BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 19 godzin temu #1021617 przez kameame
Witam Mamusie w Nowym Roku :)

Ja miałam takie badania jak Sevilla. Cytologię tez robiłam we wrześniu, przed ciąża zrobiłam trochę innych badań m.in. krzepnięcie krwi, badania wątroby.
Teraz jestem w trakcie prenatalnych a za 2 tyg morfo, glukoza, przeciwciała (ja mam rh- a mąż rh+) i mocz.
A pewnie przed nami jeszcze wiele badań.

W tym roku nie mam postanowień, no może zdrowsze żywienie, ale teraz i tak nie mam innego wyjścia ;) postanowienia pojawią sie po ciąży i bedą dotyczyły ćwiczeń :D

Pozdrawiam :))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 15 godzin temu #1021633 przez Lustigpaula
A jak Wasze brzuchy?:) moj jakis taki flaczek,wyglada jakbym przytyla od przejedzenia, nie wiem, ze brzuszek w ciazy powinien zrobic sie trwadszy i taki jedrni,a tu oponka wieksza :woohoo:

9 lata 13 godzin temu #1021648 przez magmus88
Witajcie kobietki :)

Lustigpaula - ja i przed ciążą miałam niezłą OPONE :D więc póki co nie widzę na oko żadnej różnicy... czuję teraz trochę po spodniach, ale to też może być wina świąt :D i tylu dni wolnego hehehe

Co do badań to ja miałam :
grupa krwi, morfologia krwi, ogólne badanie moczu, glukoza, wirus zapalenia wątroby typu B, Kiła, toxo, wirus różyczki, HIV

I teraz na następną wizytę mam zrobić znowu ogólne badanie moczu. A na wizycie będę miałą cytologię i jeszcze jakiś wymaz ale nie pamiętam nazwy :(

Poza tym troche się cieszę, że piersi mnie już tak nie bolą - a raczej sutki. Bo to było straszne... miewałam takie momenty, ze myślałam że usiąde i będę płakać.... teraz już tak w ciągu dnia bez przyczyny nie bolą, tylko przy zmianie temperatur.... ale w zamian męczy mnie zgaga :( szczególnie wieczorami....

A dziewczyny, powiedzcie mi o ile oczywiście macie na to ochotę. Z jakich rejonów Polski jesteście??

Macie jakieś badania, wizyty zaplanowane na nabliższe dni?? Ja we wtorek jadę robić ten test podwójny, za tydzień we wtorek mam USG prenatalne, w czwartek najprawdopodobniej ppójde na wizytę ale prywatnie, a w przyszłym tygodniu - ale już po prenatalnych na wizytę do lekarza z NFZtu... na dzień dzisiejszy wizytę mam w poniedziałek (11 stycznia) ale chcę ją przełożyć już po prenatalnych....

No nic :) tym wracającym jutro do pracy życzę powodzenia.... mi się tak nie chce.... że aż mi się źle robi :( no ale w środę znowu wolne... tym się pocieszam.
Do sklikania!

9 lata 3 godzin temu #1021672 przez Sevilla
U mnie jak rano wstaje to nic nie widać. Jak mam intensywny dzień i dużo biegania to wieczorem wyglądam jakbym była pod koniec czwartego miesiąca, a jak mam dzień spokojny, tak jak wczoraj leżąc niemalże z dupskiem w łóżku to nic mnie nie wywala.

Magnus ja jestem z Bydgoszczy, tu zamieszkałam na studiach i oczywiście później z mężem. Pochodzę natomiast z Elbląga.

Co do wizyt, jutro mam gina a 13 stycznia badania prenatalne.

9 lata 3 godzin temu #1021677 przez madzialenka
Dzien dobry kobitki:)

Ja wizyte mam w czwartek....chciałam wziac ze soba synka ale tym razem chyba jeszcze go nie wezme

Ja jestem z wlkp,70km od Poznania :)

Milego dnia Wam zycze

9 lata 2 godzin temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1021678 przez Anna1991
.

9 lata 2 godzin temu #1021682 przez Sevilla
Anna ja ostatni raz wymiotowałam w Wigilię, potem cisza a od wczoraj znów witam się z kibelkiem i to już nie tylko rano, ale wieczorem również. Porażka jem mniej od mojej dziecka, bo jakbym chciała wcisnąć tyle co jem zawsze kończy się na wymiotach.

8 lata 11 miesiąc temu #1021706 przez magmus88
Dziewczyny... ja odpukać na szczęście ani razu nie wymiotowałam.... ale z tego co widzę to jeszcze moze mnie to czekać.... skoro niektóre Was w 12 tyg wymiotują :( łeeee Ja bym sobie życzyła przejść ciąże tak jak moja siostra - bezobjawowo. Jedyne objawy to brak miesiączki i rosnący brzuch.... ewentualnie czasami zgaga. I to wszystko. Hehe :) fajnie by było.... hehe

No a tak poza tym to ja jestem ze śląska :)

8 lata 11 miesiąc temu #1021712 przez Sevilla
Magmus ja raz mam dni kiedy wymiotuję, a raz nie. Myślę, że teraz chyba udziela mi się stres przed wizytą.

8 lata 11 miesiąc temu #1021720 przez Lazysundayldz
Magmus odpukać na szczęście ja na razie tak mam- bezobjawowo :) tylko rośnie mi nie tylko brzuch ale również uda i to w bardzo szybkim tempie :/
ja jestem z łodzi ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1021723 przez Panika992
Dzoewczyny jak dodac fote do postu?Ja jestem z Walbrzycha, obecnie mieszkam za Klodzkiem.Kolejna wizyte mam 16.01.
Nie lepiej przenirec sie na fb?tam łatwiej sie pisze

8 lata 11 miesiąc temu #1021725 przez magmus88
Panika - jak dodajesz post, to w okienku edycji na dole, pod wiadomością jest opcja : załaczniki :) i tam wybierasz obrazek.

Poza tym mi się tu dobrze pisze :D oczywiście mówie o pisaniu z komputera :) tak mi najwygodniej :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1021735 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1021751 przez magmus88
Same chudzinki na tym forum haha :)

Anna - śliczna kobieta z Ciebie :)

Jeżeli chodzi o mnie to te forum mi nie przeszkadza :)

8 lata 11 miesiąc temu #1021761 przez Sevilla
No ma to swoje plusy i minusy. Ja z majówkami 2013 przeniosłyśmy się na face i do dnia dzisiejszego piszemy w tajnej grupie, tylko między sobą.

Anna chudzinko.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka