BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

9 lata 1 tydzień temu #1019574 przez owieczka1804
Miska jak ty liczysz te miesiące? Ja mam teraz 19 tydzien i nie mam nawet 5 miesiaca. Jesli nie wiecie ktory to miesiac to zagladnijcie na strone haczewskiego. Tam wszystko widac dokladnie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 tydzień temu #1019578 przez Skalarek
Owieczka - Miska dobrze podaje miesiące ciąży. Nie napisała ile juz miesięcy ciąży Pati ma za sobą,tylko w którym mc jest obecnie ;) ja tez jestem w 5mc i ty rowniez :)

Martyska jak nas wprowadzisz w szczegóły to dopiero zaczniemy panikowac w maju :laugh:

9 lata 1 tydzień temu #1019580 przez miśka23
Owieczka ja z tymi miesiącami polegam na książce W oczekiwaniu na dziecko. Zresztą w którymś temacie na forum dziewczyny to pisały :)

9 lata 1 tydzień temu #1019581 przez martyska
Ja moge nie pisac jak sie boicie :P trzeba pamietac ze każdy poród jest inny a ja dodatkowo mialam wywoływany

9 lata 1 tydzień temu #1019587 przez miśka23
ja chcę, ja chcę :)

9 lata 1 tydzień temu #1019595 przez martyska
A wiec tak zaczęło mnie cos brac z soboty na niedzielę nie byly to mocne skurcze ale dosc regularne wiec pojechalismy do szpitala. Tam mnie zbadali okazało sie ze szyjka dluga zamknięta ale przez te skurcze i fakt ze termin mialam 4 dni później to położyli mnie na patologii podlaczyli ktg. Na ktg skurcze sie zapisywaly wiec kazali czekac i tak zleciala niedzela :) w poniedzialek rano znow ktg i tym razem wyszlo ze igor prawie sie nie rusza wiec mnie pytaja czy chce wyjsc do domu czy maja poród wywołac :huh: pytanie glupie bo logiczne ze chcialam zeby wowołali jak mi sie dziecko nie rusza prawie. A wiec zalozyli mi taki cewnik flyeja czy jakos tak zeby zrobil mi rozwarcie i sam mial wypasc. Jak tylko go wlozyli tak zaczęły sie mefa skurcze ze tylko chodzenie pomagalo zlecial caly poniedzialek z takimi skurczami i nedeszla noc ktora tez zleciala z tymi skurczami nic nie jadlam nic nie spalam wkoncu we wtorek czyli po 24 h zdjęli mi ten cewnik mialam 4cm rozwarcia wiec poszlismy juz na porodówke w bólach. Tam pod kroplówke z oxytocyna zebym miala wieksze skurcze zeby rozwarcie ruszylo . ja darlam sie jak glupia bo mialam mega skurcz jeden po drugim i tak zlecialo 12 h .... Miedzy czasie trzy razy mialam miec cesarke ale za kazdym razem rozwarcie lekko szlo.wszystko bez znieczulenia wkoncu po 13 h na porodówce Igor sie urodzil.... Nie liczac tym 24 h skurczów na patologii

9 lata 1 tydzień temu #1019608 przez Skalarek
No to rzeczywiście niezbyt przyjemny poród :blink: a na koniec powinnas napisać, ze o wszystkich tych bólach się zapomina jak juz się ma maluszka przy sobie :laugh:

9 lata 1 tydzień temu #1019609 przez martyska
Pewnie ze sie zapomina :laugh: a plus tego wszystkiego ze nie peklam ani nie musieli mnie nacinac takze odrazu normalnie funkcjonowałam :woohoo:

A wiecie jaka jestem zadowolona jedna babka sprzedawala spodnie ciazowe tzn dwie pary jeansów dwie pary leginsów i para dresowych wszystko ciazowe za 50 zl razem :huh: mowie kit wezme za te pieniadze to nie tragedia jak cos pasowac nie bedzie no i rozmiar 38 wiec tak na teraz . Wlasnie je odebralam dziewczyny mam dwie pary leginsów ciazowych NOWYCH dwie pary jeansów w stanie idealnym h&m mama i dresy reeboka wszystko za 50 zl a pasuje idealnie :woohoo:

9 lata 1 tydzień temu #1019613 przez miśka23
Ja się nastawiam że bedzie trudno i boleśnie, lepiej później miło być zaskoczonym. Pokaż zdjęcia spodni :)

9 lata 1 tydzień temu #1019615 przez martyska
Pokaze ale muszę z meza tel bo ja mam aparat zepsuty :angry:

9 lata 1 tydzień temu #1019616 przez Skalarek
Martyska no to nieźle zakupy się udały :-D czekam na foty łupów ;-)

9 lata 1 tydzień temu #1019619 przez martyska

9 lata 1 tydzień temu #1019623 przez miśka23
Martyśka bardzo fajne spodnie może i mi kiedyś uda się na takie trafić :P

9 lata 1 tydzień temu #1019627 przez Skalarek
Fajne spodnie i jeszcze fajniej, że za taką cenę ;)

9 lata 1 tydzień temu #1019635 przez owieczka1804
Dziewczyny ja caly czas patrze na to. I tu jest wszystko dokladnie napisane. Sprawdzcie sobie. Wysylam linka do mojej ciazy

dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&d...ac=8&rok=2015&bg=000

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka