BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2016

8 lata 4 miesiąc temu #1038603 przez niagara
Cześć Dziewczyny :)

Dobrze macie z tymi ciuszkami, które dostajecie ;) My jak zwykle musimy liczyć tylko na siebie więc przebiorę to co po Julce zostało i resztę będę musiała dokupić ;)

W pierwszej ciąży codziennie samrowałam brzuch oliwką a później różnymi balsamami. Teraz mi się nie chcę :P Nie mam rozstępów na brzuchu i teraz liczę na dobre geny :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1038631 przez Pusia
hej:)) cortezia Pieknie to ujelas:))) jestem tego samego zdania i podejrzewam ze moz moj tez nie bedzie mu to przeszkadzac:))
ja jutro objazd rodzinny:)) wiec pewie wroce troche z ciuszkami:)) i zaczne szalec moj sie smieje ze bedzie mial spokoj choc jeden dzien od zony:))

8 lata 4 miesiąc temu #1038688 przez cortezia
Edytkanytka Jestes jezcze za nami???

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

8 lata 3 miesiąc temu #1039080 przez moniaaak
Hej Laseczki.
Czyżby forum nam klapnęło?
My wczoraj wywieźliśmy Kacpra do rodziców- zamierzam trochę uporządkować mieszkanie.
A żebym miała atrakcje, to popsuł mi się prysznic- normalnie na te upały będę się myć w misce:/. Jakaś masakra

8 lata 3 miesiąc temu #1039146 przez niagara
Cześć :)
Julka wczoraj też cały dzień z babcią łącznie z nocką :laugh: Dobrze tak czasem odpocząć od dziecka :silly: ;)
Dzisiaj za to intensywny dzień w zoo :)

8 lata 3 miesiąc temu #1039193 przez moniaaak
Niagara gdzie do zoo pojechaliście?
Wczoraj wieczorem nawet udało mi się wyjść z dziewczynami z pracy. Miło się czasem oderwać :).
A dziś wracam do ogarnięcia mieszkania- strasznie mozolnie to idzie, gdy zagląda się we wszystkie kąty...

8 lata 3 miesiąc temu #1039277 przez niagara
Moniak w Poznaniu w nowym zoo byliśmy.
Mam ochotę przejechać się kiedyś do Wrocławia, tam jest podobno bardzo fajne :)

8 lata 3 miesiąc temu #1039291 przez cortezia
Niagara jest, jest potwierdzam :)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

8 lata 3 miesiąc temu #1040575 przez Wiki85
Witajcie dziewczyny wracam po długiej nieobecności. Zdrówko jest ok mała w 26 tygodniu ma już 1050 g. Poza lekką anemią sprzed miesiąca to wyniki są w porządku. Ciuszki mam już zebrane od szwagierki i po starszych dzieciach ale za pranie zabiorę się dopiero po zakupie mebli. Mam nadzieję, że mi się to zrobić do końca września. W domu pełno pracy a chęci jakoś mało. :blush:
Postanowiłam coś zrobić ze swoją wagą która niemiłosiernie rosła i poszłam do dietetyka. Muszę wam przyznać, że po dwóch tygodniach stosowania waga spadła o 2 kg a to już 28 tydzień więc sama jestem zdziwiona. Czuję się o niebo lepiej: nie mam zaparć, wiem że dostarczam maleństwu wszystkiego czego potrzebuje na tym etapie, lżej się poruszam, nie żałuje swojej decyzji. Ciekawe jak zareaguje moja ginekolog :) :laugh:
Do porodu mi nie śpieszy, mam więcej wolnego niż kiedykolwiek. Jeżeli samopoczucie się nie pogorszy to mogę rodzić nawet 2 tygodnie po terminie. :silly:
Mam nadzieję, że częściej uda mi się pisać. Do następnego ;)

8 lata 2 miesiąc temu #1041060 przez niagara
Cześć Wiki85 dołącz do naszej grupy na facebooku, teraz tam toczą się wszystkie nasze pogaduszki ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1047558 przez Magda K.
Witam. Gratuluję wszystkim mamom. Sama mam trzy córeczki, więc wiem jakie to szczęście i ogromna zmiana. Jednocześnie oprócz roli mamy realizuję się jako studentka na kierunku Psychologii. Piszę pracę magisterską (pod kierunkiem dr Joanny Kwaśniewskiej) dotyczącą sytuacji kobiety przed ciążą i w trakcie ciąży, a różnymi wymiarami macierzyństwa. Byłabym wdzięczna za wypełnienie krótkiego kwestionariusza (nie więcej niż 20 min), w okresie do 8 tygodni po porodzie. Kwestionariusz jest w pełni anonimowy i możliwy do uzupełnienia w formie elektronicznej pod linkiem:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnFZ2O...klQ/viewform?c=0&w=1
Z góry bardzo bardzo dziękuję! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka