- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie CZERWIEC 2017
Mamusie CZERWIEC 2017
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- stOkrOtka91
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 63

Co do laktatora, to narazie nie kupuje, troche kosztuje, a zeby uzyc dwa czy trzy razy to nie warto, no ale jak bede wracac do pracy wtedy przemysle ten temat

- kakasia20
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Z córką i synem też miałam wszystko na wysokości klatki piersiowej by się nie schylac .
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- ninka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Podgrzewacza do butelek też nigdy nie używałam.
Kakasia na pewno masz jakąś bakterię albo grzyba, w ciąży często to się zdarza, dostaniesz od ginekologa tabletki dopochwowe i przejdzie.
Dziewczyny czy Was też swędzi całe ciało, czasami aż nie mogę wytrzymać, mam wrażenie jakby mi się skóra rozciągała

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do podgrzewacza to dostaliśmy na chrzciny i powiem do dziś go używam na górze nie mam gazu tylko czajnik i szybciej mi wstawić mleko z lodówki do tego i podgrzaćac niz latać na dół bo tam kuchnia a tak wstawiam i jestem na miejscu a przy 2-jce to tym bardziej się przyda wstawię i czekam a tak bym musiała brać ktoros że sobą bo większego z mniejszym nie zostawię na chwilę nawet
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kakasia20
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teraz jeśli się trafi nam łóżeczko z przewijakiem wezmę Ale raczej go zdejmie jakoś nie mam zaufania do przewijaka u mojej kuzynki się zdarzyło tak że mała.miałam z ok 2.msc dała ja do przewijala odwróciła się po pieluszki i mała mało co by nie spadła w łóżeczko bo się przesunol przewijak .miała taki nakładamy tylko na drewniane łóżeczko .
Więc jakoś się zrazilam .
A co do laktakora mi szczerze z synem pomógł gdy ok tygodnia zapaliła się mi pierś taki ból i musiałam.ściągać z niej pokarm .nie znałam.techniki ściągania mleka ręka. A z córką samą pierś do ok 2.Mac po cc brak pokarmu i na butelkę i mleko .
Właśnie nie wiem jak to będzie teraz z mlekiem niby coś jest siara nieraz mam plamki na staniku ...
Ale różnie bywa.
Ps jakie mleko modyfikowane kupujecie na start w razie jakby coś poszło z karmieniem nie tak .ja zawsze chwalilam sobie gerbera bo córką się nakazała nie ulewala .Ale widzę że u mag go niema wcale na allegro też wycofali go.?.i nie wiem jakie mleko jest podobne skladnikowo jakościowo do gerber 1 :???? W rosmanie są mleka z baby coś tam nie wiem czy są dobre ktoś doradzi
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- kakasia20
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Rosner chyba .i w końcu krem na rozstępy użyjemy bo użyłam go 20 tyg i już potem odłożyłam go .
Teraz myślę co tu robić .
W sobotę zawitamy z dziećmi do Krakowa na Kazimierz

Będę musiała w równanie zobaczyć czy nie mają czegoś .ostatnio ja cała drogę zagadywalam aż mi samej źle bylo :/ a córką potem nie umiała ustac na nogach po leku. .....
Nawet miała syrop od neurologa. Który mało co się sprawdzał na 10.min trasy .:/
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Z kolei kuzynka kupowala NAN i chwalila sobie

- Judyta1992
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Na mleku modyfikowanym się wcale nie znam ale też żadnego nie kupuję uparcie twierdzę, że karmić będę piersią. U nas w szpitalu jak coś to dają mleko.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
laktator przydal mi się bardzo na początku żeby pobudzić laktacje bo w szpitalu wogole mleka nie miałam później Zuzka dostala zoltaczke i poszla do inkubatora wiec w ruch poszedł laktator i później już ladnie jadla z piersi niestety miałam pożyczony i teraz nie mam go ale nie będę kupować na razie jak okaze się niezbędny to wtedy kupie.mialam elektryczny wygodny jest na pewno bo nie musisz reka pompować.
podgrzewaczy sterylizatorów czy niani nigdy nie miałam i nie czułam potrzeby.
teraz kupiłam stojak pod wanienke używany za 20 zl.wczesniej kapalam dzieci w pokoju na lawie a stojak rozloze sobie w łazience i nie trzeba będzie lazic z ta wanienka zobaczymy czy się sprawdzi

zastanawiam się z kolei co z bujaczkiem bo dzwonila do mnie kuzynka ze może mi pozyczyc ale max do października bo wtedy ona rodzi i nie wiem czy skorzystać i oddac po tych 4 mc czy kupic od razu nowy????
co do mleka starsza karmiłam bebiko ale później slyszalam rozne opinie o nim, bebilon z kolei drogi bardzo jest i jakby przyszlo tylko mm to spore koszty. zawsze w szpitalu można podpytać jakim oni dokarmiają
kasia podziwiam cie ja już bym się nie bybrala tak daleko jak pochodze albo jade gdzes dluzej brzuch mnie boli zaraz i zle mi

co do uplawow to jak pochodze to mi bardziej cos cieknie na codzien tez ale nie za wiele.
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Także Monia jak masz jej oddawać w październiku to może lepiej kupić sobie bo dzidzia jeszcze pokorzysta później nawet po 4miesiącu moja dość długo siedziała później kupiłam matę edukacyjną i sobie leżała teraz mam matę po Niej więc Tymek skorzysta

Ja laktator kupiłam z canpola ręczny przy Zosi miałam malo pokarmu i chciałam pobudzać laktacje mam nadzieję ze teraz z pokarmem nie bedzie problemu ale laktator mam w razie W kupiony

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyny a jak jest z macierzyńskim w firmie zalatwiaja wszystko czy samemu trzeba isc do ZUSu? i kto wyplaca kase jak jest wieksza firma to tak jak z l4 ? bo mi caly czas firma placi za l4(bo jest ponad ilus tam pracowników)
- stOkrOtka91
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 63

W moim przypadku mam umowę do końca tego tygodnia i muszę załatwiać w ZUSie

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
przy 2 corce wlasnie miałam do czasu porodu i nie wiedziałam ze sama musze do ZUSu donieść papiery i prawie w ostatniej chwili o zalatwilam bo by mi przepadlo to ze rok 80%.
wygodniej by było jakby macierzyński wyplacal mi pracodawca bo będę miała ciaglosc caly czas.
ja dziś wyprałam torby do szpitala niedługo planuje zacząć pakowanie.
a w czwartek wizyta, w piątek jade zobaczyć szpital i popytać co potzrebje wziąć ze sobą.
co do kosmetykow to biore cale opakowania kupiłam niby mniejsze pojemności ale i tak trochę miejsca zajma ;/