BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1022711 przez Justyna89
kameame-córusia cudna, też mam nadzieję poznać płeć w czwartek... to są niesamowite chwile, gdy można podglądnąć swoje maleństwo :) Co do karmienia piersią-ja karmiłam bardzo długo swojego synka, początki rzeczywiście były trudne, popękane brodawki, nawał pokarmu, obkładanie zmrożonymi liśćmi kapusty i polewanie goracą wodą, czy noc, czy dzień w kółko to samo,do tego laktator ręczny (sama też o elektrycznym musze pomysleć w tej ciąży), było ciężko na początku aczkolwiek i tak wspominam to z uśmiechem na twarzy bo dzidziuś przyssany do maminej piersi łagodzi wszelkie dolegliwości :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022713 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1022738 przez Lustigpaula
Wiem,że specjalnie nie straszysz, ciesze się że mogę dowiedzieć jak to jest od Was,bo dla mnie będzie wszystko nowe,a wiadomo,że nie zawsze jest kolorowo.
Co do wymiarów malucha, teraz ostatnio jak byłam poznałam je bo dopytalam lekarza,ale żadnej informacjo o tym na zdjęciu z USG nie dostalam ani na osobnej kartce,więc jest to możliwe.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1022745 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1022757 przez Sevilla
No ja cycki mam duże, niestety, a jak miałam pokarm do płakałam bo nie kręgosłup bolał od dźwigania biustu, z ciekawości sobie zważyłam jeden i wyszło wtedy koło 1kg, więc 2kg z przodu, a postury drobnej jestem, więc swoje robiło. Btw ale rozmiar cycków chyba nie ma wpływu na karmienie. Ja nie mi miałam problemu z sutkami, Maks również zasypiał przy jedzeniu i też musiałam go miziać po policzku, by się mała chłopina zreflektowała na jedzenie.

8 lata 11 miesiąc temu #1022761 przez magmus88
Powiem Wam dziewczyny.... Wy już o laktatorach a ja ciągle jakoś nie umiem w to uwierzyć, ze jestem w ciąży :PP chyba jak mi brzuch wybije albo poczuje ruchy dopiero to jakoś do mnie dotrze :D

Kameame! Gratuluję! Strasznie się cieszę, ze wszystko w porządku :) Ile już mierzy Twój mały skarb?

Sevilla - jak piszesz, ze masz duże cycyki to ja Ci powiem, ze mam przeogromne :D już mi się trochę powiększy i boję się co będzie dalej.... To jest mój największy problem...

Kurczę już nie umiem się doczekać swoich prenatalnych.... ja jak byłam w czwartek na wizycie to z USG termin mi wychodzi na 30 lipca.... z OM na 26.

8 lata 11 miesiąc temu #1022797 przez kameame
Hej Dziewczyny

Dzisiaj mam gorszy dzień :(
Rano jak kichnęłam to zaczęłam delikatnie plamić, taki śluz zabarwiony na różowo-brązowy kolor. Wpadłam w panikę, dzwoniłam do swojego lekarza kazał wziąć luteinę i leżeć a jutro wizyta. Powiedział, ze moze tak być po wczorajszym usg prenatalnym, bo brzuch był mocno uciskany. Rzeczywiście zdziwiona byłam, ze taki nacisk był na brzuch.
Teraz leżę i myśle, bólów brzucha nie mam ale i tak strasznie sie martwię ;(

8 lata 11 miesiąc temu #1022800 przez Sevilla
Spokojnie kochana, leż z tyłkiem do góry. Plamienie takie typu kawa z mlekiem nie jest groźne i najważniejsze, że nie boli brzuch. Ja tak miałam z Maksem prawie cały pierwszy trymestr. Wiem jaki to stres, ale prawie 3 letnie gówienko mi w domu lata.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1022808 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1022811 przez Panika992
Ja od piatku biore magnez.3x1. Zauwazylam,ze teraz brzuch twardnieje w.miejscy gdzie jeat dzidzia,strasznie ostatnio sie wierci.ruchy czuc coraz mocniej oraz dosc wysoko.wczoraj mialam pod samym pepkiem gule.dziwi mnie tylko, ze juz w 17tc dziecko takie energiczne itak to czuc.

8 lata 11 miesiąc temu #1022820 przez kameame
Dziękuje dziewczyny za wsparcie

8 lata 11 miesiąc temu #1022821 przez kameame
Ucięło mi wiadomość, chyba ze to moj tel nie ogrania.
Plamienie juz jakis czas temu minęło, pojawiła sie na koniec mała beżowa plamka i cisza. Oby tak zostało. Staram się być spokojna, ale to trudniejsze niż myślałam. Leżę cały czas, teraz cokolwiek boje sie zrobić. Mam nadzieje, ze wszystko jest w porządku.
Mąż zaraz wróci z biegania i poda obiadek :)

Panika- od kiedy zaczęłaś czuć ruchy dzidziusia?

8 lata 11 miesiąc temu #1022824 przez magmus88
kameame - trzymaj się dzielnie. Będzie wszystko ok :) dobrze, ze już jutro wizyta :)

Ja niestety jestem z tych pulchniejszych... czytałam, ze ruchy mogę czuć później niestety :( Panika a Tobie zazdroszczę z całego serca! Bo tak jak pisałam ostatnio jakoś ciągle to do mnie nie dociera, że we mnie żyje maleńki dzidziuś :)

Chyba nie powinnam oglądać tej siatkówki.... kobiety w ciąży nie mogą się denerwować heheh

8 lata 11 miesiąc temu #1022826 przez Sevilla
Te które pierwszy raz są w ciąży, ruchy czują później. W pierwszej ciąży pierwsze kopniaki poczułam koło 19tc, teraz jestem ciekawa kiedy poczuje kopniaki. Wczoraj jak miałam rękę położona nad spojeniem poczułam po chwili takie stwardnienie, myślę, że to dzidzia przemieściła się w tą stronę, bo to było takie napięcie macicy tylko z jednej strony tam gdzie miałam rękę.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1022842 przez Anna1991
.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka