BezpiecznaCiaza112023

Mamusie CZERWIEC 2017

7 lata 9 miesiąc temu #1063985 przez kakasia20
Hej. Dziś była położna mały przybrał z 2,650 do wagi porodowej 2,840 :) ale położnej martwi ze w cztery dni za mało przybrał na wadze .nawet wczoraj próbowałam Dax mu mm.I jak chlustnol i podziekowalam.cofnrlelam to mleko .

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 9 miesiąc temu #1063986 przez Loq90
Marysi czasami też ucieka oczko. Nie ma się czym martwić. Jeśli po skończeniu 3 mż. Oczko nadal ucieka trzeba zgłosić to u pediatry

7 lata 9 miesiąc temu #1063988 przez kakasia20
W piątek znów wpadnie położna zobaczyć ile mały waży i jak coś pojadę z małym do pediatry po mleko na receptę . Pff .karmię piersią a waga małego poszła w górę a położna mówi że za mało przybrał :/:/ już nie wiem co myśleć .
Doradzila mieszać mleko z piersi i mm.Ale nie chce Dax mu bebika .chyba na nań zmienię .

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 9 miesiąc temu #1063989 przez MoNiaaa
judyta nie ma się czym martwic takie maluszki robia zeza i to nie jest nic dziwnego z czasem będą bardziej "panować" nad oczam :)

kasia na pewno sa jakies widelki ile dziecko powinno przybierać mi pediatra powiedziała ze chyba 200g tygodniowo o ile dobrze pamiętam, a 2 tygodnie maja na osiagniecie wagi urodzeniowej
moja z kolei na samej piersi a za dużo przybiera :P
wczoraj zjadłam jednego szaszłyka z kurczakiem papryka i kielbasa i mala zesypana :( w sumie nie do końca jestem pewna czy to od jedzenia czy nie potówki ale chyba jednak przez moje łakomstwo :(

na jakie szczepionki się decydujecie???
kto już szczepil??

http

]

7 lata 9 miesiąc temu #1063992 przez stOkrOtka91
Monia widzę w temacie jesteś:)
A no od czwartku Mala jest w szpitalu, nawet nie mam kiedy napisać bo od południa do wieczora w szpitalu, rano odciągam pokarm próbuje się ogarnąć i nawet nie mam kiedy w domu posprzątać.
Położne tez różne sie trafiają, ze w drugi dzień dały mi tak popalić, ze do leż doprowadzily. Jak wszystko bedzie dobrze to wyjdzie jutro, zalezy co w badaniach wyjdzie.

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

7 lata 9 miesiąc temu #1063994 przez Loq90
Stokrotko domyślam się co czujesz:( musisz się tylko uzbroić w cierpliwość. A położne same słów...

Mojej Marysi spuchło oczko od wewnętrznej strony kilka godzin temu. Tak jakby z kawałkiem noska. Macie pojęcie co to może być i co robić?

7 lata 9 miesiąc temu #1063995 przez kakasia20
Ja dałam wiktosioowi mm baby Prima z rosmana i dałam 10 mg i odbicie znów 10 i odbicie z tym że mały nie odbija nawet po pol godz.I śpi jak susel hi:)
Ps mój mały też ma ropke na obu oczkach może

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

7 lata 9 miesiąc temu #1064005 przez Judyta1992
Hej :)
Stokrotka duzo zdrowka dla malutkiej mam nadziejenze dzisiaj juz wszystko ok i wyjdzie do domu.
Co do oczka to nie mam pojecia.mojego np cos ukasilo ostatnio i oczko bardzo mu spuchlo ale szybciutko zeszlo.
Szczepienie mamy dzisiaj i szczepie 6w1 4 lekarzy mi tak poradzilo tzn mowili ze albo 6w1 albo 5w1 ze to juz nie ma roznicy. Tylko ilosc wkluć. W zasadzie roznica jest tylko w krztuscu miedzy platnyni a refundowanymi. Krztusiec platny jest oczyszczony a darmowy mniej. Dodatkowo szczepie na rotawirusy. Ta szczepionka ponoc jest dobrze przyjmowana przez dziecko a moze uxhronic orzed grypa jelitowa. Ignas ma wady wrodzone nerki przez co moze miec powracajace infekcje drog moczowych to juz wole mu zaiszczedzic innego dziadostwa. Mam nadzieje ze zadziala ta szczepionka.
Moj tez tylko kp a zaczal za duzo przybierac. Nonale sa dni ze siedzi prawienciagle przy cycu.lekarze mowia zey mu mimo wszystko nie ograniczac ze samo spadnie kiedys a teraz zachecac go do altywnosco twko maluch juz teraz moze troche cwiczyc np jak kest na brzuszki.
Libia Wasze pociechu lezec na brzuszki i dzwihac glowe??

7 lata 9 miesiąc temu #1064007 przez MoNiaaa
stokrotka podziwiam cie silna mamusia jesteś już tyle wytrzymalas trzymam kciuki żeby mala wyszla i już była z toba!!!!
dla mnie to dziwne ze ty z nia nie zostalas przyjeta do szpitala?? a polozne to tak jak piszesz rozne się trafiają a powinny zrozumieć pewnie wiekszosc z nich jest mamami...

oczko spuchnięte może jakas alergia albo cos ugryzło???przemywać chyba tylko sola fozjologiczna można

moja z kolei zesypalo :( okropnie jej buzka wygląda nawet w glowce ma jakies plamki czy krostki i później na ramionach i z tylu poniżej szyji nie wiem od czego to :(

u nas jest tylko szczepionka 6w1 nie ma już 5w1
a na rotawirusy i pneumokoki nie szczepie
strasznie drogie te szczepionki ;/

Judyta nie mowilas ze maly ma cos z nerkami :(

http

]

7 lata 9 miesiąc temu #1064015 przez Loq90
Z samego rana pojechałam z Marysia do lekarza bo już wcale oczka nie otwierała. Dostała kropelki, po 3 dniach ma się poprawić. Ciągle zaropiale ma i bardzo opuchnięte:(

Stokrotka jak u Ciebie?

Judyta musie coś robić w związku z nerkami? Jakaś terapia, lekarstwa?

7 lata 9 miesiąc temu #1064016 przez aleksiaa88
Wazymy 3600
Nas rąk zasypało

Załącznik IMG_20170711_151542.jpg nie został znaleziony

Załącznik IMG_20170711_151542_2017-07-11.jpg nie został znaleziony

Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1064017 przez aleksiaa88
Taka kaszka

Załącznik IMG_20170711_151303.jpg nie został znaleziony

Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1064018 przez aleksiaa88
Zaczęło ja wysypywac w kacikach oczu koło skroni i tak się rozlało mamy się wykąpać w krysztalkach i mamy też maść bo nie wiadomo czy to trądzik który do 2- och miesięcy powinien zniknąć czy coś innego

Na brzuchu raz ja poozylam ale nic za to jak kładę n sobie to ciągle głowę podnosi obraca nią chwilę

7 lata 9 miesiąc temu - 7 lata 9 miesiąc temu #1064020 przez aleksiaa88
Coś już mamy 4 tyg zostały

Załącznik IMG_20170711_142831.jpg nie został znaleziony

Dziś założyłam siatkę na wózek i drzemala muchy strasznie się do żółtego wózka pchają

PYTANIE która drzemie przy dziecku? Mi się udało 3 razy tylko jak ma długie spanie a jest ciepło to śpi na podwórzu a jak zimno to w domu Ale to wtedy syn w domu więc się nie da drzemnac on już nie śpi 2 lata jak skończył 2 latka to od razu przestał spać
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1064023 przez MoNiaaa
aleksia u nas chyba podobna ta wysypka a co to za krysztalki co masz ja wykapac??i jaka masc???? już bym chciała żeby jej to zeszlo jak jest tak goraco jak dziś to jeszcze bardziej jej wychodzi i bardziej czerwone to jest :(
a szatke super macie jak bluzeczka u nas bardziej taki kawalek materialu :P

jak moje starsze chodzily jeszcze do przedszkola to rano często szlam spac jak Amelka spala teraz już coraz zadziej uda się polozyc bo czeba na dziewczyny patrzeć bo one to gorzej jak chłopaki czase ciagle sobie dokuczają i się sturchaja...

loq a wiadomo od czego z tymi oczkami????

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka