- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LISTOPAD 2017
Mamusie LISTOPAD 2017
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja mam chyba zakazenie znów jakies bo d kilku dni szczypie mnie okropnie i zadne metody nie pomagaja.Zrobie jak pisałam jeszcze posiew po niedzieli moczu a jak wyjdzie jałowy chyba poprose gina zeby juz teraz pobrał mi wymaz na posiew z dróg rodnych i wdrozenie leczenia bo oszaleje.Tylko ze znów pójdzie kasa bo taki posiew prywatnie ponad 100 zł( na bakterie tlenowe beztlenowe i grzyby) plus leki no i wizyta u gina kolejna 100.Ale chyba nie mam wyjscia niestety
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
madzialenka dzięki to moje pomysły a z tą cholestazą to raczej u tatinki bym wykluczyła bo swezi tylko brzuch a przy cholestazie ręce/ nogi/ inne części ciała.
Tatinka na razie bym na Twoim miejscu smarowała brzuch bo to mogą być rozstępy i w ogóle skóra się na brzuchu rozciąga więc może być takie uczucie. Mi pod koniec ciąży pamiętam w ogóle tak pod piersiami skóra mrowiła
U nas dzisiaj jest festyn świeto mleka i miodu więc po obiedzie idę z dziecmi zobaczyć co tam ciekawego, ma być coś dla dzieci
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przegladałam dziś allegro i zobaczyłam że sa różne grubości tego kocyka.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
W ogóle ci znajomi zaprosili nas na wesele na początku października i jeszcze mamy znajomaproszenie od brata M na koniec września i sama nie wiem czy pójdziemy...z jednej strony mi się chce przynajmniej na tych znajomych ale będę już w zaawansowanej ciąży...35 i 36 tc i ciekawe jak będę się czuła i czy np nie będę w szpitalu jak poprzednio z tą cholestazą:/
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzień spedziłam nawet fajnie do poludnia byłam na rynku, pozniej u wujka a wieczorem okazalo sie ze mój J ma wolne wiec pojechalismy do znajomych na wieś, W drodze powrotnej zahaczyliśmy o pizzerie.
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jakis leniwy dzien byl dzis dla mnie, nic mi sie nie chcialo.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
No to też fajny dzień mieliście:)
Tatinka czasem tak jest, ja w poniedziałek tak się lenilam i nic mi się nie chciało
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- PatiZonka1987
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
u nas ok , rośniemy sobie z Malutką, brzuszek już wystaje konkretnie ...wskoczył nam 26 tydzień Mała się coraz bardziej rozpycha w brzuchu .... czuję sie dobrze (odpukać) nic powazniejszego mi nie dolega pozatym , że kilka tygodni temu miałam zapalenie dziąsła bardzo bolesne więc "zaliczyłam" dentystę międzyczasie. Jedynie zauważyłam , że mam problem ze wzdęciami i są dosyć bolesne , musze się pilnować z jedzeniem bo jak tylko zjem coś "cięższego" albo większą kolację to brzuch zaczyna boleć i mnie "wzdyma" - w aptece dostałam na to espumisan w kapsułkach ale w środę mam wizytę u lekarza więc jeszcze podpytam gina co mogę na to poradzić. Bo jest to męczące i mało komfortowe dla mnie i zapewne dla Dzidzi ...
Byłam dziś rano nA krzywej cukrowej , ogólnie mogę stwierdzić że wypicie nie było dla mnie mega wyczynem - bo ja jestem słodyczowym potworkiem ale okropnie było mi już "po" kiedy musiałam 2 godziny czekać na kolejne pobranie bez jedzenia i picia .... miałam wrażenie że zwymiotuje i ciągle mi sie odbijało tym słodkim fuuuu ....
A jak tam u Was kochane ???? Mąż w pracy to mam czas na forum .... nikt mi nie zagląda przez ramię to Was trochę podczytam .... buziaki
- Lady M
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Kupować do tego jeszcze poduszkę taka płaska ? Co wy wsadzacie do wózka ?
PatiZonka ja tez już po tym obrzydliwym glukozowym doświadczeniu. Wyniki wyszły dobrze. Dziś wzięłam immunoglobuliny. To był nieprzyjemny zastrzyk, ale już z głowy
Maja trzymam kciuki za szybkie pozbycie się infekcji
- Gosia1001
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej. Po tym badaniu glukoza wyszla podwyższona, a ze moj ojciec i babcia to cukrzycy na insulinie to trzeba to sprawdzic. Chociaz w poprzednich ciazach nic sie nie dzialo. Echhh
Po córce mam wozek 3w1. Gondola fajna - do roku jezdzila. Przede wszystkim najlepsza dla mlodego kręgosłupa, plaska. Spacerowka okropna - wielka i niewygodna. Ale to standart w tych 3w1. Kupilismy lekką i wygodną spacerowke Joye. Jedną ręką sie sklada i rozklada, co przy ciazy jest wazne. Jak dzidzius podrosnie to dokupie tylko dostawke dla córki
Mojego meza jakies chorobsko dzis rozłożylo. Goraczka, glowa boli, zle sie czuje. Prawie caly dzien w łozku. Dobrze, ze ma wolne to moze sie wykuruje.
W przyszly weekend zostawiam rodzinke i z dziewczynami jedziemy na kilkudniowe spa pierwszy samotny wypad odkąd urodzilam Manie. Przyda mi sie odsapnac przed listopadowym wyzwaniem. Roczniak i noworodek ...
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja wczoraj sie nie odzywalam bo zrobilismy dzieciakom wycieczke pociagiem do Lodzi.Dzieciaki zadowolone choc syn musial zrobic popisowke co ostatnio mu sie czesto zdarza niestety.Mysle ze przechodzi jakis skok rozwojowy czy cos w tym stylu bo inaczej ciezko mi to wytlumaczyc i wystawia moja cierpliwosc na mega probe.
LadyM fajnie ze wyniki ok
Gosia1001 niech maz szybko dochodzi do siebie i cie nie zarazi niczymm.
Heathera fajne zakupy .Ja poluje na pampersy z lidla.Maz w poniedzialek z samego rana kupic 4ostatnie paczki wiec jutro bede polowac jeszcze na 2 bo sa w promocji.
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Heathera, Ty to juz masz cala wyprawke dla malucha. ja czekam.cierpliwie do jutra, mam nadzieje ze nie bedzie niespodzianki na Usg i zostanie dziewczynka