- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- JAKI SZPITAL?? PRYWATNY CZY PANSTWOWY??
JAKI SZPITAL?? PRYWATNY CZY PANSTWOWY??
- 1990martusia
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
14 lata 2 miesiąc temu #38264 przez 1990martusia
NO KOCHANE MAMUŚKI I PRZYSZŁE MAMUŚKI...WYPOWIADAJCIE SIĘ KTÓRA Z WAS RODZIALA W PRYWATNYM A KTÓRA W PAŃSTWOWYM...Przyznam ze słyszałam iż państwowe szpitale nie cieszą się dobrymi opiniami-dlatego właśnie rozważam poród w prywatnym,aczkolwiek co sie z tym wiąże dużo większe pieniążki,z tego co czytałam ceny wahają sie od8-10 tys...
Jakie jest wasze zdanie.
Pozdrawiam Ciepło:)
Jakie jest wasze zdanie.
Pozdrawiam Ciepło:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martela89
- Gość
14 lata 2 miesiąc temu #38271 przez martela89
Ja rodziłam w szpitalu państwowym,chociaż stać mnie na prywatny ale to wywalanie niepotrzebne pieniędzy. Miałam bardzo przyjemny poród o ile można tak to określić i super opiekę. Rodziłam z mężem,cały czas był przy mnie. Po porodzie od razu dostałam córeczkę na ręce,dostałam jedno osobową salę,pielęgniarki były bardzo miłe i na pierwszą noc wzięły mi małą do siebie żebym odpoczęła bo rodziłam 14 godzin. Urodziłam w sobotę,a w poniedziałek byłam już w domu. Ja sobie swój szpital chwalę choć wiem,że nie każdy ma takie zdanie jak ja
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
14 lata 2 miesiąc temu #38273 przez Mirella
Ja słyszałam że w prywatnych placówkach jest tak, że jak ok to ok, a jak komplikacje to odsyłają do państwowego.... Ja byłam w państwowym, było normalnie, jak to w szpitalu. Dwadzieścia porodów dziennie, czyli fabryka.... Ale drugi raz też tam pójdę
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 24
14 lata 2 miesiąc temu #38276 przez ilona
Ja również uważam, że prywatne szpital to strata kasy.
fakt polskie szpitale szare, smutne...
Ale zmienia się dużo i naprawdę nie jest źle.
Praktycznie w każdym szpitalu masz na porodówce drabinki, piłki, worki sako, taborety i inne pierdoły. Czyli to samo co w prywatnym.
Jedyne co mam do zarzucenia to menu....... to pozostawia wiele do życzenia.
Z tym też można sobie poradzić, bo przecież mąż może przynieść pyszny domowy obiadek
Opieka jest o niebo lepsza niż 20 lat temu, bynajmniej u mnie
No i masz tą możliwość, że możesz odwiedzić szpital i zdecydować czy odpowiadają Ci warunki.
Jeśli nie w Twoim mieście to może w innym? A z zaoszczędzoną kasą (sporą) możesz szaleć na innej płaszczyźnie
fakt polskie szpitale szare, smutne...
Ale zmienia się dużo i naprawdę nie jest źle.
Praktycznie w każdym szpitalu masz na porodówce drabinki, piłki, worki sako, taborety i inne pierdoły. Czyli to samo co w prywatnym.
Jedyne co mam do zarzucenia to menu....... to pozostawia wiele do życzenia.
Z tym też można sobie poradzić, bo przecież mąż może przynieść pyszny domowy obiadek
Opieka jest o niebo lepsza niż 20 lat temu, bynajmniej u mnie
No i masz tą możliwość, że możesz odwiedzić szpital i zdecydować czy odpowiadają Ci warunki.
Jeśli nie w Twoim mieście to może w innym? A z zaoszczędzoną kasą (sporą) możesz szaleć na innej płaszczyźnie
- martela89
- Gość
14 lata 2 miesiąc temu #38279 przez martela89
Fakt menu nie ciekawe ale mi przynosił obiady mąż,w szpitalu nic nie jadłam od nich
A u nas w szpitalu na oddziale noworodkowym wcale nie jest tak smutno,wszystko jest odnowione i przyjemne kolory są na ścianach
A u nas w szpitalu na oddziale noworodkowym wcale nie jest tak smutno,wszystko jest odnowione i przyjemne kolory są na ścianach
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
14 lata 2 miesiąc temu #38327 przez MoNiaaa
ja rowniez rodzilam w panstwowym szpitalu i choc sie obawialam bo slyszalam rozne opinie na temat mojego szpitala jestem bardzo zadowolona. przy porodzie bardzo mile polozne i po rowniez nie narzekam na opieke.ja lezalam jakies 4 dni przed porodem w szpitalu wiec przelezalam kilka zmian pielegniarek i wszystko jak najbardziej OK.jednak porod w prywatnym szpitalu to dosc spory wydatek ktory raczej wolalabym przeznaczyc na malenstwo a te kilka dni jest sie w stanie wytrzymac nawet jak lozko bardziej skrzypi czy sciany nie sa kolorowe najwazniejsze zeby malenstwo zdrowe bylo i szybciutko worcic do domku
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
14 lata 2 miesiąc temu #38346 przez natmur11
uwazam ze prywatne szpitale to masowka i tyle. nie licza na jakosc tylko ilosc. moja siostra w takim rodzila. po cesarce nie widziala lekarza caly dzien bo nie mial czasu. nawet zszywac ja konczyl inny lekarz bo tamten sie spieszyl na inny porod. w panstwowych tego nie ma raczej chyba ze zwyczajnie brakuje personelu. kazdy robi co musi z usmiechem czy bez ale do konca.
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
14 lata 2 miesiąc temu #38390 przez jedynaczka
a ja ostatnio mówiłam, ze jak będe miała po raz drugi rodzić, to chciałabymw prywatnym szpitalu, choćbym miała przez całą ciąże składać na to pieniądze
ale czytając Wasze posty... zaczynam mieć wątpliwości co do tego pomysłu
ja rodziłam w małym szpitalu, mój poród był jedyny na cały dzień
więc wszyscy latali wokół mnie
ale czytając Wasze posty... zaczynam mieć wątpliwości co do tego pomysłu
ja rodziłam w małym szpitalu, mój poród był jedyny na cały dzień
więc wszyscy latali wokół mnie