Kurczę ale nas sporo ze Śląska i nawet z moich okolic ;) do ginekologa chodzę prywatnie, w 1 ciąży nfz mnie moocno zrazil. Też borykam się z tarczyca początkowy wynik 3,084 a teraz 2,25 biorę eutyrox 25. Jestem przed badaniem na krzywą, póki co nie mam tego badania zleconego. Nic uciekam spać kolorowych snów, przez ciągle leżenie mam zaburzenia snu.

9 lata 5 miesiąc temu #1009877 przez malutkamilka
Witaj Martynka, jak dopadnę komputer to cię dopiszę do naszej magicznej listy. Trzymam kciuki za wizyty wszystkie w tym miesiącu, niech te nasze bąble nie robią cyrków tylko ladnie siedzą do marca.

Martynka a co było z porodem nie tak że masz traumę?
Mój co prawda nie trwal długo jak na pierwszy, bo z bolami to zaledwie 7 godzin ale nie miałam pełnego rozwarcia a córcia byla juz w kanale rodnym i traciła puls przez co popękałam wszędzie. Tez myślałam o cc ale ponoć kolejne pogody idą szybciej i łatwiej więc sama nie wiem a i chyba lekarz tez nie zgadza się na cięcie jak nie ma ku temu wskazań...

9 lata 5 miesiąc temu #1009880 przez natkka
clue wydaje mi się, że czułam coś dziwnego w nocy, więc to chyba musiało być to bo: nie w jednym miejscu ale dwóch co prawda blisko siebie czułam takie smyranie :P trochę mi ulżyło :)
Martynka witaj :D fajnie, że jesteśmy sąsiadkami :D powiedz coś więcej o sobie? Ja też chodzę do endokrynologa bo mam problemy z tarczycą, ale biorę większą dawkę eutyroxu, tzn od czwartku już 62,5 żeby poziom tsh utrzymywał mi się na poziomie 1,4/1,5 :) może przejdź się do dr Wojtyczki skoro jesteś z TG :)
Paulina i Gosia dobrze wam :D ja muszę czekać do piątku a potem dopiero 29 października :] no coż byle do piątku :P
Malutkamilka jak dla mnie to Tosia niech siedzi do połowy lutego :) nie jestem i nie będę "fanką" ciąży :P
Powiem wam, że wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy dla Tosi :P w końcu zdecydowaliśmy się w jakiej kolorystyce chcemy pokój dla dziecka i kupiłam dwie poduszki na kanapę w kolorze intensywnej zieleni ( home-you.com/pl/sypialnia-marzen/1670054...a-5901162330682.html ) i dwie poduszki w kolorze różowym ( home-you.com/pl/salon-poszewki-dekoracyj...y-5901162447618.html ) :) w piątek pojedziemy do ikei więc znowu jakieś małe zakupy :]

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1009883 przez PaulinaJ
Natkka ja 29 też mam wizytę :D

Junior mi się ładnie wierci :) widać już jak brzuch się rusza. Wczoraj się mocno wypiął ;) Zdjęcie utnę trochę bo bez majtów leżałam i pokażę sam brzuch hah :whistle:

Moja samara i Mieszko :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1009893 przez malutkamilka
Zaktualizowałam naszą tabelkę. Przewaga dziewczynek :D ciekawe jak będzie przy porodzie :D he he

DZIEWCZYNY SPÓJRZCIE I PODAWAJCIE DANE BY BYŁA UZUPEŁNIONA W PEŁNI

Paulinka ale ładnie już się rozgościł Mieszko, ladnie Ci się uwypuklił domeczek. U mnie to wygląda mniej więcej tak:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1009912 przez clue
hahaha jaki cudny mistrz drugiego planu, moja mała też ciągle brzuch pokazuje i mówi ze u niej mieszka Agatka :P

poza tym fajne macie domki :)

9 lata 5 miesiąc temu #1009925 przez Gosia 2712
Hejka :)
Hehe az w szoku bylam jak zobaczylam rano ten snieg :woohoo:

Co do tych badan "prenatalnych" to one sie tak ogolnie nazywaja, a poprostu mamusie daly sobie nazwe "polowkowe" (przynajmniej tak mi sie obilo o uszy )
Dzisiaj wizyta :woohoo: :woohoo: az sie nie moge doczekac :whistle: a gdzie tam 19.00 :whistle: A za tydzien, 19go polowkowe :D

Ten plyn do higieny intymnej ja mam taki

Heh chyba juz wiem od czego mnie boli ten brzuch przy sikaniu... Dzwonilam do labolatorium i pani powiedziala mi, ze jakies bakterie w posiewie moczu mi wyszly... Pewnie to od tego, moj M. pojechal po te moje wyniki i zobacze co tam wyszlo, az sie boje :S Dobrze,ze dzisiaj do gina jade...

Martyna witaj :) rozgosc sie u nas :) hehe z tego co wychodzi to polowa marcowek rozpakuje sie w lutym :P ja pewnie tez :D

Paulina fajny ci sie juz brzusio robi :)

Malutkamilka sliczny brzusio :) a coreczka cudna :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 5 miesiąc temu #1009945 przez Gosia 2712
A to my z wczoraj :) zdjecie robione wieczorem wiec brzusio jest dosyc duzy hehe :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1009947 przez PaulinaJ
Gosia łady domek :) ja na stojąco się pokażę później. Gdyby nie to, że mały mi tu na focie się tak wypiął to na leżąco nic nie widać ;x za to jak stanę to jest na co popatrzeć hahah

Malutka Twój domek też cudny :)

9 lata 5 miesiąc temu #1009953 przez clue
Gosia jaka Ty piekna :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1009965 przez malutkamilka
Gosia miło Cię poznać, wyobrażalam sobie Ciebie w ciemnych wloskach :D a tu masz niespodzianka - blondyneczka :D

Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1009966 przez Martynka__89
Śliczne brzuszki :) Moja Daria to tak mnie kopie, że zapytałam się gina czy to normalne od pierwszego porodu minęło 5 lat to nie pamiętam już wielu rzeczy :blush: . Z tarczyca chodze do dr. Wojtyczki:) Pierwszy porod zaczął się w nocy o 3 przyszły skurcze, o 7 zadzwoniłam do owczesnego mojego gina czy mam juz jechac o 8 byłam na trójce. Jednym słowem mieli mnie w d...e nie interesowali się mną, z bólu nie potrafiłam chodzić choć mi kazali... Po jakimś czasie przebili mi wody płodowe, przed 16 zrobili ktg gdzie nie było już pulsu. W biegu na stół CC, Mateusz urodził się w zamartwicy był reanimowany, dostał 3 punkty. Przez rok czasu wędrówki po specjalistach, ale dzięki Bogu skończyło się dobrze. Po paru latach zdecydowaliśmy na drugiego szkraba:) w lutym br.r. po roku starań zobaczyłam 2 kreski bardzo się cieszyłam, radość trwała tydzień. Zaczęłam krwawic, na 3 dzień niestety nie miałam już złudzeń. Lekarz stwierdził że sama się wyczyscilam i zabieg jest zbędny. Jednak krwawilam dalej, okazało się że jest drugi zarodek. Beta powoli przyrastala diagnoza ciąża pozamaciczna. Skierowanie do szpitali (pyskowice) laparoskopia niestety zarodek umieścił się na lewym jajniku. Usuneli mi lewy jajowod, pełno zrostow, torbiel i wykonali zabieg lyzeczkowania. Po trzech miesiącach zaszlam w 3 ciąże.

9 lata 5 miesiąc temu #1009969 przez malutkamilka
Boże Martynka też przeszłaś pelno strachu... Teraz juz bedzie dobrze byle do marca :D

A powiedz czy synek tez cie tak mocno kopał? bo mowia ze niby jak zachowuje sie w brzuchu i w stosunku do mojej córki to sie sprawdziło. w brzuchu dawala czadu od poczatku, ciagle kopała wierciła sie wypychala tyłek i teraz tez jest wiercipięta - dobrze ze nie kopala po zebrach tylko w boki :D a teraz są takie delikatne i suptelne ruchy wiec licze ze i dzieciatko bedzie spokojniejsze

9 lata 5 miesiąc temu #1009974 przez Martynka__89
Wiem że szybko zaszlam ale lekarz powiedział że po zabiegu szybko sie zachodzi, a z jedym jajowodem nie jest łatwo. Tą ciąże od początku zle znosze, ale nie narzekam. W 12 tygodniu wyladowalam w szpitalu na trójce, z mocnym krawieniem. Byłam przekonana że jest po wszystkim na szczęście byłam w błędzie z dzieckiem było wszystko w porzadku, przyczyna nie znana po 16 dniach wypuscili mbie do domu. Leżę sobie cały czas. Na ostatniej wizycie wyszło że szyjka jest krótka. I tak dziennie tocze walkę o moją kruszynke. W domu pomaga mi mąż, Mati na szczęście w dużej mierze jest samodzielny. Mieszkam z treściami ja mam górę oni dół i tesciowa również pomaga. Po Mateuszku mam dużo rzeczy, zazdroszczę Wam zakupów. Ja odwaze się dopiero w stuczniu nie mam wózka i pościeli do łóżeczka, a ubranka raczej męskie ;) Na zakupy nie chodzę bo nie mogę ciazowych ciuchów nie mam wcale. W stare się nie mieszcze.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka