BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 dni temu #1058570 przez Megi
Hej Kochane,
Ale tu ciszasaa....

Honka 3maj się! Podziwiam Cię, bo ja z moją dwójeczką jestem ledwo wyrobiona :blush:

Dodi ja to zawsze mówię, że jak nie mają znajomi pomysłu na prezent to pampersy zawsze się przydadzą :laugh:

Kejt ja do słoneczka wystawiam i niczym nie smaruję, ale my to walczymy z końcówką żółtaczki (przedłużająca się pokarmowa)

My mamy ciemieniuchę, do tego jutro jedziemy na sprawdzenie przez skórę bilirubiny bo jeszcze trochę jest żółtawy :( W czwartek bioderka i dni nam uciekają
O nocach nawet nie wspominam, bo chodzę w dzień, jak ząbi :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 dni temu #1058573 przez honka_18
Kejt ja Małego wystawiam na słońce i niczym nie smaruje, tez jest juz opalony ;) na wiatr smaruje bepanthenem ok 30 mon przetargu wyjściem ( tym co do pupy jest)

Dodi Kuba dostał ciuszki , kosmetyki i pampersy.
Na chrzciny z tego co wiem to karuzele i obrazek anioła stróża

Chrzciny razem ze ślubem będą 10 czerwca :silly:

Megi trzymam kciuki za jutrzejsze badania. Na ciemieniuche oliwka podobno jest dobra

Dzisiaj Adam czuje się dobrze jutro chyba do przedszkola pójdzie. A ja właśnie zrywam podłogę w salonie :evil: na szczęście skończyliśmy juz malować i tapetować. Jak dobrze pójdzie to jutro skończymy salon i weźmiemy się za przedpokój.

8 lata 6 dni temu - 8 lata 6 dni temu #1058575 przez Joanna90
Ja buzię smaruję kremem bambino :)

Dziewczyny a szczepicie skojarzonymi 6 w 1 czy państwowymi? Bo mamy z mężem dylemat, nie chodzi o pieniądze bo te się znajdą ale nie wiemy co lepsze i bezpieczniejsze dla malucha...

Co do prezentów Hubert dostał ubranka, matę do zabawy i rodzinna sesję zdjęciową :-)

Honka jesteś niezniszczalna :-)

8 lata 5 dni temu #1058606 przez zubi
Hej dziewczyny.

joanna my szczepimy 5 w 1

na ciemieniuche u nas sprawdził się preparat z emolium i olej kokosowy

A my niestety znów na inhalacjach, kaszlemy i mamy zatkany nos - dwa tygodnie po wyjściu ze szpitala( jestem załamana i bardzo zmartwiona :( ).

8 lata 5 dni temu - 8 lata 5 dni temu #1058614 przez Mulian
Ja chciałam szczepić 5w1 ale ze teraz jest jeszcze szczepionka na pneumokoki to bede szczepić 6w1 i na rotawirusy.
Zubi zdrówka i dużo siły!

8 lata 5 dni temu - 8 lata 5 dni temu #1058624 przez Megi
Dzień dobry,
My szczepimy 5w1

Zubi oby szybko przeszło! Czepiło się Was dziadostwo

Badanie na żółtaczkę przez skórę już ok :)

Na czole miał 5,2mg a ma 4,2mg
Na klatce piersiowej miał 8,7mg, a ma 4,3mg
Spadek jest, więc jeszcze trochę i nie będzie :)

Nocka dalej fatalna, ale już przywykłam ;)

8 lata 3 dni temu #1058713 przez Megi
Dzień dobry :)
Skąd taka cisza na forum?

My wczoraj mieliśmy ortopede i za 6 tygodni ponownie
A jak u Was mamuśki?

8 lata 3 dni temu #1058715 przez olcia1989a
My ortopedę mamy pod koniec kwietnia jeśli będzie wszystko ok to będzie tylko jedna wizyta :)
Zapowiadają piękna pogodę wiec zaliczymy dzisiaj długi spacer :)
Co u Was mamusie?

8 lata 3 dni temu #1058716 przez olcia1989a
Zubi jak zdrówko u dzieciatka?

8 lata 3 dni temu #1058725 przez Mulian
My niestety do ortopedy jeszcze raz za 6 tyg mamy iść. A we wtorek mamy szczepienia. Natalka ostatnio drze mi się na spacerach :( dziś taka piękna pogoda, ale właśnie nie wiem jak z nią będzie. Wczoraj do 18 była mega grzeczna, wreszcie nie czułam takiego uwiązania. potem jakieś problemy z brzuszkiem się zaczęły. Ale w nocy spała dość ładnie.
Zubi, honka jak tam?
Sander, Masuska dawno się nie odzywalyscie.

8 lata 3 dni temu #1058737 przez Megi
Olcia u nas coś jeszcze się nie wykształciło, dlatego konieczna jeszcze jedna wizyta :(
Ale z córka też tak miałam,więc się nie przejmuje

Mamuśki co u Was? Hallo :silly:

8 lata 3 dni temu #1058744 przez zubi
olcia/mulian my dziś po kontroli niestety lekarka słyszała szmery w obrębie górnych oskrzeli ( nie wiadomo czy to z górnych dróg czy już z samych oskrzeli). Na razie nadal na inhalacjach ale dostaliśmy receptę na antybiotyk i gdyby w weekend się pogorszyło mamy ją wykupić i podać małej. Kolejna kontrola rano w poniedziałek ( wisi nad nami kolejna wizyta w szpitalu). Smutno mi i jestem bardzo zmartwiona jak to dalej będzie. Z Natalią nie mieliśmy żadnych problemów na początku i wszystko to jest dla nas nowego i ciężko to ogarnąć. te częste wizyty w przychodni też nie należą do najmilszych bo ciągle się boje że coś jeszcze złapiemy. Na Święta chcieliśmy jechać w rodzinne strony, pokazać wszystkim małą a teraz tylko myślę o tym czy nikt jej niczym nie zarazi i czy nie darować sobie wyjazdu przez pół Polski :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale mimo choroby Kinia to pogodne, sprytne i ciekawskie dziecko. Nocki nam się uregulowały do trzech karmień, więc w miarę się wysypiamy.

A jak tam u was wszystkich, czy też powoli wszystko się normuje?

8 lata 3 dni temu #1058749 przez Agutka
czesc u nas też ciut lepiej mała jakas grzeczniejsza oby jej tak zostało choć ostatnio tez jakiś problem z brzuszkiem mamy w nocy i mała gorzej spi wierci się ewidentnie coś jej przeszkadza pewnie gazy bo po kropelkach ciut lepiej . Dalej Zofka tylko na cycu i jej wystarcza wiec ja jestem happy :)
Zubi zdrówka dla Kini u nas oczko zaczeło ropiec pewnie Kuba ja zainfekował narazie przemywam swietlikiem jak nie pomoze do poniedziałku to ide do pediatry i pewnie kropelki z antybiotykiem nas czekają.
Megi my też mamy dwie wizyty z bioderkami ale i z Kuba też były dwie 2 mamy na 9 maja zaplanowaną.
Zosia dziś odsypia nockę wiec i ja cały dom ogarnełąm bo jutro mam w planach mycie okien bo ledwo przez nie widac już .
Co do spacerów u nas Zosia dziś na tarasie 2,5 godz spała w szokun jestem bo jeszcze od urodzenia nie miała takiej długiej drzemki :)

8 lata 3 dni temu #1058769 przez Inezka
Cześć Dziewczyny!

Zubi, zdrówka dla Waszej córeczki.Trzymam kciuki, żeby inhalacje pomogły! :)

Agutka, my już zaliczyliśmy krople do oczka, bo małej po wyjściu ze szpitala zaczęło ropieć prawe oko i łza stała. Biodacyne najpierw mieliśmy, a potem Sulfacetamid.Zaczelam tez masować kanalik i potem wszystko przeszło.
Mąż ma wolne od poniedziałku więc go chyba zagonie do mycia okien :whistle:
Co do infekcji to mój syn złapał przeziębienie i bałam się, żeby małej nie zaraził, a on ciągle pochodził do niej jak bym do ściany mówiła... :huh: tfu tfu, odpukac mała zdrowa i oby tak zostalo. Za to mnie dziś zaczęło kręcić w nosie na katar... :ohmy:

Dziś mieliśmy wizytę u neurologa. Mimo, że to z NFZ to fajnie szybko poszło, a najważniejsze, że z Natalią wszystko w porządku, odruchy dobre i więcej nie musimy tam jeździć. Potem mieliśmy krótki instruktaż jak podnosić, przewijac dziecko itp.przy okazji paru rzeczy się dopytałam.
Bioderka mamy 13.04. zobaczmy co będzie.

Pogoda dziś była cudna, więc 2razy wychodzilysmy na spacer. Trzeba korzystać póki ciepło. Mała dość dobrze śpi na spacerach, ale trochę jak zając na początku i byle co ja wybudza.

8 lata 2 dni temu #1058787 przez Mena
dzień dobry a raczej dobry wieczór :laugh:
Kejt ja smaruje Korneli buzie kremem z filtrem z Ziajki jak jest mega słońce np dzisiaj :lol:
dodi ja tak jak Megi wolałam pampersy niż tonę zabawek :huh:
Joanna my szczepimy zwykłymi na NFZ
zubi zdrówka, żeby się cholerstwo odczepiło szybko

my walczymy z ciemieniuchą :angry: , jedna wizyta w poradni preluksacyjnej za nami, jeszcze dwie :lol: , ostatnio całymi dniami na dworze jesteśmy, nawet kawę w kubku termicznym na plac zabaw sobie biorę :P :laugh: ,dzisiaj jak wyszliśmy koło 14 to wróciliśmy o 19 (z 2 powrotami na karmienie i zmianę pampka :lol: ), ale chociaż mam czas się poopalać na ławce jak słońce jest :laugh: :laugh: .

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka