BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 8 miesiąc temu #1033892 przez Anna1991
Ewo ja np do wychowywania dziecka mam podobny stosunek... Ale dziecko na poczatku jest tak delikatne ze jakby mi w szpitalu dostalo uczulenia na proszek do prania to bym na zawał zeszła. Ja zaczelam stosowac zwykly proszek jak zaczelam rozszerzać diete... I to tylko z tego powodu ze lovela nie dawała rady doprac jabłka czy marchewki.
Magmus... Ja jednak uważam ze to nie kwestia tego ze zjadlas 2 kiwi... Tylko to ze twoim sniadaniem bylo 2 kiwi. :P Przecież śniadanie powinno być najbardziej treściwym posiłkiem w ciagu dnia. :) Ale sie nie madrze bo ja sama kuleje z karmieniem siebie... potrafie zjeść tylko jeden posilek.... Albo caly dzien przeżyć na jedzeniu owocow... lub ciastek.
Zus.... Ciezki temat.... Powinnam pieniadze mieć miesiac temu... a nie mam do tej pory. Gdyby nie dobre osoby ktore mi pożyczają pieniadze to bym już z rodziną wymarła. U mnie zawsze pieniadze jak juz byly to 27-28.... ale mam nadzieje ze juz sie pojawią 25 w poniedziałek... bo już ledwo dajemy rade.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1033896 przez madzialenka
Ewcia daj no linka od kogo zamawialas,porownam sobie ze swoimi typami;))
Co do zusu to brak slow.wiem ,ze wyplacaja jak im sie chce,czasem w transzach zalezy od nich.same problemy robia. Ja jednak ide do radcy prawnego zapytac sie czy odwolywac mam od ich decyzji..choc nie mam sily na ciagle bieganie.remont,dom,latanie za papierami odnosnie dzialu spadku...ehh wszystko na raz..zobaczymy jak to wszystko wyjdzie

8 lata 8 miesiąc temu #1033897 przez Ewaaa1988
Madzialenka www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5544140445

No to w takim badz razie od grudnia mam wyplate z zusu... I tak jak mialam wyplaty zakladowe 8,9 lub 10 dnia kazdego miesiaca tak teraz jest tak samo i nie mialam jeszcze problemow z opoznieniem wyplaty czy cos.

8 lata 7 miesiąc temu #1033903 przez magmus88
Anna - to nie było moje śniadanie - tylko drugie śniadanie. I tak, chodziło jej o za dużą dawkę witaminy C, tego jestem pewna.

Wczorajsze warsztaty bardzo fajne :) Super Niania fajna kobieta :) Bardzo fajnie wykłady prowadzi.... jakbyście miały okazje kiedyś się przejść to polecam :)

Później byliśmy z moją siostrą i mojego męża siostrą w escape roomie. Pierwszy raz byliśmy. Super zabawa :D

8 lata 7 miesiąc temu #1033915 przez Sevilla
Tylko, że witamina C w ciąży nie szkodzi. To jedyna witamina, która w nadmiarze wydala się z naszego organizmu. Poza tym 2 kiwi na II śniadanie to mało. Ja z reguły jem kiwi z jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi.

To Twoja diabetolog by się przekręciła ze dwa razy, bo Pani dietetyk z forum dziennie pije herbatę z sokiem z jednej cytryny, je kiwi i paprykę i cholera wszystko ma takie duże ilości Wit. C. Hahaha!!!

8 lata 7 miesiąc temu #1033934 przez Justyna89
A ja dietetykiem nie jestem,ale mi lekarka na bakterie w moczu zaleciła żurawinę a ona też witaminy C ma sporawo, tak jak Sevi do herbatki cytryna idzie mi kilogramami a i witaminach dla mam witamina C jest zawarta i to w jednej kapsułce Femibionu Natal 2 aż 225% dziennego zapotrzebowania :laugh:
Z tego co wiem to witamina A w nadmiarze w ciąży może być niebezpieczna, tak to jakoś jest Sevi?
Pozdrawiam Was wszystkie :kiss:

8 lata 7 miesiąc temu #1033935 przez Sevilla
Tak. Witamina A i jej pochodne w nadmiarze są toksyczne. W naszym przypadku jak przedawkujemy to wyglądamy jakbyśmy mieli żółtaczkę. Nie pamiętam jak działa na płód, ale na pewno toksycznie.

8 lata 7 miesiąc temu #1033937 przez magmus88
Dziewczyny wszystko rozumiem... ale 2 kiwi?? :D no bez jaj hehehe.

Ja też piję herbatkę z cytryną.... do tego jem inne cytrusy.... Poza tym papryka ile ma wit C.... No ale nie popadajmy w paranoje :)

U mnie dziś zaczynają budować szafę juhuuuu! :) W końcu się doczekałam :)

8 lata 7 miesiąc temu #1033939 przez madzialenka
Pochwal sie pozniej nam Magmus efektami;))

8 lata 7 miesiąc temu #1033945 przez magmus88
Madzia - najwcześniej myślę, że koło środy :PP

8 lata 7 miesiąc temu #1033963 przez Sevilla
U mnie młoda tańcuje w brzuchu. Jutro wizyta u nowego gina i zobaczymy.

8 lata 7 miesiąc temu #1033986 przez madzialenka
Magmus ale chwal sie trym w srode a dzis zakupem:)))
kupujecie lezaczki bujaczki??? ja tak mysle wlasnie... 3w1 wanna,przewijak ala komodka juz mam,lozeczko z szuflada,przyjdzie w srode,ciuszki tez dopiero jutro badz w srode,posciel zamowilam,wozek szukam... ale na spokojnie.. koszule jedna dla siebie juz mam.rozek potrzebny w lato?

8 lata 7 miesiąc temu #1033987 przez Sevilla
Ja mam leżaczek bujaczek po Maksie. Maks w nim nie chętnie przebywał, natomiast córka szwagierki by cały dzień w nim gniła, gdyby ją nie wyjmowano.

8 lata 7 miesiąc temu #1033991 przez magmus88
Hej.

Ja w sumie też jestem na etapie bujaczka.... zastanawiam się nad kupnem... Jeszcze do niej nie dojrzałam :PP hehehe

A cod o zakupów :P to kupiłam dla mojego Bartka kilka rzeczy. A że mam je w domu (jeszcze :D) to moge Wam pokazac.....

Super okazja z OLXa :D
Załączniki:

8 lata 7 miesiąc temu #1033996 przez Ewaaa1988
Ja od kilku miesiecy mam dylemat co do poscieli. Bo jest wiele pieknych poscieli tylko ze ten ochraniacz naokolo lozeczka jest w calosci czyli wklad z poszewka i trzeba prac caly ochraniacz a po czasie on juz nie jest taki sztywny... :( a jak juz znalazlam posciel z tym ochraniaczem na zamek zeby tylko poszewke wyprac to znowu wzory mi sie nie podobaja... :dry: i nie wiem kiedy w koncu na jakas konkretna sie zdecyduje

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka