BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2017

7 lata 10 miesiąc temu #1052483 przez karolinkanice16
JudySen Zastanawiam się nad Dybkowskim, ale chyba pójdę do Antepowicz, byłam u niej w pierwszej ciąży i była naprawdę super :)
Wcześniej byłam w Polsce tylko raz ale nie było nic widać jeszcze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1052525 przez Saszka892
Cześć dziewczyny :) i mnie dopadły mdłości... Na szczęście bez wymiotów (jeszcze). Wizytę mam 3 lutego i zobaczymy co tam się dzieje, mam nadzieję że wszystko jest dobrze :) pozdrawiam

7 lata 10 miesiąc temu #1052533 przez Moniek
Moja historia jako przyszłej Mamy niestety raczej nie skończy się dobrze. Wczoraj w nocy dostałam plamień, pojechaliśmy z Mężem na pogotowie. Lekarz zrobił usg pęcherzyk jest piękny, okrągły ale niestety pusty, żadnego echa zarodka. Jutro mam powtórzyć betę (wynik z wczoraj ponad 34000 - więc już powinno być coś widać na usg), wizyta u gin pewnie w piątek. Nie mam siły na nic, wzięłam L4 do końca przyszłego tygodnia.

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1052549 przez Kalinka85
oj Moniek bardzo mi przykro :(

7 lata 10 miesiąc temu #1052608 przez Natalia^^
Moniek to bardzo smutne co mówisz. Daj znać jak beta przyrasta. Różnie bywa. A co lekarz powiedział na plamienia?

Moja wizyta 31.01 to już we wtorek. Wizyty mam co dwa tygodnie. Ciekawe ile serduszek będzie biło. Trochę się boje.
Zle samopoczucie nie odpuszcza. Na dodatek mąż 2 tydzień na wyjeździe.

Moja teściowa zadzwoniła dziś do mojej mamy z pytaniem jak ja się trzymam bo chyba mam depresję ... . ;) czy Jasia jestem w stanie zaprowadzic do przedszkola . Czy ogarniam chociaż siebie :) nosz cholera czy złe samopoczucie oznacza depresję ? Dodam że jej córka każda ciążę wymiotowala. Wiec ma świadomość.. ahh :)

7 lata 10 miesiąc temu #1052610 przez Kalinka85
Aj Natalia bo tesciowe to zawsze tak maja, same najwiecej i najlpeiej wiedza. A nie mogla do ciebie zadzwonic i zapytac jak sie czujesz?? czy cos nie pomóc??

7 lata 10 miesiąc temu #1052618 przez Kasisko89
Dziewczyny,

czy podczas ostatniej wizyty słyszałyście już bicie serduszka? Ja mam wizytę w sobotę (28.02), będzie to koniec 8 tygodnia (ostanią miesiączke miałam 3.12, ale cykle miałam długie-36-38 dni więc ciąża na pewno jest młodsza). Zastanawiam się, czy usłyszę już bicie serduszka ... W ostatniej ciąży niestety nie usłyszałam wogóle i bardzo stresujące jest dla mnie to oczekiwanie :(

7 lata 10 miesiąc temu #1052622 przez PaulinaJ
Kasisko w 8 tyg. Powinnaś już usłyszeć serducho :-) ja bylam w 5t1d i nie bylo nic poza pecherzykiem i pecherzykiem zoltkowym :-)

Moniek współczuję bardzo....moja pierwsza ciąża zakończona pustym jajem.

My jesteśmy u mojej mamy. Synuś od wczoraj chodzi sam :-) pekam z dumy :-)

7 lata 10 miesiąc temu #1052623 przez Natalia^^
Kalinka powiedziała mojej m. Ze się boi do mnie zadzwonić ;) no oczywiście mama ja z błędu wyprowadziła wiec zadzwoniła. Ahh moja teściowa to dobra kobieta jak poproszę zawsze pomoże ale czasami jest taka upierdliwa. No która z was usyszala diagnozę depresji od teściowej ;)

Kasiorka nie pomogę. Ja mam usg 31.01 ale wydaje mi się ze powinno być widać. Mój lekarz powiedział ze na następnej powinno już być a to będzie 7 tydz 4 dzien. Ale wiadomo każda ciaza inna. Będziemy trzymać kciuki ;)

7 lata 10 miesiąc temu #1052628 przez MagdaW.
Hej Dziewczyny :)
Ja mam jutro pierwsze usg transwag ;)
To będzie dokładnie ostatni dzień 7tygodnia :) bardzo jestem podekscytowana :)

Pozdrawiam Was Wszystkie a szczególnie Moniek - jestem z Tobą!

7 lata 10 miesiąc temu #1052644 przez Kasisko89
MagdaW. będziemy trzymać kciuki i czekać na dobre wieści. Koniecznie daj znać po wizycie :)

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1052670 przez karolinkanice16
Moniek ja również mam nadzieję że wszystko jednak okaże się że jest dobrze :)

Judysen dostałaś list ze szpitala? Ja dziś dostałam i mam wizytę na 22 lutego

7 lata 10 miesiąc temu #1052728 przez Judysen
Hey dziewczyny! U nas wszystko w porządku. Nadal słabo się czuje. Mam wrażenie, że powoli jakieś chorobsko mnie bierze. Do tego doszły dzisiaj zawroty glowy :(

Moniek mam nadzieję wszystko okaże się dobrze. Słyszałam kilka razy o takich przypadkach i bardzo często kończyły się dobrze. Trzymam kciuki mocno!

Karolinkanice16 jeszcze nie dostałam listu. Formularz skladalam w ostatni piątek może za tydzień dostanę. A Ty kiedy te sprawy zalatwialas? A możesz mi powiedzieć jeszcze co z badaniem moczu? Krew widziałam, że wykonują w szpitalu. Mocz też?

Dziewczyny znikam na parę dni. Znajomi przylatują z dzieckiem i prawdopodobnie nie będę miała chwili, żeby napisać. Postaram się za to czytać na bieżąco co u Was:) udanego weekendu.

7 lata 10 miesiąc temu #1052747 przez karolinkanice16
JudySen tak mocz też badają przy każdej wizycie w szpitalu i również mi badali jak chodziłam do GP, ja wysłałam zaraz przed tobą nawet nie wiem czy nie dzień wcześniej albo dwa :)

7 lata 10 miesiąc temu #1052756 przez MagdaW.
Hej :) usg za mną :) maluszek jeden ( nie będzie 500+ ;) ) ma już 8,5mm. Wszystko ok :) :) :)

Wedle usg to 6tydzień i 6dzień a wedle gine to 7tydzień i 7dzień jutro początek 8 :) :) :)

Termin na 15.09.

Przeszczęśliwa jestem i tego i Wam życzę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka