- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Justyna89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
Ewciu.... Ja bede pisac to co ja myślę... Nie kazdy musi sie ze mna zgadzać. Witamine K lub K i D podajemy przez pierwsze 3 mies zycia dziecka. Jak ktoś chce dluzej to podaje jakies tam witaminy.. ja tego nie robie... Staram sie urozmaicać diete córki.
Do kąpieli używałam firmy Bobini... i uzywam do dziś... zapach cudowny.
Oliwki uzywalam na ciemieniuche przed kąpielą i na nawilżanie skorek u rąk i nóżek... Ale to zawsze przed kąpielą. Myślę ze nie trzeba wiekszą chemią jeszcze smarować dziecka po kąpieli.
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
Podklady poporodowe ja uzywalam belli ale z 5 paczek potrzebne... Potem podpaski tez te belli najtansze zeby jak najczęściej zmieniać. Ale podpaski nie przydadza sie w szpitalu bo w szpitalu za dużo bedzie sie krwawic.
Ewo podaj nam link do tego sprzedawcy z allegro. Ja kupowalam w internetowej aptece gemini. Bardzo np. sudocrem sie opłacało kupic.
- Ewaaa1988
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najszczęśliwsza!!! ;-)
- Otrzymane podziękowania: 4
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 31
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
Niestety Ewo porownalam niektóre rzeczy z twojego allegrowicza a z apteki Gemini i jednak moja apteka wygrywa poki co z cenami.
- Ewaaa1988
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najszczęśliwsza!!! ;-)
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do pierwszego maluszka,nikt mi nic nie potrafil podpowiedziec. No i kapalam malego w plynie do kapieli z nivea i smarowalam go po tym balsamem tez nivea. I nam jakos sie udalo bez uczulen i innych takich.ja rodzilam syna w listopadzie i pediatra zalecil nam podawanie wit k i d w kapsulkach do wyciskania.wklady poporodowe kupilam najzwyklejsze z belli,majteczki jednorazowe.nie zwracalam uwagi wtedy czy cos jest lepsze czy gorsze. Na kolki sie nie wypowiem,bo my z tym problemu nie mielismy,na ewentualne odparzenia sudocrem. Przyznam ze po tylu latach czuje sie jakbym pierwszy raz rodzila.coraz wiecej obaw,stresu,zwiazanego z porodem..w dodatku odczuwam coraz wieksze wahania nastroju
- Ewaaa1988
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najszczęśliwsza!!! ;-)
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Co do kosmetyków to jeszcze nic nie mam i nic nie planowałam.
O Oilatum wiem tyle, ze stosują go na oddziałach noworodkowych do kąpania dzieciaków Wiem bo ciocia pracowała i mi mówiła
Kurcze Ewa trochę Ci zazdroszczę tych zakupów ehehhe. Też muszę się za to zabrać... ale już po wypłacie najwyżej.... A powiedzcie mi... w jakich terminach ZUS przysyła Wam pieniążki?? Bo nie wiem ile mam później czekać.
Dotarły w końcu do nas wczoraj płyty na szafę. Od poniedziałku praca się zaczyna
Byłam wczoraj u dietetyczki w związku z ułożeniem diety pod cukrzycę.... Powiem Wam, ze kobieta nie wywarła na mnie dobrego wrażenia....
Szczególnie po pytaniu: Czy ja w ogóle chcę utrzymać ciąże??.... a Pytanie nastąpiło po mojej odpowiedzi, co jadłam (już nie pamiętam) ale chyba na 2 śniadanie.... i powiedziałam, ze 2 kiwi Powiedzcie mi... czy, któraś z Was słyszała, ze kiwi w ciązy jest zabronione?? hehehe Tzn dopuszczalne tylko w ilości 1 sztuki ... Tym bardziej, ze mi jeszcze tyle zostało bo mam rodzić dopiero na koniec lipca.... wszystko w tym czasie się może zdarzyć....
Po prostu wyszłam stamtąd.... jakby mi ktoś dał plaskacza w twarz... Najgorsze jest to, ze jeszcze nie raz się z nią spotkam....
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mam dzis kiepski humor..maly ma jakies zatrucie bo od rana wymiotuje, P sie pozarlam i o... Do doopy caly dzien..
Powiedzcie mi czy Wy tez macie objawy teraz mega zazdrosci o mezow/partnerow?
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ewaaa1988
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najszczęśliwsza!!! ;-)
O matko!!! Ja jak mam zachcianki a akurat mialam chybe ze 3 razy na kiwi to spokojnie z 5 na raz zjadlam... Mam nadzieje ze po nich nic nie jest mojej malej
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Co do kiwi.... to jej chodziło o witaminę C.... że jedno kiwi ok... ale 2 to jest już bomba!!! Dwa w ciągu dnia to jakaś masakra (wg niej...) ja się jakoś tym nie przejełam.... dla mnie to jakaś głupota... bez przesady. Gdyby tak było to by o tym bębnili wszędzie :PP hehe
Co do wypłaty - pierwsze 33 dni chorobowego w ciągu roku płaci pracodawca, później ZUS.
Tzn pytałam o te za L4... Bo od poneidziałku należe już do ZUSu :PP hehehe. Bo u siebie wypłate miałam zawsze ostatniego.... I teraz się zastanawiam jakie zwyczaje ma ZUS
Następną wizytę z dietetyczką mam w piątek... a z diabetologiem we wtorek.... zapytam o te kiwi jak nie zapomne. Bo z takim czymś mi wyskoczyła... heh.
Dziś jadę na warsztaty Planeta Dziecko ma być super niania przekaże Wam gdybym się czegoś ciekawego dowiedziała ehhehe
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1