- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Wyczytałam że dzieci urodzone w 32 tc ważą do 1800 Artek ważył 2140 , a w 36 tc 2700-2800g Adam ważył 3040 więc ewidentnie jest coś nie tak pół dnia o tym czytam i stwierdzam, że będę pierwszą rozpakowaną lutówką na naszym forum
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja tez termin z OM mam na 09.02 a na usg 02.02. Ale spodziewam się ze i tak urodzę po terminie.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Halo! Jak to jesteś 2w1??? A co z blizniakami???? Może następnym razem się a tak.serio to gratuluję, że wszystko dobrze z maleństwem.
Z tym usg i terminami to jest tak, że ponoć tylko te pierwsze w początkowych tygodniach są miarodajne. Ponoć prenatalne już nie do końca. Więc nie ma co się sugerować tymi przesunieciami, bo to pewnie jeszcze kilka razy się zmieni. Te daty są obliczane ze zwykłych algorytmów matematycznych, na podstawie długości poszczególnych kości czy obwodów i zestawiane ze statystykami. A teraz jesteśmy już na etapie, kiedy każde maleństwo idzie swoim własnym osobniczym tokiem rozwoju. Rośnie w swoim tempie a usg zawsze jest jedynie poglądowe. Tak mi tłumaczyła lekarka, także się mogę powymądrzać
- lillafron81
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
dolaczylam foto dzidzi naszej a raczej na 89% mamy mala ksiezniczke z mezem czyli jak rozumiem narazie sa sami chlopoaki na forum . pozdrawiam cieplutko
- lillafron81
- Wylogowany
- gaworzenie
- lillafron81
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
My już w domu jeszcze z tydzień bym posiedziała
lillafron fajnie że z dzidzia wszystko okay
Eh ciekawe czy na następnej wizycie potwierdzi się czy u nas będzie też dziewczynka no ale najważniejsze żeby zdrowe było
honka oj tylko 2w1 , byłyby nasze forumowe bliźniaki
A tu mój kapitan statku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- MaKa
- Wylogowany
- gaworzenie
u nas bez zmian, czytam Was codziennie ale jakoś nie mam mocy na pisanie. W środę mam wizytę, tak sobie myślę, że nie nie będę miała tego usg genetycznego bo to już za późno będę już zaczynać 15tc więc myślę że maluch będzie już za duży zła jestem na lekarza, że pominął takie badanie mimo że ostatnio na wizycie, 4 tyg temu, pytałam go o te pomiary. Wtedy stwierdził, że bąbelek był za mały, a teraz już za późno, ajjj...
Masuska mój Igor też urodzony w 41 tc ważył 4350 Przeraża mnie teraz tak ciężki poród... A jak jeszcze będzie po terminie to się w ogóle załamię... Mam nadzieję, że teraz dziecko będzie mniejsze.
Pytałam na wizycie czy mam brać witaminy w ciąży, lekarz powiedział, że tak. No ale wyczytałam ostatnio jakiś artykuł, że przez niby te witaminy i w miarę zbilansowaną dietę matki, dziecko może się właśnie rodzić dużo większe. To niby taki rodzaj hiperwitaminozy. Nie wiem co o tym myśleć.
Mena zazdroszczę urlopu. Zdjęcie kapitana bombowe. My ze względu na zakup mieszkania w tym roku musieliśmy sobie odpuścić wakacje. Podejrzewam, że następne lato też będzie bez żadnego wyjazdu
Nie mam ostatnio siły na zabawę z synkiem, mąż non stop pracuje, a mnie zaczyna irytować dosłownie wszystko. Chyba muszę coś ze sobą zrobić... Oby szybciej do września, zacznie się przedszkole to chociaż z domu będę musiała wychodzić by smyka zawieźć
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Lilafron super że wszystko dobrze i gratuluję dziewczynki
A my dziś na mazurach szaleliśmy trochę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mena świetny kapitan
Lilla śliczne zdjęcie i cieszą dobre wieści. To już druga dziewczynka na forum, ale chłopców mamy trzech:)
Zrobiłam 21 słoików konfitury śliwkowej:P No ale mąż mi pomógł więc się nie zmęczyłam.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Super, odpoczywajcie
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Spokojne i przespanej nocki życzę