BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 8 miesiąc temu #1033771 przez Justyna89
www.oilatum.pl/emolienty.html

Do wglądnięcia i poczytania :) Ja z ręką na sercu polecam :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1033785 przez Anna1991
Madziu ja przechodzilam remont kuchni i lazienki w pierwszej ciazy w 3 trymestrze. Myslalam ze oglupieje. Brak toalety... Przechodzilam z pokoju na dwór po desce. No ale ja mialam co robic... Gotowalam pracownikom... Robilam kanapki... Kawke. :)
Ewciu.... Ja bede pisac to co ja myślę... Nie kazdy musi sie ze mna zgadzać. Witamine K lub K i D podajemy przez pierwsze 3 mies zycia dziecka. Jak ktoś chce dluzej to podaje jakies tam witaminy.. ja tego nie robie... Staram sie urozmaicać diete córki.
Do kąpieli używałam firmy Bobini... i uzywam do dziś... zapach cudowny. :)
Oliwki uzywalam na ciemieniuche przed kąpielą i na nawilżanie skorek u rąk i nóżek... Ale to zawsze przed kąpielą. Myślę ze nie trzeba wiekszą chemią jeszcze smarować dziecka po kąpieli.

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1033786 przez Anna1991
Mysle ze podanie dziecku herbatki koperkowej czy rumianku nie zaszkodzi jak nie skonsultujesz z lekarzem. Na kolki podawalam Bobotic i chyba najbardziej bylam zadowolona... bo niestety na poczatku moja córka odrzucala wode i inne herbatki. Myślę ze jedynie podawanie czopkow na własną reke jest głupotą.
Podklady poporodowe ja uzywalam belli ale z 5 paczek potrzebne... Potem podpaski tez te belli najtansze zeby jak najczęściej zmieniać. Ale podpaski nie przydadza sie w szpitalu bo w szpitalu za dużo bedzie sie krwawic.
Ewo podaj nam link do tego sprzedawcy z allegro. Ja kupowalam w internetowej aptece gemini. Bardzo np. sudocrem sie opłacało kupic.

8 lata 8 miesiąc temu #1033787 przez Ewaaa1988
Prosze: www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6111331202 ten pojemniczek tez zamowilam :cheer:
Podziękowania: Anna1991

8 lata 8 miesiąc temu #1033788 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1033795 przez Anna1991
A widzisz Cornik... Nawet nie pomyślalam o oleju kokosowym chociaz ja i moja roczna coreczka stosujemy raz w tyg. na włosy. :) To ja jednak najpierw sprawdze jak spisuje sie olej... A oliwke wykorrzystam na masaż męża. :D
Niestety Ewo porownalam niektóre rzeczy z twojego allegrowicza a z apteki Gemini i jednak moja apteka wygrywa poki co z cenami.

8 lata 8 miesiąc temu #1033812 przez Ewaaa1988
Anno gdybys zapytala mnie o ceny to bym ci od razu napisala ze najnizsze nie sa bo nie zalezy mi na tym... ;) W supermarketach tez moglabym kupic podklady, wkladki laktacyjne butelki czy cos ale nie chce mi sie stac przy polkach i czytac co do czego, w jakich miesiacach i porownywac. Wolalam to zrobic u jednego sprzedawcy na all za jedna przesylka. A w aptece niektorych rzeczy nie ma ktore zamowilam na all wiec wolalam drozej a wszystko za jednym zamachem. :cheer:

8 lata 8 miesiąc temu #1033845 przez madzialenka
Czesc mamusie.no to zakupy ladnie porobilas Ewcia.;) super gratuluje.
Co do pierwszego maluszka,nikt mi nic nie potrafil podpowiedziec. No i kapalam malego w plynie do kapieli z nivea i smarowalam go po tym balsamem tez nivea. I nam jakos sie udalo bez uczulen i innych takich.ja rodzilam syna w listopadzie i pediatra zalecil nam podawanie wit k i d w kapsulkach do wyciskania.wklady poporodowe kupilam najzwyklejsze z belli,majteczki jednorazowe.nie zwracalam uwagi wtedy czy cos jest lepsze czy gorsze. Na kolki sie nie wypowiem,bo my z tym problemu nie mielismy,na ewentualne odparzenia sudocrem. Przyznam ze po tylu latach czuje sie jakbym pierwszy raz rodzila.coraz wiecej obaw,stresu,zwiazanego z porodem..w dodatku odczuwam coraz wieksze wahania nastroju

8 lata 8 miesiąc temu #1033852 przez Ewaaa1988
Madzia zawsze moje nastawienie bylo takie ze nie bede wydziwiac z dzieckiem, trzymac pod kloszem, dmuchac i chuchac, oryginalne produkty kupowac przeznaczone tylko dla dzieci tylko od razu uczyc i przyzwyczajac skore do tych normalnych plynow do plukania czy prania zeby po roku uzywania delikatnych i lagodnie pachnacych przy zmianie na normalne plyny dziecko wtedy nie dostalo jakiejs wysypki czy alergii na ktores skladniki... Takie bylo moje zdanie zeby nie przesadzac i jezeli skora dziecka bedzie dobrze reagowala na rozne inne kosmetyki oliwki balsamy plyny do plukania dla doroslych to takie wlasnie bede uzywac a jak juz na poczatku cos sie bedzie dzialo to wtedy bym przeskoczyla na te dzieciece... A tu dziewczyny mnie zaskoczyly... :cheer: oliwek balsamow nie trzeba :cheer: zel pod prysznic dla mnie tez najlepiej bezzapachowy... :unsure: pranie pachnace mega delikatnie do roku czy nawet 3 lat itd itd Jakos sobie tego nie umiem wyobrazic... :cheer:

8 lata 8 miesiąc temu #1033861 przez magmus88
Hej hej :)

Co do kosmetyków to jeszcze nic nie mam i nic nie planowałam.
O Oilatum wiem tyle, ze stosują go na oddziałach noworodkowych do kąpania dzieciaków :) Wiem bo ciocia pracowała i mi mówiła :)

Kurcze Ewa trochę Ci zazdroszczę tych zakupów ehehhe. Też muszę się za to zabrać... ale już po wypłacie najwyżej.... A powiedzcie mi... w jakich terminach ZUS przysyła Wam pieniążki?? Bo nie wiem ile mam później czekać.

Dotarły w końcu do nas wczoraj płyty na szafę. Od poniedziałku praca się zaczyna :)

Byłam wczoraj u dietetyczki w związku z ułożeniem diety pod cukrzycę.... Powiem Wam, ze kobieta nie wywarła na mnie dobrego wrażenia....
Szczególnie po pytaniu: Czy ja w ogóle chcę utrzymać ciąże??.... a Pytanie nastąpiło po mojej odpowiedzi, co jadłam (już nie pamiętam) ale chyba na 2 śniadanie.... i powiedziałam, ze 2 kiwi :blink: Powiedzcie mi... czy, któraś z Was słyszała, ze kiwi w ciązy jest zabronione?? hehehe Tzn dopuszczalne tylko w ilości 1 sztuki ... Tym bardziej, ze mi jeszcze tyle zostało bo mam rodzić dopiero na koniec lipca.... wszystko w tym czasie się może zdarzyć....

Po prostu wyszłam stamtąd.... jakby mi ktoś dał plaskacza w twarz... Najgorsze jest to, ze jeszcze nie raz się z nią spotkam....

8 lata 8 miesiąc temu #1033871 przez madzialenka
No niestety takie babsztyle sie zdarzaja;(( dziwne z tym kiwi ja nic nie slyszlam o tym a jem od jakiegos czasu kilka razy w tyg ;)) i tez mi to szkodzi? Cholercia;)) Magmus,wdech i wydech,wizuta nr1za Toba,moze miala baba okres albo facet jej niezadowolil minionego wieczoru..kiedy kolejna wizyta? Bede 3mac kciuki by nastepna byla bardziej udana i sensowna. Bez zbednych docinkow.

Mam dzis kiepski humor..maly ma jakies zatrucie bo od rana wymiotuje, P sie pozarlam i o... Do doopy caly dzien..
Powiedzcie mi czy Wy tez macie objawy teraz mega zazdrosci o mezow/partnerow?

8 lata 8 miesiąc temu #1033875 przez Lustigpaula
Yy co za baba chamska;/
A zus to zapewne z wyplata nie będzie się spieszyl

8 lata 8 miesiąc temu #1033876 przez Ewaaa1988
Magmus nie masz co zazdroscic bo wcale te zakupy nie sprawiaja mi przyjemnosci jezeli sa one czarna magia dla mnie i trzeba stac, czytac i porownywac wiec wole sobie w domu posiedziec, poczytac i poklikac w zakupy. A o jakie pieniadze z zusu pytasz??? Ja nie wiem czy mam wyplate z zusu czy zakladowa... :dry:

O matko!!! :ohmy: Ja jak mam zachcianki a akurat mialam chybe ze 3 razy na kiwi to spokojnie z 5 na raz zjadlam... Mam nadzieje ze po nich nic nie jest mojej malej :cheer:

8 lata 8 miesiąc temu #1033879 przez magmus88
Ewa - zazdroszcze, że masz to już za sobą! hehe :)

Co do kiwi.... to jej chodziło o witaminę C.... że jedno kiwi ok... ale 2 to jest już bomba!!! Dwa w ciągu dnia to jakaś masakra (wg niej...) ja się jakoś tym nie przejełam.... dla mnie to jakaś głupota... bez przesady. Gdyby tak było to by o tym bębnili wszędzie :PP hehe
Co do wypłaty - pierwsze 33 dni chorobowego w ciągu roku płaci pracodawca, później ZUS.

Tzn pytałam o te za L4... Bo od poneidziałku należe już do ZUSu :PP hehehe. Bo u siebie wypłate miałam zawsze ostatniego.... I teraz się zastanawiam jakie zwyczaje ma ZUS :)

Następną wizytę z dietetyczką mam w piątek... a z diabetologiem we wtorek.... zapytam o te kiwi jak nie zapomne. Bo z takim czymś mi wyskoczyła... heh.

Dziś jadę na warsztaty Planeta Dziecko :) ma być super niania :D przekaże Wam gdybym się czegoś ciekawego dowiedziała ehhehe

8 lata 8 miesiąc temu #1033890 przez Lustigpaula
U mnie szefowa mowila,ze wyplate przeleje mi bezposrednio zus, u tesciowej w zakladzie pracy jest tak,że chorobowe (mowie o tym z zusu) w terminie płaci im pracodawca, a zus (zawsze z opóźnieniem)przesyla kasiore do pracodawcy. Ale nie wiem od czego to zalezy,nie chce wprowadzic w błąd.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka