BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 1 tydzień temu #1033263 przez madzialenka
Oznajmiam ,ze elektryk wlasnie zabiera swoje manatki;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 tydzień temu #1033265 przez Lustigpaula
Też zaczynam teraz kontrole z ZUSu i jakaś masakra..mam teraz stresora jak będzie u mnir. Dodatkowo, czeka obrona licencjatu ,zaliczyć trzeba ten semestr,wszystko sie zbilo w jednym czasie,a zwyczajnie brak mi sił.

9 lata 1 tydzień temu - 9 lata 1 tydzień temu #1033266 przez magmus88
Lusti - skąd wiesz, ze masz kontrolę ZUSu? Dziewczyny przepraszam, może głupio pytam ale szczerze mówiąc nigdy nie miałam do czynienia z tą instytucją :) teraz się zastanawiam czy to dobrze, czy źle :) Lusti - a zaczynasz L4 z ZUSu?

Madzia - teraz będzie już tylko z górki.... :)

9 lata 1 tydzień temu #1033267 przez Anna1991
Mi osobiście cynk szef daje ze panie z Zusu byly u niego w firmie... Ale list tez przychodzi ze postepowanie jest zaczete w mojej sprawie. Dzieki Kame zaczelam tez szyć... Uszylam poduche do karmienia bo poprzednia poszewka byla po kimś i wygladala jakby psu z gardła wyjeli. :P Dobranoc wszystkim. :)

9 lata 1 tydzień temu #1033274 przez Karington
U mnie narazie z zusem jest spokój..Ale lepiej nie zapeszac..

Madzialenka to super że elektryk już skończył..;) dużo jeszcze do remontu wam zostało???

Chętnie też bym się przeszła na takie spotkania co dziewczyny piszą, ale u nas nic nie organizują..:/

Wczoraj wieczorem miałam miła niespodziankę, bo.moje przyjaciółki zrobiły mi wieczór panieński.. tort był pyszny( zwłaszcza kutaski z marcepanu ) ha ha ha a do tego dostałam cudny wibrator..:P

A teraz jest 4:29 i nie wiem co mam ze sobą zrobić..:/ bezsenność jest okropna!!!!! Mój za to śpi jak zabity i pies razem z nim.

Miłej niedzieli:*

9 lata 1 tydzień temu #1033279 przez Lustigpaula
Magmus, od 2kwietnia zaczelam l4 które płaci ZUS,a 6 kwietnia już mieli wysłane pismo(póki co do pracodawcy),że rozpoczynaja postępowanie i do tego lista pytań na które pracodawca ma odpowiedzieć.

9 lata 1 tydzień temu #1033280 przez Lazysundayldz
Kurde trochę mnie tym zusem straszycie... Zaczną postępowanie, okazuje się że jesteś w ciąży i dają spokój czy to ich zdaniem za mało żeby mieć l4?
Trochę jestem zielona w temacie zusu...

9 lata 1 tydzień temu #1033285 przez magmus88
Hej.

Mi właśnie 25 kwietnia kończy się L4 płacone przez pracodawcę... później ZUS. Ale mnie straszycie dziewczyny :D hehe

U mnie też dziś piękna pogoda! Mam nadzieję, ze uda mi się wybrać na spacerek, moze znowu do Parku Śląskiego.... pewnie znowu będą tłumy :D A teraz zmykam szykować obiadek.

Miłej niedzieli!

9 lata 1 tydzień temu #1033286 przez Karington
Ja jestem na l4 od listopada i mam spokój narazie..;) więc nie ma co panikowac.. :P

9 lata 1 tydzień temu #1033287 przez Lazysundayldz
Też mam od listopada, tylko że nie zus-owskie ale takie od pracodawcy :) macierzynskie będzie mi wypłacał ZUS :)

9 lata 1 tydzień temu #1033289 przez magmus88
Lazy, jak to od pracodawcy? Po 33 dniach L4 płacenie przejmuje ZUS..... albo ja już nie wiem :D

9 lata 1 tydzień temu #1033290 przez Lazysundayldz
AAA no faktycznie :P

9 lata 1 tydzień temu #1033291 przez Anna1991
Lazy.. To ze jestes w ciazy nie upoważnia Cie do l4. Jedynie albo to ze ciąża jest zagrożona... Ty bardzo źle przechodzisz ciąże ze nie jesteś w stanie funkcjonować, albo warunki pracy np. praca przy dźwiganiu lub praca przy chemikaliach.

9 lata 1 tydzień temu #1033295 przez Ewaaa1988
I ja rowniez od listopada jestem na L4 , ciazy zagrozonej nie mam i z zusu do tej pory tez zadnego pisma nie dostalam. :)

9 lata 1 tydzień temu #1033296 przez Justyna89
Dziewczynki odnośnie ZUS-u... Spróbujcie im złotówki nie zapłacić to cuda na kiju się dzieją.. a jak oni mają wypłacać to milion pretekstów by tego nie robić. Przerabiałam na własnej skórze. Ja póki co l4 nie mam, do maja pociągnąć zamierzam (właściwie to ile się tylko będzie dało)
Wczoraj wylądowałam na dyżurze z tym moim zębem i tak jak Ty Kari dostałam lekarstwo i za 2 tyg mam się na kanałowe zgłosić (a nie od razu wyrywanie jak to pożal się Boże ten babsztyl z innej przychodni mówił) no i zobaczymy... Jutro obciązenie glukozą :sick: :sick: :sick: i pozostałe badania. Pozdrawiam Was mocno i miłego niedzielnego popołudnia życzę wszystkim :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka