- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #107024 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Dzien dobry
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Temat został zablokowany.
- mala_czarna
- Gość
13 lata 8 miesiąc temu #107035 przez mala_czarna
za oknem piekna wiosna, aż ma sie ochote na spacer. A co u Was? Na gołąbki to i ja nabrałam ochoty...
Temat został zablokowany.
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Posty: 2162
- Otrzymane podziękowania: 13
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #107042 przez Asik
Witam sie srodowo noo pogoda cuuuudna Niestety ja jeszcze troche chora jestem i na krótki spacer jedynie sie moge wybrac . kaszel i katar tylko mi został to pewnie do swiąt mi przejdzie
hmmm no te gołąbki od wczoraj mnie kuszą i co o nich pomysle to kopa dostaję ..chyba będę musiałą Szymkowi zrobic chociaz naszła mnie ochota na barszcz z krokietem no i jestem w kropce.. to i to bym zjadła
hmmm no te gołąbki od wczoraj mnie kuszą i co o nich pomysle to kopa dostaję ..chyba będę musiałą Szymkowi zrobic chociaz naszła mnie ochota na barszcz z krokietem no i jestem w kropce.. to i to bym zjadła
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Asik.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Posty: 6282
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #107069 przez Dorciaition
Hello! Ale pogoda co?
Oj, przeginacie z tymi gołąbkami Ja tez chcę!
Właśnie zajadam truskawki, ale to jednak jeszcze nie jest to
Oj, przeginacie z tymi gołąbkami Ja tez chcę!
Właśnie zajadam truskawki, ale to jednak jeszcze nie jest to
Temat został zablokowany.
- mala_czarna
- Gość
13 lata 8 miesiąc temu #107139 przez mala_czarna
Pogoda jest cudna i mogłaby już taka pozostać podobno w święta ma padać...
Temat został zablokowany.
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
- Posty: 1457
- Otrzymane podziękowania: 0
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Posty: 2984
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 8 miesiąc temu #107180 przez madziaska
dzien dobry dziewuszki
Nie bylo mnie dwa dni, ale naszczescie nie duzo mialam do nadrobienia... dzisiaj troche krocej w pracy, bo lekcje skrocone, wiec mam jeszcze sile, aby tu zajrzec zanim poloze sie utne mala drzemke
Dorcia chrzesnica cuuuuudo
majowka ja robilam test, ktory okazal sie pozytywny i jeszcze z dwa tyg po czulam sie jakby@ lada chwila miala przyjsc, a dzis koncze 9 tydzien ciazy
@nulka przepis na golabki super, ja nie gotuje miesa tylko syrowe mieszam z ryzem, musze wyprobowac koniecznie Twoje cudo
Marta corcia sliczna, widac ze dziewczynka
dziewczyny trzymam kciuki jak nie wiem co
Nie bylo mnie dwa dni, ale naszczescie nie duzo mialam do nadrobienia... dzisiaj troche krocej w pracy, bo lekcje skrocone, wiec mam jeszcze sile, aby tu zajrzec zanim poloze sie utne mala drzemke
Dorcia chrzesnica cuuuuudo
majowka ja robilam test, ktory okazal sie pozytywny i jeszcze z dwa tyg po czulam sie jakby@ lada chwila miala przyjsc, a dzis koncze 9 tydzien ciazy
@nulka przepis na golabki super, ja nie gotuje miesa tylko syrowe mieszam z ryzem, musze wyprobowac koniecznie Twoje cudo
Marta corcia sliczna, widac ze dziewczynka
dziewczyny trzymam kciuki jak nie wiem co
Temat został zablokowany.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #107183 przez @nulka
witam
też mam ochotę na drzemkę madziaska ale musze się brac do roboty, u nas niestety lekcji nie skrócili
a synuś przyjeżdża, wiecznie głodny student, to muszę mu jeszcze coś prócz tych gołąbków naszykować, bo jak znam życie to jak nie będzie nic w garnkach to mi poluzuje śruby w zawiasach od lodówki
też mam ochotę na drzemkę madziaska ale musze się brac do roboty, u nas niestety lekcji nie skrócili
a synuś przyjeżdża, wiecznie głodny student, to muszę mu jeszcze coś prócz tych gołąbków naszykować, bo jak znam życie to jak nie będzie nic w garnkach to mi poluzuje śruby w zawiasach od lodówki
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez @nulka.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Posty: 6282
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #107188 przez Dorciaition
Dziewczynki, a znacie jakiś fajny przepis na rybkę po grecku? Lubię ją bardzo i chciałabym zrobić na święta, tylko, że nigdy nie robiłam. Wydaje mi się, że nie jest to trudne- ryba i marchew Choć ja to potrafie czasami wszystko schrzanić
Temat został zablokowany.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 8 miesiąc temu #107211 przez @nulka
tajemnica ryby po grecku polega na tym, ze ta ryba musi długo w tej marchewce poleżeć
1.ryby, mogą być filety doprawiasz czym lubisz, ja używam wegety i trochę pieprzu i smażę na oleju
2. w zależności od ilości ryby (ja robię z kilograma) więc do tej ilości min. 2 kg marchewki i 4 spore cebule, pare ząbków czosnku, natka pietruszki
3. marchew trę na dużych oczkach i duszę w oleju ale dodaję też masło około 200 gram, to trochę potrwa zanim marchewka będzie miękka. na koniec duszenia dodaję cebulę pokrojoną w paseczki, zmiażdżony czosnek i doprawiam wszystko do smaku - nie za wiele!!!
4. niektórzy duszą też inne warzywa np seler i korzeń pietruszki ale ja nie lubię tego smaku więc poprzestaję na marchwi, cebuli, czosnku i natce pietruchy
5. jak się już wszystko udusi to dodaję to tej marchewki 2 lyżki stołowe przecieru pomidorowego i szczyptę cukru, dzięki temu marchew nie będzie mdła
6. przekładam jak jeszcze jest gorące na przemian, rybę z marchwią, po ostudzeniu do lodówki an minimum dobę!! bo nie będzie smaczne
robię tego dość sporo by wszyscy jesteśmy bardzo "rybni"więc żeby mi za długo nie śmierdziało w lodówce i nie przechodziły zapachy zapachami to ja to przekładam w słoikach litrowych i zakręcam ale dopiero jak ostygnie
jeśli ryba jest z ością to po 2 dniach takiego leżakowania te ości zupełnie kruszeją
1.ryby, mogą być filety doprawiasz czym lubisz, ja używam wegety i trochę pieprzu i smażę na oleju
2. w zależności od ilości ryby (ja robię z kilograma) więc do tej ilości min. 2 kg marchewki i 4 spore cebule, pare ząbków czosnku, natka pietruszki
3. marchew trę na dużych oczkach i duszę w oleju ale dodaję też masło około 200 gram, to trochę potrwa zanim marchewka będzie miękka. na koniec duszenia dodaję cebulę pokrojoną w paseczki, zmiażdżony czosnek i doprawiam wszystko do smaku - nie za wiele!!!
4. niektórzy duszą też inne warzywa np seler i korzeń pietruszki ale ja nie lubię tego smaku więc poprzestaję na marchwi, cebuli, czosnku i natce pietruchy
5. jak się już wszystko udusi to dodaję to tej marchewki 2 lyżki stołowe przecieru pomidorowego i szczyptę cukru, dzięki temu marchew nie będzie mdła
6. przekładam jak jeszcze jest gorące na przemian, rybę z marchwią, po ostudzeniu do lodówki an minimum dobę!! bo nie będzie smaczne
robię tego dość sporo by wszyscy jesteśmy bardzo "rybni"więc żeby mi za długo nie śmierdziało w lodówce i nie przechodziły zapachy zapachami to ja to przekładam w słoikach litrowych i zakręcam ale dopiero jak ostygnie
jeśli ryba jest z ością to po 2 dniach takiego leżakowania te ości zupełnie kruszeją
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Posty: 6282
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #107218 przez Dorciaition
Anulka dziękuję kochana! Na pewno skorzystam. Pewnie będę jeszcze pytać w trakcie robienia
Widzę, że z Ciebie super kuchareczka
Widzę, że z Ciebie super kuchareczka
Temat został zablokowany.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #107225 przez @nulka
Dorcia nie wiem czy superkucharka bo smaki to też kwestia gustu
ja po prostu bardzo lubię gotować i dobrze zjeść
nawet jak jestem wk...na to najlepiej odreagowuję w kuchni.. z nożem w ręku
ja po prostu bardzo lubię gotować i dobrze zjeść
nawet jak jestem wk...na to najlepiej odreagowuję w kuchni.. z nożem w ręku
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez @nulka.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Posty: 6282
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #107228 przez Dorciaition
Na pewno super! Ojej tylko uważaj z tym nożem
A jeśli rybkę będe robiła w piątek to nie będzie to za szybko? Lepiej w sobotę co?
A jeśli rybkę będe robiła w piątek to nie będzie to za szybko? Lepiej w sobotę co?
Temat został zablokowany.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #107231 przez @nulka
mozesz spokojnie w piątek robić, ta marchew jest napita tłuszczem(bo go musisz do tego duszenia dolewać dość sporo bo marchew pije i pije) i ona tak zakonserwuje rybkę ze nawet do tygodnia dotrwa w zimnej lodówce i nic jej nie będzie
i zapomniałąm dodać że najsmaczniejszy jest w tej wersji karp, ale zwykłe filety np z mintaja są prostsze, szybsze i też smaczne
Dziewczyny a Asik na sierpnówkach podała zarypisty przepis na domową latte bez maszyny !!!!!
zrobiłam sobie jest przepyszna i wygląda super!!!!
tylko ze ja robię z kawy rozpuszczalnej neski bez kofeiny bo tylko taką piję, jak dla ciężarnych
i zapomniałąm dodać że najsmaczniejszy jest w tej wersji karp, ale zwykłe filety np z mintaja są prostsze, szybsze i też smaczne
Dziewczyny a Asik na sierpnówkach podała zarypisty przepis na domową latte bez maszyny !!!!!
zrobiłam sobie jest przepyszna i wygląda super!!!!
tylko ze ja robię z kawy rozpuszczalnej neski bez kofeiny bo tylko taką piję, jak dla ciężarnych
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez @nulka.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Posty: 6282
- Otrzymane podziękowania: 1