- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LISTOPAD 2017
Mamusie LISTOPAD 2017
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Heathera ja mam 1/4 tej listy Ale jak piszesz resztę można kupić po porodzie. nie wiem czy przeozyłam ale ja jeszcze kupuje herbetke po 1 mies koperkowa i ruminkowa z hipa, Mozna kupic puzniej ale wole miec w zapasie a terminy waznosci sa długie wiec sie nie popsuje
tatinka chyba powinno sie spac na prawym, ale nie jestem pewna, ja i tak spie na jednym i drugim
- Lady M
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Leżąc na lewym boku w ciąży nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stop
To chyba już przesada, ja różnie śpię, na obu bokach i plecach.
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
Co do monitoru to się zastanawiam. Przy poprzednich nie miałam ale teraz jak nie mam dużo wydatków to myślę czy nie kupić. Na pewno bym kupiła gdyby dziecko miało jakieś problemy przy porodzie niedotlenienie albo napiło się wód itd
Tatinka najlepiej jest leżeć na lewym boku. Ja jestem przyzwyczajona do prawego i teraz staram się zasypiac na lewym ale przeważnie budzę się na prawym i nic z tym nie zrobię
Maja o tak herbatkę ja kupuje z kopru i sama pije przy karmieniu piersią zapomniałam napisać dzięki
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale u nas pada grad.
Co do spania śpie na obu na jednym bym sie nie wyspała. Nie spie na plecach bo ciezko mi odychac, A do spania podkładam sobie poduszke miedzy nogi jakos lepiej mi sie spi, w poprzednich ciazach tez tak robiłam, zwłaszcza pod koniec ciazy.
Tak w ogóle miłego dnia dziewczyny
- Lady M
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Załącznik 20170728_185145.jpg nie został znaleziony
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj moj maz wrocil z pracy i strasznie mnie zasmucil.. Wyjezdza 21 sierpnia na poligon a wraca 10 pazdziernika...troche sie wkurzyl ze go wczesniej wysylaja ale na jednosce okres urlopowy i nie maja kogo wyslac jako kierowce. Tyle dnia sama:( aby tylko nic zlego sie nie dzialo. Musimy w sierpniu juz troche skompletowac wyprawke bo pozniej ze wszystkim zostane sama:(
- Gosia1001
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Poduszka do karmienia (ta wieksza - rogal) niezbedna. Spie z nią odkąd brzuszek sie powiekszyl, potem ulatwia znalezienie pozycji przy kp, albo mozna w niej polozyc niemowle.
Zaleca sie spać na lewym boku. Ale ileż można.. Ja spie jak mi wygodnie - najwaznoejszy komfort mamy
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
U nas też ładnie.
Wczoraj była moja siostra z mężem i synami to byliśmy na działce na grilu a potem pojechaliśmy do teściów na urodziny szwagra a już wieczorem spędziliśmy czas razem z mężem tak na pożegnanie.
Dzisiaj jedziemy do szwagierki też na urodziny na cały dzień a wieczorem mąż zawozi mnie do moich rodziców i zostaje tam tydzień może półtora. U męża już w środę ruszają żniwa więc będzie wracał 12 w nocy albo jeszcze później więc i tak byśmy się nie widzieli no ale jednak i tak będę tęsknić i nie wiem jak wytrzymam. Do tego u rodziców będzie dwóch synów mojej siostry (8 i 5 lat) i córka brata (6lat) a ja jak co roku będę za animatora zabaw tylko jeszcze nigdy nie miałam pod opieką aż tyle dzieci i do tego moja ciąża. Wiadomo nie będę się przemęczać, zabawy mam głównie plastyczne więc na siedząco ale i tak będzie sporo pracy
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie jest córka mojej kolezanki i moich dwójka wiec tez mam fajnie, a maz w pracy.Tez ciagle musze cos wymyslac zeby sie nie nudzili bo popoludniami to siedzimy w domu bo wyjsc sie nie da.