- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #120450 przez ann-sunshine
Jak dobrze być w domku Nikusia jesteś wielka
tak mi się coś wydaje, że moje cykle wracają do normy (orzeszki i winko zadziałały) bo od 2 dni mnie piersiaczki bolą, czyli @ pewnie w terminie przyjdzie
tak mi się coś wydaje, że moje cykle wracają do normy (orzeszki i winko zadziałały) bo od 2 dni mnie piersiaczki bolą, czyli @ pewnie w terminie przyjdzie
Temat został zablokowany.
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 7 miesiąc temu #120524 przez @nulka
jupiiiiiiiiiiii
witam w domku
no teraz się czuję jakbym się z zydla na kanapę przeniosła
Nikusia urataowałaś nas
ja rano wysłałam na priv wiadomość do małaczarna żeby posta poprawiła, mam nadzieję że się nie obrazi, bo pisałam jej o fluidkach
U mnie pogoda cudna, potrawię trochę obiadek jak wąż i idę na ogród
witam w domku
no teraz się czuję jakbym się z zydla na kanapę przeniosła
Nikusia urataowałaś nas
ja rano wysłałam na priv wiadomość do małaczarna żeby posta poprawiła, mam nadzieję że się nie obrazi, bo pisałam jej o fluidkach
U mnie pogoda cudna, potrawię trochę obiadek jak wąż i idę na ogród
- Grudniowa Jagoda 79
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 7 miesiąc temu #120546 przez Grudniowa Jagoda 79
witajcie na starych smieciach
Ja tak sobie pomyslalam ze skoro nie mam tego okresu, a test wyszedł negatywny i jakbym jutro tez nie dostala to zrobie rano beta hcg, a jak wyjdzie ze nie jestem w ciazy to zrobie sobie badania na hormony tarczycy, podobno jesli tam cos szwankuje to i miesiaczkowanie moze byc zaburzone.
Ja tak sobie pomyslalam ze skoro nie mam tego okresu, a test wyszedł negatywny i jakbym jutro tez nie dostala to zrobie rano beta hcg, a jak wyjdzie ze nie jestem w ciazy to zrobie sobie badania na hormony tarczycy, podobno jesli tam cos szwankuje to i miesiaczkowanie moze byc zaburzone.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Grudniowa Jagoda 79
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #120558 przez Grudniowa Jagoda 79
dzieki @nulka powiem ci mam dosc ,raz rycze raz sie smieje rety oszalec mozna.A jeszcze M mnie tak wpienia ze nie wiem
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #120583 przez ann-sunshine
Marta M, obyś się nie myliła
czytam sobie właśnie o tym hormonie (FSH), z tego co widzę, to pobudza dojrzewanie jajeczek i wydzielanie estrogenów, a co mnie bardziej zdziwiło, to jest to hormon występujący u kobiet i u mężczyzn. Anulka, ty wiesz wszystko więc pytam - czy można jakąś dietą pobudzić hormon do działania? (wiesz tak jak winko i orzeszki )
czytam sobie właśnie o tym hormonie (FSH), z tego co widzę, to pobudza dojrzewanie jajeczek i wydzielanie estrogenów, a co mnie bardziej zdziwiło, to jest to hormon występujący u kobiet i u mężczyzn. Anulka, ty wiesz wszystko więc pytam - czy można jakąś dietą pobudzić hormon do działania? (wiesz tak jak winko i orzeszki )
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #120592 przez @nulka
hmmmmmm cały organizm to zbiór pierwiastków chemicznych, te się składają na związki itd. jakie kolwiek zaburzenia czynnościowe to poprostu brak ktoregoś z nich bądż zaburzona wchłanialność albo produkcja albo nadprodukcja.
Ostatnio wyczytałam na temat cynku. My nim faszerujemy mężów żeby żołnierzyki były liczne, silne i ruchliwe a sie okazuje ze on tak samo działa na nasze jajeczka. Ma wpływ na jego wzrost, dojrzewanie i jakośc!! Od nastenego cyklu mam zamiar podjadac mężowi ten cynk.
A orzeszki to nie zabobon. Te włoskie mają bardzo dużą ilość kwasów omega3 . A one są nieocenione w budowie i funkcjonowaniu tkanek i wogóle to sobie wejdź na neta i poszukaj o nich Rola czerwonego, wytrawnego wina jest taka ze pobudza tkanki miękkie (macica) do lepszej wymiany tlenowej, prościej mówiąc poprawia jej ukrwienie a co za tym idzie prawidłowe funkcjonowanie. |Jak do tego wszystkiego dołozysz wiesiołek .....
to będziesz śluzować jak ślimak i nie ma bata żeby fasolki nie było. Wsz\ystkie te naturalne rzeczy mi pomogly. Może to tylko siła sugestii??? a może zbieg okoliczności ale pokażę Ci jak wygląda mój wykres po kuracji orzeszkowo winnej a jak wyglądały wcześniej. Wykres mam książkowy a to znaczy że równowaga hormonalna jest zachowana.
Kiedyś nie było innych specyfików niż te naturalne. Wierzę w ich moc i odczuwam ich skuteczność.
ann no jednej rzeczy jeszcze niestety nie wiem...
gdzie jest moja fasolka?!!!!!!
Ostatnio wyczytałam na temat cynku. My nim faszerujemy mężów żeby żołnierzyki były liczne, silne i ruchliwe a sie okazuje ze on tak samo działa na nasze jajeczka. Ma wpływ na jego wzrost, dojrzewanie i jakośc!! Od nastenego cyklu mam zamiar podjadac mężowi ten cynk.
A orzeszki to nie zabobon. Te włoskie mają bardzo dużą ilość kwasów omega3 . A one są nieocenione w budowie i funkcjonowaniu tkanek i wogóle to sobie wejdź na neta i poszukaj o nich Rola czerwonego, wytrawnego wina jest taka ze pobudza tkanki miękkie (macica) do lepszej wymiany tlenowej, prościej mówiąc poprawia jej ukrwienie a co za tym idzie prawidłowe funkcjonowanie. |Jak do tego wszystkiego dołozysz wiesiołek .....
to będziesz śluzować jak ślimak i nie ma bata żeby fasolki nie było. Wsz\ystkie te naturalne rzeczy mi pomogly. Może to tylko siła sugestii??? a może zbieg okoliczności ale pokażę Ci jak wygląda mój wykres po kuracji orzeszkowo winnej a jak wyglądały wcześniej. Wykres mam książkowy a to znaczy że równowaga hormonalna jest zachowana.
Kiedyś nie było innych specyfików niż te naturalne. Wierzę w ich moc i odczuwam ich skuteczność.
ann no jednej rzeczy jeszcze niestety nie wiem...
gdzie jest moja fasolka?!!!!!!
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez @nulka.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #120616 przez ann-sunshine
Wow, Anulka, kompedium wiedzy jesteś w wino i orzeszki to już Ci daaawno uwierzyłam i się stosuję. Chciałam popytać, co na ten hormon FSH radzisz - cynk, dobrze rozumiem?
A fasolka się czai za zakrętem jajowodu i czeka tylko na sprzyjające warunki
A fasolka się czai za zakrętem jajowodu i czeka tylko na sprzyjające warunki
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 7 miesiąc temu #120648 przez sylka
Dziewczyny ja miałam bardzo nieregularme @ potrafiłam nie mieć do 6 mies. Badaną miałam tarczycę i wszyscy mówili że jest ok. choć miałam podwyższone stęzenie hormonów. Mimo to w ciąże zaszłam bardzo szybko po 1 mies starań. Ginekolog stwierdził że to chyba cud ze wzgl. na nieregularność @ i podejrzenie PCOS. W ciąży zrobiłam profilaktycznie hormon tarczycy i wyszła nagle niedoczynność, gdzie wcześniej mówili że takie zawyżenie jest w normie. Dopiero endokrynolog powiedziała mi że moje zaburzenia @ i problemy z sercem miały związek z tarczycą!!! Teraz cały czas biorę euthyroks 25 ale dopiero jak pojawią się @ po porodzie zobaczę czy coś się zmieni w kwestii regularmości @.
Zawsze się bałam że przez moje cykle nie będę mogła zostać mamą a tu proszę taka niespodzianka .
Zawsze się bałam że przez moje cykle nie będę mogła zostać mamą a tu proszę taka niespodzianka .
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 7 miesiąc temu #120656 przez Agusia83
Ja tez myslalam, ze nie uda mi sie w mare szybko zajsc w ciaze, gdyz ponad 2 lata temu wykryto u mnie Haszimoto, to choroba tarczycy zwiazana z jej zapaleniem, do tego powiazana z niedoczynnoscia..i przez 1,5r endokrynolog regulowal mi poziom tsh...az w koncu sie udalo i za 2 razem zaszlam w ciaze...a euthyroxu biore obecnie 150......
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
13 lata 7 miesiąc temu #120658 przez gosiak
@nulka jak czytam Co Ty piszesz to się zastanawiam czy ja w ogóle dorosłam do bycia mamą masz tak ogromną wiedzę a ja w tych tematach to zielona i aż wstyd
Ciekawe jak tam Majoweczka pewnie cieszy się rodzinką i naszą Kochaną Polską
Sylka no pocieszający ten Twój post
Jagoda to ja również za jutrzejszą betę już zaciskam kciuki
Ciekawe jak tam Majoweczka pewnie cieszy się rodzinką i naszą Kochaną Polską
Sylka no pocieszający ten Twój post
Jagoda to ja również za jutrzejszą betę już zaciskam kciuki
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #120679 przez ajłona
OKRESOWY UKŁAD STARACZEK
1.@nulka niechciana @ nawiedzi albo i NIE 22 maj
2.Nikusia niechciana @ nawiedzi albo i NIE 26 maja
3.Gabi niechciana @ nawiedzi albo i NIE 30/31 maj
4.Gosiak niechciana @ nawiedzi albo i NIE 01.czerwca
5.Wiki81 niechciana @ nawiedzi albo i NIE 01.czerwca
6.Majowka niechciana @ nawiedzi albo i nie pod koniec czerwca (nie licze, nie spisuje dni cyklu, ale orientacje jakas mam:))
7.Ann-Sunshine niechciana @ nawiedzi albo i NIE gdzieś 27 maj - 2 czerwiec
8.Ajłona niechciana @ nawiedzi albo i NIE 11 czerwca
1.@nulka niechciana @ nawiedzi albo i NIE 22 maj
2.Nikusia niechciana @ nawiedzi albo i NIE 26 maja
3.Gabi niechciana @ nawiedzi albo i NIE 30/31 maj
4.Gosiak niechciana @ nawiedzi albo i NIE 01.czerwca
5.Wiki81 niechciana @ nawiedzi albo i NIE 01.czerwca
6.Majowka niechciana @ nawiedzi albo i nie pod koniec czerwca (nie licze, nie spisuje dni cyklu, ale orientacje jakas mam:))
7.Ann-Sunshine niechciana @ nawiedzi albo i NIE gdzieś 27 maj - 2 czerwiec
8.Ajłona niechciana @ nawiedzi albo i NIE 11 czerwca