- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2017
Mamusie Wrzesień 2017
- Emilaa
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Judysen
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem już po wizycie. Wszystko z maluszkiem w porządku. Trochę wymiary się różnią, ale są to dwa dni różnicy więc powiedział, że nie mam czym się martwić. Ma już 10 cm i waży 136g. Na 100% będzie chłopiec czyli dobre miałam przeczucie! Aha i powiedział, że mam nisko łożysko. Jednak wszystko w czasie może się zmienić. Zmartwilo mnie to jednak trochę... A jak u Was z lozyskiem i wymiarami maluszka?
Gratulacje dziewczyny wizyt i Ślicznych maluszków!
- PaulinaJ
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Judyta super że wszystko ok teraz czekamy na zdjęcie brzuszka
Emiliaa piękna dzidzia i brzuszek
- Nat_alka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Emilia cudny dzidziuś i brzusio również <3
Judyta fajnie, że wszystko ok ja mam nadzieję jutro zobaczyć płeć u moich maluszków
Natalia^^ nie pojechałam do szpitala, później wszystko się uspokoiło. Sama zmierzyłam ciśnienie i było w porządku. Jutro powiem o tym incydencie swojemu lekarzowi, zobaczymy co on na to.
Z dzidziusiami chyba wszystko ok, czuję już coraz intensywniej ich ruchy i wydaje mi się, że potrafię odróżnić jedno od drugiego, ponieważ ruszają się po przeciwnej stronie brzuszka Najlepiej czuję te kopniaczki wieczorem jak się położę do łóżka (na plecach) i się wyciszę , a w ciągu dnia to jak zjem coś słodkiego albo kawę wypiję CUDNE uczucie!
- Nat_alka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Moniek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Judyta mój lekarz na ostatniej wizycie stwierdził tylko że wymiary Maluszka - 10 cm i łożysko jest w porządku.
I oto mój Brzuszek
- Judysen
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nat_alka ja również nie dostaje powiadomień, przez co cały czas wydaje mi się, że nic nie piszecie. Plus brakuje mi tu dat i godzin wysłania posta. Ułatwiłoby to poszukiwania konkretnych postów.
Ja tez nadal nie wiem czy to ruchy czy jelita... wydaje mi się, że ruchy bo czuje takie pukniecia. Jedno dziecko czuć to wielka frajda a dwójkę to już brak słów
- Kalinka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Mi powiadomienia przychodza jako spam bo przekierowalam na spam.
SLiczne brzuszki. Moniek mozesz juz czuc ruchy jako takie laskotanie. Ja juz czuje zwlaszcza wieczorem jak leze takie delikatne kopniaki. Nawet jak wzoraj lezalam w wannie to poczulam i zauwazylam lekkie falowanie brzucha
Dzis na 16 mam wizyte u gina. Mam nadzieje ze wszystko oki. Powiedzial ostatnio ze da mi dzis skierowanie na usg polowkowe i wyniki, takze zobazymy.
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Judysen bardzo się ciesze ze wszystko dobrze..
Moniek uroczy brzusio a ruchami się nie przejmuj . Będą napewno w pierwszej ciąży trochę później... ja z Jasiem miałam chyba coś koło 18 tyg.
Kalinka powodzenia na wizycie... melduj wszystko
Odnośnie powiadomień to mnie tak drażni.... za dużo ich czasami... mam pełną skrzynkę. I to super pomysł na przekierowanie na spam.
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
W sumie poza pieluszkami i chusteczkami mamy wszystkie kosmetyczne sprawy. Bardzo się ciesze. Ja zamówiłam sobie podpaski poporodowe. Tena ledy maxi i dla porównania bella mama. Powiem wam ze jednak bez porównania Moim zdaniem bella to dramat. Nie jest wystarczajca na krwawienie po cesarce. Nawet nie ma jej jak umocowac do bielizny.
A jeszcze ważna rzecz abym nie zapomniała...jeśli macie kogoś w Norwegii i przyjeżdża of czasu do czasu... proscie aby przywozi wam pampersy. Tam jest kolosalna różnica w cenie. Na ta chwile nie powiem dokładnie... ale 5 lat temu za szt na jedynkach wychodziło 11 gr za szt a w Polsce około 60 gr. Może będziecie miały możliwość... naprawdę warto
- Natalia^^
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Kalinka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Po wizycie oki, nastepna mam 11 maja. Usg mam na 19 kwietnia i 21 kwietnia mam wyniki w tym glukoza
Dzisiaj przed wizytą
Załącznik nie został znaleziony
- Saszka892
- Wylogowany
- gaworzenie
Cieszę się że u wszystkich jest ok, że maleństwa rosną i wracacie do formy
Ja byłam dzisiaj na wizycie, maleństwo zdrowe, rozwija się prawidłowo tylko że strasznie uparte bo za cholerę nie chciał pokazać kim jest lekarz powiedział że mam szanse znowu urodzić duze dziecko bo to maleństwo już jest większe wymiarowi o 2tyg termin mam na19 wrzesień ale jakoś 10dni przed będzie cięcie
Pozdrawiam Was gorąco
Ps. Maleństwo waży już 250g