BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1022379 przez kameame
Anna1991 - ja też mam rano usg :) 10.20 :) też chciałabym poznać płeć, śniła mi sie dziewczynka kiedyś na samym początku (babci mojej też :D), ale czy chłopiec czy dziewczynka nie ma różnicy :)

Mojej siostrze w drugiej ciąży mdłości zaczęły się w 7 miesiącu, a moja mama miała do 8 miesiąca. Ja modle się żeby do 14 tyg ustąpiły, chociaż i tak jest lepiej, bo już nie wymiotuje <hura> :D mój mąż jak słyszał,że wymiotuje to pytał czy jakiś dinozaur zamieszkał w łazience :D a na pierwszej wizycie ginek pytał mnie czy mam jakieś dolegliwości a ja jako twarda babka mówię "gdziee jaaa? mnie to ominie, czuje się wspaniale:D" i 2 dni później się zaczęło ;)

Lustigpaula- mi też się popsuła cera a miałam wrażenie, że się polepsza. Do tego miałam jeszcze wysypkę na jednej piersi, nie wiem czy to nie od kremu :/ na szczęście już prawie zeszła.

Napiszcie mi Dziewczyny jaką macie temperaturę ciała? Czy w 12 tygodniu może być jeszcze trochę podwyższona? Od kilku dni mam mały katar a temperatura dzisiaj 37,2 - w sumie czuje się nawet dobrze, ale wczoraj trochę zmarzłam i nie wiem czy ta temperatura jest w normie czy to już jakieś małe podwyższenie. Przeziębiona byłam chyba ponad rok temu to już nie pamiętam :P

Mój mąż boi się być przy porodzie, nie zmuszam go, ale namawiam :P szczerze to boję się być tam sama ah tyle sie nasłuchałam od koleżanek, że takie wsparcie jest dla mnie bardzo ważne. I trochę denerwuje mnie jego podejście, ale zobaczymy jak to będzie :)

Mój lekarz zaraz na pierwszej wizycie pytał czy piszemy l4, ale jeśli wszystko będzie ok to zamierzam pracować do końca marca.

Miłej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022402 przez Panika992
Moj S tylko sluchal serduszka, na usg ze mną nie byl.i nie chcialabym chyba go przy porodzie, nie wiem jak by to zniosl. Ja juz wiem co mnie czeka.zyjemy razem krotko,to wszystko dla niego nowe,ale daje z siebie wszystko.jest bardzo opiekunczy.dziewczyny od wczoraj mam bezbolesne skurcze,bardzo meczace. Wczoraj od 16-22 z malymi przerwmi.nospa nie pomaga.na skurcze bh chyba za wczesnie.lezalam w łóżku,odpoczywalam,zeby przeszlo.dzwonic do poloznej?

8 lata 11 miesiąc temu #1022416 przez Justyna89
Panika-dzwoń, nie czekaj, na spokojnie, bez nerwów (bo to w niczym nie pomoże a tylko zaszkodzić może), zadzwoń i umów się do lekarza, być może takie uczucie daje rozciągająca się macica i więzadła nie mniej jednak każde wątpliwości powinien rozwiać lekarz. Co do ZUS-u-zgadzam się madzialenka trzeba kombinować ile się da i wyciągać co się należy, nie po to miesiąc w miesiąc tyle kasiory się im oddaje... Kameame napisz po badaniu czy już lekarz napomknął coś na temat płci, sama ma usg w przyszłym tyg, to będzie 13 tydzień i też po cichutku liczę na to,że się dowiem czy kolejny synuś czy tym razem córusia w brzusiu mieszka :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022428 przez madzialenka
hej kobitki wczoraj spytalam sie lekarza czy moze sie pokusic o rozpoznanie plci,przyznal wprost ze za slaby ma sprzet a strzelac nie bedzie.wiec spokojnie przyjelam to do wiadomosci liczac ze jak pojde prywatnie na 3d pod koniec stycznia,bedzie juz wiadomo

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022464 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022559 przez magmus88
Hej hej :)

Ja wczoraj miałam wizytę. Widziałam maluszka!!! Ale tam skakał w tym brzuchu :D sam lekarz się śmiał, ze tak strasznie wierzga hehe. Pierwszy raz widziałam jak tam się ruszał. Super widok! Mam nadzieję, że będzie też taki ruchliwy jak pójdę z mężem na prenatalne :D bo nie umiał mi uwierzyć jak mu opowiadałam...

Pochwalę się też Wam zdjątkiem :)

Mój dzidziuś ma już 7 cm!!!

Następna wizyta u tego akurat lekarza 4 lutego - tłusty czwartek :)

Panika i jak tam się dzisiaj czujesz??

Bierzecie nospę w ciąży?? Mi też lekarz powiedział, że jak coś mnie będzie bolało to brać nospę... ale trochę się boję bo wiem, ze np w anglii nospa jest zakazana... że wpływa na napięcie mieśniowe dzidziusia. CHociaż wziełam jedną na początku ciąży....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 11 miesiąc temu #1022562 przez Sevilla
Cudne te maleństwa. Ja padam na pysk dziś. Katar co prawda jest coraz lżejszy, ale siedzi mi w zatokach.

8 lata 11 miesiąc temu #1022563 przez Justyna89
Magmus88 dzidzia cudna :-) ah jakież my wszystkie mamy cudne dzieciątka w brzuszkach :-) co do leków-ja głupiego apapu boję się w ciąży, w pierwszej ciąży też byłam przewrazliwiona na tym punkcie:-) tłusty czwartek... takiego pączka świeżutkiego to bym zjadła :-)

8 lata 11 miesiąc temu #1022566 przez magmus88
Co do pączków... ostatnio byłam z meżem na spacerze w Katowicach... i tam w samym centrum jest tradycyjna pączkarnia... słuchajcie.. staliśmy bite pół godziny za pączkami ahhaha. Ale były aż gorące :) rewelacja..... Takie pyszniuteńkie! Polecam :) jakby ktoś tam był :PP

Zoi - co tam u Ciebie?? Nic się nie ujawniasz?

8 lata 11 miesiąc temu #1022568 przez Sevilla
Byle nie ba śniadanie, nie polecam wymiotować słodkim. Dziś rano zjadłam płatki crunche z mlekiem. Wymiotując posmak napędzał jeszcze gorsze wymioty. Kurczę ja już nie rozumiem tych wymiotów, od czego są zależne. Ledwo wstaje jem śniadanie, bo inaczej ląduje przy kibelku z odruchem wymiotnym i ślinotokiem jak buldok. Zjem, mija 15 minut (niezależnie od tego czy je przeleżę czy przechodzę) i żarcie jest w kiblu. I to tylko śniadania, rzadko kiedy II śniadanie. Obiad i kolacja zostają w żołądku

8 lata 11 miesiąc temu #1022569 przez Lazysundayldz
Dzidzia piękna :D a o pączkach eole nie myśleć bo zaraz mnie ochota najdzie :P
Dziewczyny, niedługo dzien babci i dziadka, mysle czy nie zrobić moim rodzicom i tesciom jakiegoś małego upominku od przyszłego wnuka... Jakieś pomysły?

8 lata 11 miesiąc temu #1022611 przez Lustigpaula
Na dzień dziadka i babci chcialam pochwalić się jaka płeć jesli ja poznam 21 na wizycie,ale np tesc stwierdzil,ze on chce się dowiedziec dopiero po porodzie(chba sie tak nie da :P )

8 lata 11 miesiąc temu #1022633 przez madzialenka
A ja nie mam pomyslu na prezent dla dziadkow..moze dlatego,ze nigdy specjalnie nie zwracalo sie uwagi na te dni..

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022640 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1022650 przez Sevilla
Anna no to cudownie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka