- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2017
Mamusie Wrzesień 2017
- Emilaa
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Moniek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Moniek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Super pomyślałas z tymi badaniami... I ekstra ze lekarka raka zainteresowana... to teraz taka rzadkość.
Z innej beczki.... dziewczyny jak to jest z tym zasilkiem wyplacanym przez 53 tyg po urodzeniu dziecka? Przy blizniakach to jest 65 tyg. Nigdy mi nic nie przysługiwało i się zastanawiam tym razem. Ja nie pracuje. Nie jestem zarejestrowana w PuP. I czy jeśli by mi przysługiwało to wygodzi na to ze przez rok dostaniemy aż 2000 zl z 500 +? Któraś z was jest w temacie?
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Natalia ja jako bezroborna mialam normalnie rok macierzyńskiego w wysokosci 1000 ,zl plus 500+. Skoro na bliźniaki jest po tysiaku to chyba dostajesz tyle czasu ile masz urlop...
U nas wizyta 10-go wiec jeszcze troszkę. Mania na badaniach byla ze mna ostatnio i dzidze ogladala
- Kalinka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
A czy wy też jesteście w ciąży takie gapy ciapy? Bo ja jakaś rozkojazona jestem i wszystko mi z rąk leci, coś wylewam.
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
O ile nie wycofają 500 +
Ja też jestem gapa a teraz wyjątkowo:) aż sie denerwuje sama na siebie.
Zrobiłam pierwsze zakupy do porodu... dwie koszule nocne, bluzeczka do karmienia ze spodniami (piżamka) i szlafrok choć nie wiem czy się przyda bedzie gorąco
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moniek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie dziś pięknie, słoneczko bez żadnej chmurki, a ja muszę się oszczędzać, aż mnie trzęsie bo już bym zrobiła jakieś porządki.
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Moniek ja miałam takie uczucie jakbym ubrała za ciasne spodnie. Normalnie mnie dusilo pod brzuchem. Ale zauważyłam juz ze to z przepracowania... wiec dwa dni dałam sobie na leżenie aby uspokoić trochę brzuch. A teraz od rana smigam , ale z przerwami odkurze to trochę poleże... rozwieszę pranie to siadam na chwilkę na forum.... sprzatanie łazienki wyższy poziom ale też działam na dwa razy... w między czasie herbatka albo kawka i naprawę jest dużo lepiej nie boli mnie już wieczorami...
Ale od obiadu staram się już racze spokojnie funkcjonować.... pojadę do mamy albo z Jasiem przed blok na laweczke... albo zwyczajnie leżę i przeglądam dzieciaca wyprawkę w necie
Dziś chyba zacznę robić listę
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Ja od wczoraj jestem pewna że czuje moje maluszki okreslilabym to jako przemieszczanie, przesuwanie... nie motylki czy bąbelki.
Miłego dnia mamusie
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Judysen
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś są moje urodziny... Ach 28 lat minęło jak jeden dzień zatrzymalam się dosłownie na wieku 24 gdy Leos pojawił się na świecie i każde kolejne urodziny przyjmuje z niedowierzaniem, że to już tyle
PaulinaJ jak znajdziesz jakieś fajne kiecki to dawaj znać... My 6 maja bierzemy cywilny a zaraz po nim jedziemy na wesele do kuzyna i też poszukuje sukienki. Na razie nic mi się nie podoba a jak już coś znajdę to koszt około 150e a to za duży wydatek na jeden dzień do tego ja uwielbiam czerń, ale na cywilny podobno nie wypada....
Ja też powoli czuje coś, raz na jakiś czas. Jakaś niespokojna się zrobiłam. Denerwuje się czy wszystko w porządku. Mam duże huśtawki nastroju, płacze za chwilę się śmieje, wydzieram się bez powodu na partnera i za chwile zaluje i przepraszam... Ach! Sama już wariuje od tych nastrojów i jak za szybko się podnosze to czuję takie silne, ciągnące bóle, że przez 5 sekund zwijam się z bólu :/
Miłego weekendu! Zazdroszczę Wam pięknej pogody w Polsce!
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
A te bóle ja też mam lekarz mi powiedział ze to są ścięgna i więzadła macicy... nic groźnego. Ale jeśli się niepokoisz to powiedz swojemu lekarzowi.