BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1022003 przez madzialenka
sevi slicznosci ,widac pieknie wszystko,nie pokusil sie lekarz o plec? Moze u mnie proroczo wywnioskuje cos w czwartek;) teraz czas bedzie lecial...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022057 przez Sevilla
Oj nie pokusił się, a ja nie pytałam. Może za tydzień na prenatalnych się zapytam. Nie robił konkretnego badania, bo i tak za tydzień mam prenatalne, więc tam młode wymęcza USG

8 lata 11 miesiąc temu #1022074 przez madzialenka
Mnie chyba te prenatalne jednak omina,chyba ze jakies konkretne jutro zrobi usg..no i musze wysepic zwolnienie:)

8 lata 11 miesiąc temu #1022075 przez magmus88
madzielnka - jak to Cie ominą?? Przecież na badania prenatalne trzeba się umawiać. To nie jest zwykłe badanie u ginka...

8 lata 11 miesiąc temu #1022088 przez Panika992
Ja prenatalne mialam zrobione nieco za pozno bo w15tc.teraz mam wizyte 16.01 i ciekawa jestem.czy zrobi mi usg bo chcialabym wiedziec czy chlopczyk czy dziewczynka. Od jakis dwoch dni czuje glod ale jak jem to czuje sie jakbym miala pelny brzuch. Zjem dwa gryzy i czuje sie pelna.

8 lata 11 miesiąc temu #1022091 przez madzialenka
Magmus kochana mialam wizyte 17 grudnua gdy spytalam o prenatalne,powiedzial,ze nie ma takiej Potrzeby bo pierwsza przebiegala ciaza prawidlowo i on stwierdzil ze wszystko jest ok.z tego co wiem,prenatalne robi sie u pierwiastek badz gdy jest duzy odstep w latach miedzy porodami. Teraz ide jutro na wizyte i na koniec stycznia pojde prywatnie na 3d

8 lata 11 miesiąc temu #1022092 przez Sevilla
Po poronieniach też się robi. Już dwa są wskazaniem do badań prenatalnych. W pierwszej ciąży miałam prenatalne, bo wcześniej poroniłam 2 razy. Ciąża przebiegła prawidłowo i teraz też mam prenatalne.

8 lata 11 miesiąc temu #1022094 przez madzialenka
Tak,masz racje Sevi..mnie jakos one nie dotknely,moze dlatego uznal,ze nie musze miec..nie wiem,zobaczymy.wierze,ze bedzie wszystko ok tak jak w pierwszej ciazy..musi byc

8 lata 11 miesiąc temu #1022105 przez Sevilla
Ja właśnie robię sobie inhalację z soli fizjologicznej, bo mam taki katar, że ledwo oddycham.

Kurczę jak ten czas leci. Ostatnio srałyśmy za przeproszeniem po gaciach czy aby wszystko dobrze, teraz ganiamy na prenatalne i każdy się zastanawia jaką płeć ma lokator.

8 lata 11 miesiąc temu #1022109 przez magmus88
Prenatalne finansowane z kasy są dla kobiet po 35 r. ż. i dla kobiet po poronieniach..... Wystarczy jedno - wiem na pewno bo w takiej sytuacji była moja siostra. Mi lekarz powiedział, ze w dzisiejszych czasach badania prenatalne powinny być dostępne dla każdej kobiety i powinny być w pakiecie podstawowym, tak jak jest w innych krajach.

Jeden lekarz (ten z NFZ) pytał mnie o prenatalne czy będę się wybierała - powiedział, że nie widzi jakiejś specjalnej konieczności, i jeżeli mnie stać to poleca iść.
Natomiast lekarz prywatny od razu powiedział, że nie ma się nad czym zastanawiać tylko trzeba iść! Że to ważne badanie....

Każdy z lekarzy polecił kilka miejsc gdzie polecają zebym poszła....
Stwierdziłam, że wolę mieć pewność, ze wszystko jest ok :) poza tym biorę wtedy męża... bo to badanie przez powłoki brzuszne... jakoś na USG dopochwowe mi się nie spieszy żeby go zabierać ehhehe

Wczoraj właśnie byłam na teście podwójnym a w przyszły wtorek idę na USG.

8 lata 11 miesiąc temu #1022113 przez madzialenka
Co lekarz to opinia,ale nie wazne co by bylo,kruszynka we mnie rosnie..i nie wazne co bedzie pozniej.wiadomo,latwiej wiedziec lub wykluczyc wczesniej jakies nieprawidlowosci.

8 lata 11 miesiąc temu #1022117 przez magmus88
Oczywiście :) to każdego indywidualna decyzja. Nikt nikomu na siłę nie wyciągnie kasy z portfela... tym bardziej jak wszystko jest ok :) tylko się cieszyć!! :)

Ja zaraz idę wziąć ciepłą kąpiel mmmm :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022121 przez Lustigpaula
Moj doktorek z nfz w 11tygodniu jak bylam na badaniach to stwierdzil,że wszystko dobrze i nie widzi potrzeby aby przyjsc szybciej niz dopiero w marcu na kolejne USG,jestem młoda,więc stwierdził,że prenatalne są zbędne...

Dziewczyny w 16tygodniu robi się już usg przez powłoki brzuszne czy jeszcze dopochwowo?

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1022129 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1022131 przez Lustigpaula
Dla mnie mnie ma rooznicy jak wykonywane jest usg,jednak narzeczony stwierdził,że czułby się nieswojo podczas badania dopochwowego i jestem w stanie to zrozumieć,stąd pytanie:). Juz w 11tygodniu zapytalam o płeć także myślę,że lekarze są przyzwyczajeni do tego rodzaju pytań :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka