- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Justyna89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sevi brzusio śliczny Jakiś taki podobny do mojego hehehehe
Kurcze byłam dziś u stomatologa i tak mi babsko ciśnienie podniosło,że szkoda gadać. Ogólnie bez żadnego leczenia od razu do wyrwania mnie wysłała bo powiedziała że w ciąży się nie da leczyć zębów. Byłam bliska płaczu, ale postanowiłam skonsultować to jeszcze z inną lekarką (właściwie to jeszcze dwoma:D) i co się okazało? W ciąży leczy się ząbka kanałowo stosując tzw wypełnienie czasowe i w czasie połogu można również na nfz (42 dni po porodzie) dokończyć to leczenie już stosując wypełnienie właściwe (po ciąży można już zrobić rtg i zabrać się za to konkretnie) Jak to jednak trzeba na lekarzy uważać... Tak więc w przyszłym tyg czeka mnie leczenie zęba, badania i kontrolna wizyta u ginekologa. Gorzej jak stara baba.... Ściskam Was mocno
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Lazysundayldz
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Swoją drogą mój ginekolog bardzo się zdziwił jak mu to powiedziałam...
- Karington
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I tak oto ząb został zrobiony.. A kanałowe nie bolało.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Karington
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Madzia to fatalnie z tym zusem, miejmy nadzieję że uda się odwołać od tego ;(
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
claudi - jak tam relaks?? Pochwal się paznokciami hybrydy, żele czy może zwykły manicure??
oj Justynka... z zębami zrób sobie porządek... bo mogą przysporzyć wiele problemów.... Ja jakiś miesiąć temu byłam - połóżna kazała mi iść, po wpis do karty ciąży i przy okazji zrobiła mi jednego zęba. Na następną kontrolę mam przyjść po porodzie.
Karington - ja mam wózek po siostrze. Więc nie muszę zaprzątać głowy wybieraniem ehhehe
Sevi - fajnie, ze piżamki masz.... ja ostatnio oglądałam na allegro to wszyscy mają te same... więc nie powinno być problemu z wyborem ehhehe. POza tym super wyglądasz
O matko Justyna... dobrze, ze poszłaś do innej lekarki.... jak słyszę, ze od razu chcą zęby wyrywać to mi się nóż w kieszeni otwiera....
Madzia, doskonale cię rozumiem. Ja dopiero co kończę porządki po remoncie.... znam ten ból głowa do góry powolutku sobie będziesz wszystko sprzątała.... na spokojnie.
JEZU! Jak to kontroli nie przeszłaś?? to mnie teraz nieźle przestraszyłas.... a to teraz dopiero miałaś dostawać świadczenia od ZUS?? W sensie L4? Jak się dowiedziałaś o tym, ze odmówili? Boże.... ja zaraz też mam dostawać od ZUS i teraz nieźle mnie przestraszyłaś.... matko! Nawet nie pomyślałam o tym, że mogą odmówić...
I nie płacz... dzidziuś czuje
Ja wczoraj byłam na wspominianej wycieczce - na porodówce powiem Wam, ze byłam w szpitalu, w którym raczej nie będę rodzić.... ale jestem mile zaskoczona.... myślałam, ze wszystko jest bardziej sterylne, takie bardziej jak sala operacyjna a to takie pokoiki ehhehe. Bardzo fajna położna nas wczoraj przyjeła,, fajnie opowiadała.... pokazywała buteleczkę do lewatywy, zeby się nie bać jej hehehhe. Anestezjolog też był - opowiadał o znieczuleniach, na czym polegają i kiedy i jak się je stosuje.... takie bardzo przydatne informacje wanne do rodzenia widziałam.... No i mamy się pokazywały z dopiero co urodzonymi dzidziulkami ja już nie pamiętałam, ze dzieci potrafią być takie malutkie śliczności!
We wtorek kolejne spotkanie w szkole rodzenia. Teraz będzie o połogu. Biorę ze sobą tym razem mamę bo mąż w pracy.
Wczoraj byliśmy wieczorem w knajpce ze znajomymi na urodzinach kolegi. Przed 1 byliśmy w domu.... Dziś wybieramy się do teatru. A za tydzień w sobotę, udało mi się dostać na warsztaty Planeta dziecko reklamują się, ze gościem specjalnym jest Dorota Zawadzka czyli Super niania ale ciekawe czy w Katowicach też będzie czy tylko w niektórych miastach
Dziewczynki, miłej soboty życzę do usłyszenia
- Lazysundayldz
- Wylogowany
- gaworzenie
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A słyszałaś o warsztatach mamo to ja? Byłam 3 lata temu z siostrą też godne polecenia myśle, ze to będzie coś w podobnym stylu
- Lazysundayldz
- Wylogowany
- gaworzenie
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa