- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Majóweczki 2016
Majóweczki 2016
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bóle brzucha miałam bardzo silne w pierwszej ciąży - kłujące - nie dające spać w nocy. Teraz pobolewa mnie inaczej - bardziej jak na okres. Na tym etapie zarodek zagnieżdża się w macicy i to może trochę boleć.
Serduszko jest widoczne na USG koło 6-7 tygodnia. Ale słychać je dopiero na usg prenatalnym pomiędzy 11 a 15 tygodniem. Miśka - myślę, że masz szansę zobaczyć serduszko 23.09
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 30
Napisze wam coś więcej jak będę miała chwile czasu, czyli zapewne dopiero po weekendzie.
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 47
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Super że Cię uprzedziła, może nie miała już wolnych miejsc jak super lekarz. Ja mialam taki przypadek w pierwszej ciąży i bardzo sie zdziwila ze przyszlam, a ja że no przeciez mnie zarejestrowano i musiala przyjac bo jej rejestratorka mnie faktycznie zapisala...
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
Znalazłam nowego gina i umówiłam się na wizytę na 21 września, zobaczymy co powie...
Wiecie co mam do Was jeszcze takie pytanie, powiedziałyscie juz komus, oprócz mężów oczywiście , że spodziewacie się fasolki? Ja narazie nikomu i się zastanawiam czy mówić np rodzicom czy nie dla moich rodziców byłby to pierwszy wnuk /wnuczka i wiem, że byliby wniebowzięci, ale obawiam się, że gdyby coś poszło nie tak, to niepotrzebnie naraze ich na dodatkowy stres... Mam dylemat chciała bym się podzielić ta informacja ale mam wątpliwości
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale i tak wiem że będzie dobrze u nas wszystkich będzie dobrze
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
A Ty kochana jak się czujesz? Przybylo ci jakichś objawów? Bo u mnie narazie cisza, no może piersi bolą bardziej niż wcześniej, ale poza tym nic...
Kiedy masz kolejna wizytę?
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
Ja myślałam, żeby zrobić bete przy okazji jutrzejszych badań, ale chyba zrezygnuje, bo nie chce sobie potem wmawiać, że powinnam mieć taki albo inny wynik. Pecherzyk jest więc wszystko jest na dobrej drodze i obym 21 ujrzała serduszko a ty zdaje się masz wizytę 23? Miśka, a można wiedzieć ile masz lat i skąd jesteś?
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Kacha a co u Ciebie?
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
O ciąży wie sporo osób. W tym tygodniu miałam wrócić do pracy i podpisać nową umowę- Mama i teściowa miały się wymieniać w opiece nad Wandą. Zdecydowaliśmy jednak, że już zostanęvw domu i trzeba było wyjaśnić rodzicom przyczynę. W poprzedniej ciąży także powiedzieliśmy rodzicom wcześnie i mama M rozpaplała to całej rodzinie mimo że wyraźnie prosiliśmy, żeby nie. Okropna była awantura o to. Teraz chciałam nie mówić do trzeciego miesiąca ale wyszło inaczej. Wiedzą też dwie moje przyjaciółki.
Generalnie chciałabym, żeby był już 30 i zobaczyć serduszko.
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Kacha my też prosiliśmy moją teściową aby nie mówiła jeszcze nikomu i nie sądzę żeby powiedziała.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
\No i zastanawiam się czy nie przełożyć wizyty na wcześniejszy termin, jakoś ciężko będzie mi wytrzymać do 23. Chciałąbym wiedzieć czy dzidziuś dobrze się rozwija. Myślicie że w 7 tygodniu będzie widać serduszko?
Skalarek ja mam
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
A ja właśnie dostałam plan i tez bede musiała przełożyć wizytę, ale na tydzień pozniej
Miśka ja też pochodze z Podkarpacia, chociaz teraz mieszkam w świętokrzyskim. I mam 27 lat
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa