- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Warszawa / Inflancka
Warszawa / Inflancka
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Znieczulenie podaje się między 3, a 6 cm. Jeśli anestezjolog nie zdąży (a może się tak zdarzyć, bo często jest potrzebny do znieczuleń przy cc) to nikt Ci niestety akcji porodowej nie wstrzyma Ale nie martw się, czasu najczęściej jest sporo, więc jeśli jesteś pewna, że chcesz znieczulenie i powiesz o tym od razu to na pewno wezmą Twoją prośbę pod uwagę A może, tak jak u mnie, znieczulenie w ogóle nie będzie potrzebne?
Nie wiem, jak jest w przypadku cukrzycy, pewnie wszystko będzie zależało od stanu zdrowia Twojego i dziecka, ale przy fizjologicznej ciąży i dobrym stanie łożyska czeka się na samoistną akcję porodową do 42 tygodnia. Robiony jest test oksytocynowy, umieszczany balonik foleya, żel z hormonami- w zależności od przypadku:) Test oksytocynowy robi się zazwyczaj dwa razy, jeśli po pierwszym razie nie ma efektów. Ja miałam rozwarcie, ale żadnego skurczu- podczas badania na obchodzie pękł mi pęcherz owodniowy i dostałam od razu oksytocynę, na ktorej jechałam cały poród. Urodziłam w pierwszym dniu 43 tygodnia:)
Ja wiem, Ania, że każda nas im bliżej porodu tym bardziej się martwi. Ja sama miałam milion wątpliwości i powiem Ci, że nijak nie miało się to do rzeczywistości. Też się krępowałam, nie wiedziałam, czy chcę rodzić z mężem, nie chciałam studentów na sali. (na studentów możesz się nie zgodzić, musisz tylko uprzedzić) Skończyło się tak, że studenci mieli wakacje, przy parciu na sali było 12 osób (trudny poród, syn 4360, 62cm), a mąż spisał się na medal. Nie chciałam w to wierzyć, ale poród choć bolesny może być naprawdę pięknym przeżyciem, a widok mojego synka sprawił, że od razu moglabym rodzić jeszcze raz:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moim zdaniem to zbedny wydatek, lekarz za Ciebie nie urodzi, potrzebna jest Ci tylko położna a jakby tfu tfu coś się działo to i tak położna wezwie lekarza...ale wiadomo, że każdy ma swoje zdanie
co do znieczulenia to loteria, ja akurat bez problemu trafiłam na anestezjologa, położna sama zaproponowała znieczulenie, i Bogu dzięki, po znieczuleniu NIC mnie nie bolało, skurcze zupełnie niebolesne, leżałam na łóżku, śmiałam się z towarzyszącym mi facetem, dlatego ja poród baaaaaaaardzo dobrze wspominam
ale ostatnio moja koleżanka rodziła na Inflanckiej, bardzo chciała znieczulenie i nie dostała, bo było dużo cc i nie było wolnego anestezjologa także tego nikt Ci nie zagwarantuje
Oposek - noooooooooooo, trzeba omijać przychodnię przyszpitalną szerokim łukiem
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Termin wizyty mam 4 września, czy któraś z was prowadziła tam ciąże , chciałabym wiedzieć jak wygląda pierwsza wizyta, czy jest robione od razu usg? jacy są lekarze i takie ogólne wrażenia .
- asz_ka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szkole rodzenia polecam, ale lepiej zapisz sie wczesniej, bo z biegiem ciazy coraz trudniej o miejsce. szpital tez fajny, warunki bardzo dobre, niektore polozne nawet super, inne mniej . decyzji jeszcze nie podjelam, ale w nastepnej ciazy chyba sprobuje gdzie indziej .
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- ranusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Małgosia - moje 53 cm szczęścia!
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa