- Otrzymane podziękowania: 63
- /
- /
- /
- /
- Mamusie CZERWIEC 2017
Mamusie CZERWIEC 2017
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeżeli wnioskuje się o jednorazowe becikowe w 2017 roku do końca października to brane są dochody za rok 2015. Jeżeli jednak wniosek zostanie złożony już 1 listopada 2017 roku to brane są dochody za rok 2016.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jutro popytam u nas w mops bo mam blisko to podejde i napiszę wam .co i jak.
. Mi bo ekolog właśnie na stawianie brzucha na napinanie go dał żelazo i jest lepiej choć zostaje problem kupy.:/-(przepraszam )=
U nas już kończą nasz duży pokuj .zosto nałożenie ramfazy i pomalować ścianę ... Potem. Kuchnie biorą :/
Jeszcze panele chcemy dac do pokoju dużego .zobaczymy. okno dalej nie przyszło już nas krew zalewa .:/:/
A to mój brzusio
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- Judyta1992
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Super brzuchol fajnie widziec jak wszystkie rosniemy, ale wspolczuje Ci strasznie tego remontu. Jednak szczesciara jestem ze moj remont 10 km ode mnie a mieszkanie dostane idealne do wprowadzenia jedynie meble sami skrecimy i tyle no i pakowanie moja zmora i przewozenie ale to juz pewnie raczej za mocno mnie nie dotyczy ja musze siebie tylko tak doturlac i posprzatac obecne mieszkanie
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Więc kasa leci ale cóż coś za coś
Mój mały już chodzi w masce gdyż dwa dni temu byłam u lekarza dermatologa dostał ostrego uczulenia plus rumień uczuleniowy :/:/.
Wczoraj opuchnol cały ma sterydy dziennnie w zaszczykach i maści .i spacerować .ze szkoły wolne ciekawe jak nadrobi ten czas tydzień....
Cóż za chorobę nikt nie może tym bardziej że go to swedzi i muszę go pilnować by nie drapak się bo ma pełno bąbelkow.pisałam do jego pani ze złapał alergię rumień a ona ze on jest ciągle chory wonty miała...szkoda nerwów ....
Tak mnie wkurzyla ta nauczycielka
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- ninka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja już też jestem po glukozie, jeżeli ktoś lubi słodycze, to wypije ją duszkiem Ja nie miałam z tym problemów, glukozę dostałam w przychodni, nie musiałam sama kupować. Najgorsze jest niestety to czekanie, dwie godziny siedzenia, nie można nigdzie wyjść, nie można jeść ani pić.
Teraz czekam na 30 tydzień, bo znowu wtedy odbywa się dłuższe i dokładniejsze badanie.
Ja już większość ubranek dla małego mam, bardzo dużo dostałam od znajomych Także dokupuję tylko takie, które naprawdę wpadną mi w oko.
Jeżeli chodzi o to becikowe to też nie wiedziałam, ze jest jakieś kryterium dochodowe. A ile ono wynosi na członka rodziny?
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja na sztywnienie brzucha dostałam magnez zelaza naewet jakby mi przepisala to bym chyba nie brala bo i bez tego mam problemy z zaparciami a po żelazie to bym chyba umarla!!!!
nauczycielka jakas walnieta!!! dzieci chorują to nic dziwnego zwłaszcza o takiej porze roku !!
dawniej rzeczywscie nie było progu dochodowego na becikowe ale kilka lat temu wprowadzili.u nas niestety zarobki sa na poziomie najniższej krajowej wiec nawet jakbyśmy byli we 2 to by się nam nalezalo...smutna rzeczywistość
ale rzeczywiście będą brali dochody za 2015r i licza już z dzieckiem które się urodzilo z tego co kojarze
ja dziś miałam nieprzespana noc sama nie wiem czzemu nie mogłam zasnąć wierciłam się i dzidzia tez:(
to klucie w brzuchu to nie mam pojęcia z opisu nie wydaje mi się na skurcze może dzidzia za pepowine gdzies pociagnelajesli jest to możliwe?)
mi z kolei kilka razy już się zdarzylo ze nagle miałam takie mroczki przed oczami(a wlasciwie jednym okiem) i przy tym bol glowy nawet się zastanawiałam czy to nie ciśnienie ale nigdy nie mam wtedy ciśnieniomierza a na ogol mam dobre cisnienie
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My nie zalapiemy sie na 500+ plus bo jak dostane zasilek to przekroczymy dochody, a nawet jakby mój nas miał sam utrzymywać to przekroczymy, bo ma dużo dodatków i przez to zarobek jest wyższy niż wyplata.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co po macierzyńskim szukasz nowej pracy czy zostajesz dluzej z dzidzia???
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Judyta1992
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Ewentualnie drugi dzidzius na koniec macierzynskiego i pojde na l4 i nowe macierzynskie:) tylko zeby tak sie jeszcze dalo... O tego malucha sie troche musielismy starac jednak