BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1021923 przez Sevilla
Anna ja nie mogę narzekać, Maks przesypiał całe noce, budził się tylko na cyca, którego i tak pił już śpiąc, kolek nie miał, więc był cud miód, przez to boję się, że drugie już nie będzie takie łaskawe i da mi popalić na początku.

Madzia no brzuszek to ty masz :)

Witam nową mamusię, widzę, że grono nam się powiększa.

A co do talii, ja mam ją nadal. W I ciąży miałam lekko zaokrąglony brzuszek na dole koło 14tc ciąży tj. Anna a brzuszek jak Panika miałam w 17tc. Szybko poszło, ale w tym okresie przytyłam 4kg.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1021936 przez madzialenka
no to ja mialam podobnie... filip tylko spal,jadl,a spal przy cycu,zero placzu praktycznie,nie wiem co to kolki....i rowniez obawiam sie ,ze tym razem nie bedzie tak kolorowo:)ale co by nie bylo i jakby nie bylo-dam rade:)

8 lata 11 miesiąc temu #1021939 przez Lazysundayldz
Panika masz przepiekny brzuszek! Już też mi się taki marzy... Ale mam nadzieję że już niedługo zrobi mi się takaa piękna piłeczka z przodu ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1021942 przez Sevilla
aaa to chyba tylko ja nie marze o brzuszku z przodu. Ja bym chciała, żeby jak najdłużej nic nie było widać. W sumie jak wyglądam tak, że osoby postronne które nie wiedzą o ciąży, nawet nie miałyby prawa pomyśleć, że przytyłam. We wszystkie ubrania wchodzę normalnie, dżinsy te same. Ostatnio założyłam swoje spodnie ciążowe i mi z dupy spadały, więc ten tego nawet ten fakt mnie cieszy.

8 lata 11 miesiąc temu #1021944 przez Lazysundayldz
Sevilla jakbym była szczuplutka to by mi nie przeszkadzało ale teraz wygladam jakbym się roztyła więc wolę wyglądać jak bym była w ciąży niż po prostu gruba :P

wie ktoś może jak to możliwe że ogólnie biust mi urósł o 2 rozmiary, w spodnie żadne wejść nie mogę a wg wagi mojego lekarza schudlam... Wodą w organizmie? No ale woda przecież też waży...

8 lata 11 miesiąc temu #1021947 przez Sevilla
Lady, zmiany w budowie sylwetki, biodra się rozszerzają.

Z Maksem na początku ciąży też biust mi urósł o dwa rozmiary na samym początku a na wadze raptem był kg na plusie.

8 lata 11 miesiąc temu #1021948 przez Sevilla
U mnie jak narazie masa ciała bez zmian, zobaczymy co waga u ginekologa pokaże.

8 lata 11 miesiąc temu #1021964 przez Lustigpaula
Tez bym chciala miec fajny duzy brzuszek,bo wygladam jakbym za duzo zjadla i sporo garderoby wylądowalo w kartonie :silly:

8 lata 11 miesiąc temu #1021971 przez Sevilla
U mnie po wizycie ok. Młode wg usg starsze o 5dni, mierzy 5,1cm, dziś pierwszy raz słyszałam serduszko :) Dociera do mnie w końcu, że tam rośnie mały człowiek. Nóżki i stópki, rączki i paluszki widziałam :) znów długaśne dziecię mi się szykuje

8 lata 11 miesiąc temu #1021978 przez madzialenka
ej ej a gdzie focia?:_)

8 lata 11 miesiąc temu #1021979 przez madzialenka
to ile mial Maks jak sie urodzil? moj tez olbrzym 62 cm i 4460kg...a na obecna chwile 20,5 kg jak dobrze zje ,taka chudzina

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1021984 przez Sevilla
Maks miał 57cm przy wadze 2960g. Na dzień dzisiejszy ubieram mu ubrania na 98, spodnie na 104, a waży niecałe 13kg. I tak się dziwię, że tak mało, bo żre to więcej niż ja.

8 lata 11 miesiąc temu #1021985 przez Sevilla
Alien przekazuje znak pokoju
Załączniki:

8 lata 11 miesiąc temu #1021992 przez magmus88
Witam Wszystkie mamusie :) w szczególności te Nowe, które dopeiro do nas dotarły. Bardzo się cieszę, ze jesteście :)

Powoli nam się forum ładnie rozwija.

Matko, jakie WY macie piękne i duże brzuszki!! Ja swój "przedciążowy" mam wielki więc póki co nic nie widać :PP

Ja dziś byłam na teście podwójnym. Idę do rejestracji, mówię, ze ja na pobranie krwi :D kobieta patrzy na mnie jak na głupa :D bo byłam po 16.30... dopiero po chwili konsternacji - A Pani w ciąży?? Ja mówię że tak - to dopiero mnie pokierowała.... Znowu kobieta w gabinecie zabiegowym przegoniła mnie po całej przychodni, bo musiałam jej dostarczyć takie a'la skierowanie od poradni ginekologicznej - która była w drugim budynku :D w tej poradni, kobieta już mi założyła kartotekę na za tydzień... wystawiła te a'la skierowanie no i mnie skasowała... wróciłam znowu do zabiegowego, cała zdyszana hehehe. Krew pobieraną miałam z dłoni łeee.

Po wizycie w przychodni razem z mężem wybraliśmy się na spacer po Katowicach.... już nie pamiętam kiedy tam byłam, zeby sobie tak pochodzić. Pięknie wszytsko oświetlone, scenę po sylwestrze jeszcze rozbierają, zjadłam przepysznego, gorącego pączusia :PP żyć nie umierać ehhee. Przemroziło nas trochę ale za to fajnie się będzie spało :)

Sevilla - jaki śliczny maluszek :) mam nadzieję, ze ja dostanę w czwartek jakieś ładne zdjątko :) Pokazałabym w końcu mamie. Akurat w czwartek ma urodziny :)
Bo póki co to mam zdjęcia samych kropek :P

Idę zaraz wziąć ciepłą kąpiel mmmmm :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022001 przez Lustigpaula
Ale fakny,duży maluch:). Mam nadzieję,że u mojego wszystko dobrze,podejrze go dopiero 21 stycznia,jak poznamy płeć to będzie pierwszy prezent dla dziadków :p.
Wynioslam ciuchy w którye się nie mieszcze,albo są ciasne(nie lubie jak mnie cos opina) i zaraz więcej miejsca w szafie,ale mimo wielu wyprzedaży,póki co są wydatki dużo ważniejsze.

Długa,gorąca kąpiel za mną, trzeba się rozpieszczac:)!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka