BezpiecznaCiaza112023

Mamusie CZERWIEC 2017

7 lata 9 miesiąc temu #1063830 przez MoNiaaa
cesarka jakby nie patrzeć to operacje i trochę na pewno musi uplynac zanim dojdzie się do siebie kasia wytzrymaj chwilke i na pewno będzie lepiej :)
u nas dziś już goraco się zrobilo 30 st musze cos na szybko ugotować i ide pierwszy raz z 3 dalej na zakupy.chcialam zajść do pepco.a wlasnie slyszalam ze w tesco sa duże przeceny na ciuchy ale musiałabym jechać autobusem i się na razie bije z myślami czy dam rade z moja gromada :P ale przy okazji bym zalatwile "zawodowe" sprawy :P
Judyta może będzie coraz lepiej u was z tym spaniem
u nas w dzień jest super bo bardzo dużo spi za to wieczorem nie chce usnąć i nosze ja odkładam placz i od nowa ale jak już uda się ja uspac to miedzy karmieniami 3/4 godz spi

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 9 miesiąc temu #1063856 przez kakasia20
U nas noc dzisiejszą była mega spokojna:)
Mały wstał o ,23:00-zasnol i wstał o 2:00 do 3:30. Na cycu był i spał aż do 7:20.:):) zero płaczu :)
U mnie nie ma problemu z mleczkiem karmieniem.jutro wpada położna do nas )

Dzieciaki pomagają nam he .

Ps. Kiedy można wyjść na posesję z noworodkiem 1 raz.?

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 9 miesiąc temu #1063857 przez Judyta1992
Jak ja urodzilam to co orawda bylo gardzo goraco ale lekarka kazala juz tego samego dnia co ze szpitala wychodzilismy wyjsc na podworko i siedziec jak najdluzej. Jej motywacja: dzieci w afryce siedza calymi dniami na podworku i tylko noca chowaja sie do lepianki wiec i my mozemy spedzac jak najwiecej czasu na dworze.
Ja generalnie zastosowalam jej rady i teraz Ignas uwielbia byc na podworku zawsze na spacerku ladnie spi budzonsie na karmienie po ok 3-4 h. Tydzien temu bylam na grillu to byl na podworku 10h i nic mu nie bylo a to wrocil do domu to po kapieli spal i spal i spal :)
Mam nadzieje ze jakos sie to spanie unormuje. Teraz mam problem bo jak je w nocy mniej niz w dzien to mi piersi malo nie wybuchna. Na sile troche go przystawilam bo juz taka twarda piers mialam zeby zjadl troche zeby do palenia nie dopuscic a nie chcialo mi sie laktatora w srodku nocy uzywac no i tez nie mam workow do mrozenia ani nic to i tak byloby do wylania. No a dodatkowo jak zaczne spuczac mleko to produkcja wcale nie zwolni.

7 lata 9 miesiąc temu - 7 lata 9 miesiąc temu #1063859 przez aleksiaa88
Judyta bardzo mądra położna -poważnie jak jest upał i się ma noworodka to przecież na polu ciepłej niż w domu. Myśmy wyszli chyba na 4 dzień tylko wtedy nie było upału w ogóle było trylko ciepło tak do 25 i przespala ponad 3 godz i nie zarzucalam nic na wlot do wózka oddychala powietrzem tam samo już kilka razy ja nosiłam na rękach jak wiaterek to opaskę jak nie to nie więc nie jeździ cały czas w wózku schowana przed wiaterkiem jak jest upał to nawet 2 dnia można byle od słońca chować w ogóle to ja rzadko jej zakrywam uszka chyba że wieje chłodny. Wiatr

7 lata 9 miesiąc temu #1063861 przez MoNiaaa
u nasAmelka tez bardzo lubi spacerować spi pięknie we wozku :)
wczoraj nas ukewa zlapala zarzuciłam tylko folie i bez problemu doszlysmy do domku :)z golymi uszami raczej nie chodziny ale ciagle wiatr jest ;/
w weekend jak pogoda dopisze pojdziemy na dzialke na grilla :)
zistalo mi 1,5 tygodnia do chrzcin a ja zaproszen nie mam nawet porazka nie mogę się zorganizować!!!
na cieple danie chciałam strogonowa ale nigdy nie robilam :woohoo:

http

]

7 lata 9 miesiąc temu #1063862 przez Judyta1992
Akurat u nas w domu jest strasznie duszno jak jest upal na podworku wiec na podworku jest i tak jak dla mnie lepiej. Nigdy slonce mu do wozka nie swieci bo mamy oarasolke zawsze rozlozona ale zadna pielucha nie zakrywam. Bude wozka tez mam jak najczesciej zlozona bo wtedy ma wiecej swiezego powietrza no ale to w cieniu. Jak jestem u rodzicow na ogrodku to tez stawiam wozek w cien i pod parasolem.
Czapeczke zawsze mamy taka bambusowa ona przepuszcza powietrze a chroni przed sloneczkiem i wiatrem. Nigdy mu sie glowka w niej nie spocila wiec mysle ze jest ok

7 lata 9 miesiąc temu #1063863 przez aleksiaa88
Monia to jeszcze w lipcu chrzciny
Ja zaproszeń nie mam słownie przez tel zapraszamy
Ja nawet nie wiem co to za danie
U mnie będzie rolada gotowa można kupić w mięsnym na zamówienie więc tylko ziemniaki i surówką 2 sałatki muszę zrobić

7 lata 9 miesiąc temu #1063864 przez Judyta1992
No a jeszcze w szpitalu bylo tak okropnie duszno ze nie dalo sie wytrzymac dziecko juz do temperatury przyzwyczajone od urodzenia. Malo tego w szpitalu robili nam wiecznie przeciagi na sali i tez mu nic nie bylo no i spedzil dwa dni w inkubatorze z temperatura 33,5 stopnia. Wiec jak dla mnie lekarka miala racje ze dzicka nie trzeba w domu trzymac dwa tyg po urodzeniu. No chyba ze silny wiatr czy deszcze to bym soe wstrzymala

7 lata 9 miesiąc temu #1063868 przez MoNiaaa
to tylko dawniej tak było ze się z dzieckiem siedziało w domu i nie wychodzilo.
ja w szpitalu od początku nawet w nocy miałam uchylone okno do tego ten wentylator przez który ciagle mi wialo w pokoju a dzieci były bez czapek od początku.
strogonow to jakby gulasz z mięsem pieczarkami papryka itp.
a jak ty kupujesz taka gotowa rolade domowa czy jakas pakowana próżniowo???
u mnie wogole zawsze sa klutnie bo moja mama chce zebym zapraszala tez ciotki moje a mój maz się wqrza ze nie zapraszamy ich a ja w kropce a już nie mam sily na przepychanki.najlepsze ze moja mama zawsze mowi ze się nie wtraca ze nasza sprawa a później wyrzuty mi robi ze przecież te kilka osob roznicy nie robi...esh nie lubie takich imprez robic

http

]

7 lata 9 miesiąc temu #1063875 przez ninka
Cześć dziewczyny :-)

Czy Wasze maleństwa też tak szybko rosną? Mój mały nosi już ubranka na 68 cm, a ma dopiero miesiąc :ohmy:
Monia rzeczywiście w Tesco są fajne przeceny, wczoraj poszłam jeszcze raz i kupiłam 5-pak body na krótki rękawek za 26 zł.

Zazdroszczę Wam pogody, u mnie nie jest tak ciepło :( dodatkowo mały ma zapchany nosek, pomimo że nie ma kataru i ciężko mu się oddycha przy jedzeniu, zastanawiam się czy to mogą być jeszcze wody płodowe?

7 lata 9 miesiąc temu #1063877 przez aleksiaa88
To jest rolada gotowa już tylko upiec w okolicy mam tu zakłady mięsne próżniowa w sklepie też jest
Jak dla mnie zapraszanie ciotek dalszych nie widzę sensu w sensie dla ciebie ciotek czyli dla dziecka jeszcze dalszą rodzina co innego ciotek dziecka czyli twoich kuzynem czy tam rodzeństwa Ale takie ciotki klotki tylko żeby przyszły to po co

7 lata 9 miesiąc temu #1063886 przez MoNiaaa
u mnie na wzrost nie jest taka duza dopiero dorosla do rozmiaru 56 ale za to z waga to idzie jak burza dziś polozna nie mogla uwierzyć ze tak przybiera dziś miała 4120g.
te ciotki to siostry mojej mamy wiec moje najbliższe ciotki a nie dzieci
kupiłam zaproszenia zawsze cos :P

http

]

7 lata 9 miesiąc temu #1063887 przez Judyta1992
Ninka a ile juz Twoj maluch wazy?
Moj ignas pewnie jakies 5700g ale ciuszki jeszcze nosi 62. Chociaz niektore 62 juz sa ciasne ale 68 jeszcze za duze. Jutro ide do lekarza to zobacze ile wazy dokladnie.

7 lata 9 miesiąc temu #1063895 przez ninka
Byłam z nim 26.06 na wizycie u lekarza to ważył 5050, teraz pewnie z 5500, ale jest długi. Wczoraj kupiłam w Tesco bodziaki na rozmiar 68, czyli od 3-6 m-ca i są idealne. Niektórych mniejszych ubranek nawet nie zdążył ubrać.

7 lata 9 miesiąc temu #1063905 przez Judyta1992
No to faktycznie duzy chlopak. Dajecieswoim maaluchom smoczka? A jak tak to na jak dlugo?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka