BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

9 lata 4 miesiąc temu #1003940 przez Skalarek
28 września bede miala jak niż się nie zmieni...
Ja na twoim miejscu bym nie przekładala na wcześniej, bo albo zobaczysz serduszko albo nie i bedziesz się martwić do kolejnej wizyty. Ale zrobisz jak uważasz ;)
A i powiem wam jeszcze tyle, że wkurzylam się dzisiaj bo dostalam plan (pracuje w internacie) i nie mam wolnego ani jednego weekendu, tzn zawsze pracuje albo sb albo nd :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003950 przez owieczka1804
hej dziewczyny! zalozylam nowy temat taki jak wy macie bo nie moglam was znalesc. ale skalarek sie do mnie odezwala i zaprosila do was. Mam na imie magda i o ciaze staralam sie z mezem juz od ponad 3 lat i nagle dwie grube krechy! 3 testy robilam. do lekarza ide na pierwsza wizyte dopiero w czwarek. 3 majcie kciuki!

9 lata 4 miesiąc temu #1003952 przez kacha
Witaj owieczka:)
Ja w poprzedniej ciąży usg miałam w 7 tyg 6 dniu i doktor mówił, że serduszko jeszcze nie musi być widoczne. Było i nie trzeba było powtarzać badania:)
U mnie intensywnie- koniec remontu, wielkie sprzątanie, załapałam się na wieczór na śpiewanie z chórem. I ciągle jestem dziś głodna:)
Mam 32 lata i jestem z okolic Warszawy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003953 przez Skalarek
Owieczko gratuluję! Trzymam kciuki, zebys na wizycie zobaczyla juz male conieco :cheer:
Kacha no to widze nie leniuchujesz :P tylko uważaj na siebie i oszczedzaj sie troche ;)
A mnie okropna senność dopadła, nie wiem czy to kwestia zarwanego weekendu czy fasolinki :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003955 przez miśka23
owieczka serdecznie Cię witamy :)
Przełożyłam wizytę na 16.09 to będzie dokładnie 7 tydzień. Chcę sprawdzić czy jest dobrze i nie wytrzymałabym dłużej. A pani w rejestracji powiedziała że już będzie widać serduszko więc mam nadzieję że tak będzie.

No i chyba za bardzo się pochwaliłam że nic mi nie jest bo właśnie miałam spotkanie z Panem Klopem :sick:

Kacha a co remontowaliście jeśli można wiedzieć? My po ślubie remontowaliśmy piętro w domu moich dziadków no i teraz jesteśmy "powiedźmy" na swoim. Mamy salon z kuchnią, sypialnie i pokój dla dziecka ;) no i łazienkę. I cudownie mieszka się we dwójkę ( a niedługo we trójkę :woohoo: )

Skalarek nie ważne jaki jest powód senności ale jeśli jesteś senna to odpocznij :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003958 przez owieczka1804
dzis w nocy mialam bardzo ostry bol brzucha z imnymi potami. siedzialam w srodku nocy i wachalam sie czy budzic meza. ale przeszlo i polozylam sie spac. i od tej pory nie mam takich objawow jakie mialam wczesniej. najchetniej napilabym sie pepsi. :) mialysmcie moze taki bol? teraz brzuch mnie pobolewa jak na miesiaczke. a piersi swedza od czasu do czasu.

9 lata 4 miesiąc temu #1003959 przez miśka23
niestety ja nie pomogę. miałam chyba dwa razy w nocy mocniejsze bóle aż się obudziłam ale zaraz przeszły. poszłam do pierwszego lepszego lekarza i powiedział że mam leżeć jak boli mnie brzuch i wstawać jak przestaje no i tak robię.

9 lata 4 miesiąc temu #1004016 przez Skalarek
Owieczka ja też nie pomogę, bo miałam tylko krotkie bóle i nie bardzo silne, ale jeśli masz jakieś obawy to skontaktuj się ze swoim gin.

Miśka czyli jednak ciekawość wygrała :cheer: ale jeśli ma Cię to uspokoić to dlaczego nie, skoro masz taką możliwość. No i współczuję randki z kibelkiem, ja narazie się trzymam, oby jak najdłużej :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #1004023 przez miśka23
Mam nadzieję że wizyta mnie uspokoi ;)
Dziś się dowiedziałam że koleżanka ma termin na 3 maja :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004049 przez owieczka1804
Siema :D
Dziś miałam spokojną noc oprócz tego że musiałam się obudzić bo mąż zabrał kołdrę. :) hihi na jakieś specjalne objawy nie narzekam od czasu do czasu swędzą piersi ale da się żyć. Najważniejsze że brzuszek nie boli już :) A wy dziewczynki jak tam? :) Ja nie mogę się doczekać jutra. :) Idę do lekarza i wszystko będę wiedzieć Oby przekazał mi wspaniałe wiadomości :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004124 przez miśka23
Noc minęła spokojnie :) Nudności dzisiaj też mam :(

Owieczka koniecznie musisz dać nam znać jak wizyta :) A o której godzinie masz?

9 lata 4 miesiąc temu #1004165 przez owieczka1804
miśka23 miedzy 12.00 a 14.00 ale chyba pojde wczesniej, chcialabym aby przekazal mi wspaniale wiadomosci. bede najlepsza mama ma swiecie :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004166 przez miśka23
owieczka to będzie Twoje pierwsze dzieciątko? Pewnie że będziesz super mamuśką ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1004227 przez kacha
Skalarek - uważam na siebie, ale póki dobrze się czuję, to chcę działać. W poprzedniej ciąży na szczęście nie musiałam ograniczać aktywności, pracowałam do końca ósmego miesiąca, chodziłam na basen i uprawiałam gimnastykę. Teraz nie pracuję, ale mam brzdąca, więc raczej nie poleżę. W tym tygodniu dwa razy sobie ucięłam popołudniową drzemkę z córeczką, bo tego potrzebowałam i pewnie wkrótce stanie się to normą, bo tak jak i w poprzedniej ciąży mam już trudności ze spaniem w nocy. Często się budzę, wieczorem nie mogę zasnąć.

Z dolegliwości jakby ciążowych czasem kręci mi się w głowie. I naszła mnie dziś okropna ochota na kebab, ale odparłam pokusę i zrobiłam sobie sałatkę z ciepłym kurczakiem i grzankami z grahamki.

Miśka - remont to konieczność. Mamy jedno piętro (wysoką piwnicę) w domu moich rodziców. Jakieś półtora roku temu wdała nam się tam wilgoć i z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej. Wilgotniały mi nawet ubrania w szafie. Remont trwa od dwóch miesięcy - było skuwanie ścian, osuszanie etc. Na szczęście znaleziono przyczynę - pęknięta była rura w łazience pod podłogą. Lej już był w podłodze na metr w głąb. Pewnie będziemy musieli na wiosnę lub najpóźniej latem zrobić jeszcze jeden remont, bo aktualnie mamy jadalnię z kuchnią i malunią sypialnię i padł pomysł, żeby przerobić garaż na jeszcze jeden pokój. Bo na razie, to nawet nie mamy gdzie drugiego łóżeczka postawić...
owieczka- jak tam po badaniach?

Idę się trochę pogimnastykować i będę odpoczywać - dziś umyłam całą łazienkę z gruzu, wyczyściłam sobie mebelki i wymyłam koszyczki. Dobrze, że nie musiałam robić obiadu - mama zrobiła gołąbki i się załapałam. Mój łobuz zasnął dziś nieco wcześniej niż zwykle. Modlę się, żeby już spał do rana a nie wybudzał mi się na harce za godzinę, jak mu się czasem zdarza.

9 lata 4 miesiąc temu #1004229 przez owieczka1804
tak misia23 moja pierwsza ciąża upragniona kiedyś po nocach płakałam bo nie mogłam zajść. mialam jechac teraz do niemiec aby zaczac leczyc sie z mezem w klinice nieplodnosci, a tu taka n iespodziana!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka