- Otrzymane podziękowania: 67
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mavi, ja wyszłam po 2tyg.ale na króciutko bo zimno bylo i tez wcześniej werandowalam.
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
A z tymi położonymi jest tak, że niestety nie każda ma "aktualną" wiedzę... ta, która do mnie przyszła potrafiła gadać tylko o zaletach szczepień milion w jednej... A argument, że dzięki takim szczepieniom oszczędza się dzieciom bólu, bo jest mniej ukłuć, to dla mnie jak wybieranie najbezpieczniejszego samochodu sugerując się jedynie jego kolorem...
Więc moim zdaniem zawsze warto zaczerpnąć jeszcze czyjejś opinii
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Uważam że ta biała mastke trzeba myć a często oba wychodzi z pod przyklejonej skórki
U nas nadal ciężko odkleic się od piersi
Noc ok tylko dwa karmienia
A jak u was
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
A w nocy póki co ok, odpukać mały zasypia ok 24, potem śpi do ok 4 i ok 8...
Co do siusiaka mi kazali przy wypisie przy kąpieli odciągnąć skórkę delikatnie tyle ile się da-w naszym wypadku w ogóle się nie da- i umyć ogólnie nic na siłę...
Wciąż czekamy na położna, mogłaby już przyjsc bo mamy z mężem mnóstwo pytań a jej nie ma i nie ma ehh
Olcia jak tam?
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
U nas noc ciężko bo dwie kupy były, więc pobudki średnio,co 2 godziny...
Za to byłam na szybkich paznokciach 40min i kolor zrobiony
Dzięki Kobitki za wszelkie porady z siusiakiem
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Szymon bardzo absorbujacy Joanna tak jak u ciebie śpi przy cycu jak przestaję karmić pośpi 10min i pobudka znów cyc i znów zasypia parę minut i po spaniu mam nadzieję że to się zmieni nic nie mogę zrobić ...W nocy śpi trochę lepiej budzi się co 1-2h napije się śpi dalej
Olcia trzymam kciuki ...A może już po? Czekamy na wieści
Joanna dziwnie z tą położoną ja wyszłam.z szpitala poniedziałek a położna w środę przyszła teraz znów będzie na 2wizycie
Ale u nas dziś leje taka szara pochmurna pogoda
My byliśmy w sobotę na pierwszym spacerze mały całą drogę spał
Trzymajcie się
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
A czy Wasze dzieci zasypiają same w łóżeczkach? Bo ja bardzo bym chciała żeby maluch zasypiał w swoim łóżeczku a nie w naszym łóżku ale Hubert ma inną wizję świata i woli zasypiać w naszym lożku z cycusiem przy buzi i dopiero jak mocno zaśnie to go przenosimy do łóżeczka w nocy... Bo inaczej 3 minuty i płacze. Obawiam się że potem zostanie w naszym łóżku i trudno będzie go oduczyć albo ze go przygniote, ja mam twardy sen i ogólnie mam wyrzuty sumienia że nic nie jest tak jakbym chciała...
A trzecie pytanie czy jak maluch śpi w nocy 5 godzin to budzić go na karmienie czy czekać aż się sam obudzi? Bo miałam tak już dwa razy i budzilam go bo długa przerwa była a dwa że miałam już pelne bolące piersi, ale sama nie wiem jak powinnam postąpić...
Olcia współczuję czekania, ale może rozkręci się przed piątkiem. A wiadomo co było przyczyną tego krwawienia?
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Joanna ja nie budzę skoro śpi to znaczy ze nie jest głodny ( mój siostrzeniec przesypiał całe noce na 1.5 miesiąca po urodzeniu )
Kubuś tez ciągle by cycal ale jak już zaczyna mleko bokiem wypuszczać to daje jemu smoczek. Co do zasypianie czasami sam w łóżeczku zaśnie a czasami go bujam na rękach ok pół godziny. W nocy zasypia tylko przy cucy i od ok 3 śpi juz z nami bo łóżeczko go w plecy gryzie .
U nas była ładna pogoda wiec poszliśmy na spacer , przeszłam 9 km i teraz mnie podbrzusze boli no i Kubuś jest teraz spokojniejszy.
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
honka Kornela spi juz u nas zazwyczaj od okolo 1
olcia trzymam kciuki żeby samo sie zaczęło. Ja mialam balonik ale mi nie pomógł.
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas jeszcze jest w miarę grzecznie. Byle miał sucho i pełno w brzuszku. Potrafi też sam zasnąć. zazwyczaj wystarczy szumis. Ale pewnie niedługo to się zmieni musZę tylko baaaardzo uważać na starszaka, bo ma różne dziwne pomysły
Olcia,jak już masz takie objawy, to poród zacznie się lada moment. Jak masz takie skurcze, to staraj się stymulować brodawki. U mnie to zadziałało. A co do balonika, to na każdego działa inaczej. Ja nigdy nie miałam zakładanego.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania