BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 1 tydzień temu #1021242 przez Dorcik 1979
Anna 1991: to mi odeszły wody w 26 tygodniu i udało się wytrzymać do 30 tygodnia. Wody odeszły mi w nocy, prawie wszystkie zostało okolo 6 jednostek. Przez 4 tygodnie leżałam w szpitalu i faszerowali mnie antybiotykami, relanium i innymi cudami. Wody przez cały czas się saczyly, aż miałam odparzenia. Po 4 tygodniach dostałam skorczy i zrobili mi szybko cesarke. Mały ważył 1340g i dostał 4 punktu, potem 6. Było ciężko, ale teraz jest zdrowym wesołym chłopcem.
Jutro rano idę na badania prenatalne, trzymajcie kciuki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 tydzień temu #1021275 przez magmus88
Hej :)

Dorcik - cieszę się, że cała sytuacja u CIebie dobrze się skończyła. A wiadomo jaka była przyczyna odejścia wód w tak wczesnym czasie??

Trzymam kciuki za badania!!! Ja już nie umiem się swoich doczekać :)

Sevilla - nie stresuj się znowu na zapas.... objawy pod koniec I trymestru mogą trochę odpuszczać.... nie jest przecież nigdzie powiedziane ani tez mało która kobieta Ci powie, że przez cały okres ciąży miała wymiony, ból brzucha czy bół piersi..... że przez 9 miesięcy było tak samo....

Panika cieszę się, ze wszystko jest w porządku...

Zoi - jak Twoje zdrówko??

Moja siostra właśnie na pierwszych prenatalnych dowiedziała się, że będa mieć chłopca :) Pamiętam jak do mnie dzwoniła i zapytała się, czy jestem jakąś wróżką bo na siłę jej chłopaka wsadziłam do brzucha.... od samego początku do niego mówiłam na "on". Ona się na początku denerwowała bo mówiła, ze nie wiadomo przecież hehehe.... Kurcze mam wrażenie że to było z miesiąć temu a on przed chwilką 2 latka skończył....

9 lata 1 tydzień temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1021284 przez Anna1991
.

9 lata 1 tydzień temu #1021287 przez Lustigpaula
dokładnie w sprzęt mojego lekarza z nfz tez nie jestem jakos mega zadowolona, dlatego pojde prywatnie:)

9 lata 6 dni temu #1021319 przez magmus88
Ja na prenatalne idę prywatnie - bo nie mam wskazań żeby iść z NFZ...

Mam nadzieję, ze sprzęt będą mieć dobry.... Bo jakby nie patrzeć mam dość tłuszczyku na brzuchu i ciekawa jestem czy w ogóle coś przez powłoki brzuszne będzie widać hehe :)

9 lata 6 dni temu #1021328 przez Dorcik 1979
No niestety nie wiadomo dlaczego tak szybko odeszły mi wody. Tydzień przed zdarzeniem byłam na usg i wszystko było dobrze, ja też się dobrze czułam. Dlatego w drugiej ciąży lekarz kazał mi się bardzo oszczędzać i praktycznie od początku byłam na zwolnieniu. Teraz też już kazał mi siedzieć w domu.
Dzisiaj po badaniach wychodzi, że z malenstwem wszystko ok. Płci niestety jeszcze nie znam bo okropnie się wierci. 13 stycznia będą wyniki Pappa i rozmowa z genetykiem.
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki.

9 lata 6 dni temu #1021334 przez lovemybabies
Hej :) moge dołączyć? Co prawda termin mam na 6sierpnia ale lekarz zapowiedział mi cesarke ze względu na mój poprzedni poród. W suwaku coś namieszalam bo prawidłowo jestem w 8tygodnii i 4dniu.

] [/link]

[/link]

9 lata 6 dni temu #1021335 przez magmus88
Witamy serdecznie nową mamusię :)

Dorcik - cieszę się, ze wszystko ok :) na poznanie płci przyjdzie jeszcze czas. :)

lovemybabies - będziesz miała cesarkę dlatego, że wcześniej też miałaś cesarkę?? Czy może jakiś inny powód.. Jeżeli można zapytać oczywiście :)

9 lata 6 dni temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1021336 przez Anna1991
.

9 lata 6 dni temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1021337 przez Anna1991
.

9 lata 6 dni temu #1021352 przez Lustigpaula
w styczniu mam tez wizyte u okulisty i doktorek kazal z nia skonsultować czy przez słabe oczy kwalifikuje się do cesarki. Generalnie opce mi jest jedno i drugie,ale jakoś naturalnego strasznie się boje.

9 lata 6 dni temu #1021370 przez kameame
Hej Mamusie :)

widzę, że mamy nowe Mamy, super :)

ja dzisiaj byłam na badaniach prenatalnych na pobraniu krwi a za tydzień w piątek usg, pierwszy raz zabieram mężulka na usg i nie mogę doczekać się jego reakcji :) mam nadzieję, że go wpuszczą.
Jak przygotowania do Sylwestra? ja już po zakupach a jutro pichcę, impreza w domku, mam tylko nadzieję, że nie zasnę o 22 ;)

Pozdrawiam

9 lata 6 dni temu #1021376 przez Sevilla
My w domu sylwestra spędzamy razem ze znajomymi. Impreza składkowa, więc się nie narobię. Ja robię sałatkę po grecku, mężuś skrzydełka BBQ. Każdy ma przynieść po 2 rzeczy no i oczywiście wódkę. Ja dla siebie piccolo haha

9 lata 6 dni temu - 9 lata 6 dni temu #1021377 przez Sevilla

Z życzeniami szczęśliwego Nowego Roku
Załączniki:

9 lata 6 dni temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1021389 przez Anna1991
.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka