BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 4 miesiąc temu #165509 przez vestusia
Kobietki, fajniuśne brzucholki :)

Gosiak, bez dołowania się, bo to nic nie da. Są chwile zwątpienia, je też trzeba przejść. Będzie dobrze, bo inaczej być nie może :) Trzymam kciuki, żeby z tymi polipami wszystko się dobrze skończyło. Swoją drogą też pierwsze o nich słyszę. Ale jesteś dzielna i jak się z tym uporasz, to pewnie w niedługim czasie zobaczysz dwie kreseczki na teście :) Inaczej być nie może :)

Chłopek witaj :) Trzymam za Ciebie kciuki, zresztą za Was wszystkie :)

Pozdrawiam cieplutko :)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #166227 przez ann-sunshine
Witajcie Kobietki,

Gosia i Lacrijka - widzę, że obie znalazłyście dobre panie ginki, które znają się na rzeczy i zrobią z Wami szybkie porządki, tak że na jesieni u jednej i u drugiej fasolki się pojawią. Gossia - ty jeszcze tylko męża na badania wyślij. Zrobicie wszystkie niezbędne badania, wyleczycie to co trzeba i zanim śniegi nastaną to z brzuchami będziecie. Trzymam kciuki za obie.

Anulka, Majówka, Nikusia, Chłopek i pozostałe z bandy - za was też trzymam kciuki.

A co u mnie? Niestety mój lekarz na NFZ nie okazał się ideałem i usg przezirności karkowej zaproponował w swoim prywatnym gabinecie za duże pieniądze, mam jeszcze tydzień, żeby się zastanowić czy robić czy nie. Zawiedziona jestem w każdym razie, że nie widzieliśmy teraz jak nasza kruszynka rośnie :(. Poza tym wszystko ok, dzidzia rośnie, macica też, mdłości jak były tak są, schudłam jakieś pół kilograma.

Ale od poniedziałku jestem już na zwolnieniu, więc będę częściej zaglądać, chociaż sprawa kredytu i mieszkania jeszcze nas bardzo pochłania.

pozdrowienia
13 lata 4 miesiąc temu #166249 przez Asik
Ann--kurcze wydaje mi sie że próbuje Cie naciągnąc na kasę . poszukaj niedaleko siebie gabinetu i lekarza który przeprowadza badania prenatalne.wtedy masz wiecej informacji i o wiele bardziej dokłądnych niż w gabinecie. aa no i taki lekarz ma certyfikat umiejętności wydany przez FMF po polsku Fundacja Medycyny Płodowej.popytahj o cene i czy trzeba miec skierowanie.byc może za darmo może sie nawet załapiesz.robi się je pomiędzy 11 a 14 tc.
ale jesli nie masz powodów do niepokoju, czyli że nie istnieje żadne ryzyko to ja bym nie robiła.ja akurat ze wzgl na wiek mialam robione. a co do NT to powinien Ci na USG podać.no zachował sie strasznie. w końcu na NFZ przysługują Cio 3 badania USG i akurat pierwsze właśnie teraz.

A u nas na sierpniówkach mamy pierwszą dzidzię :) :) :) czyli sezon rozpoczęty :) Babinka miała cc :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 4 miesiąc temu #166289 przez Dorciaition
Ann ja właśnie nie wiem jak to jest z tym usg. Podobno powinny być 3 refundowane. Natomiast gdy chodze na NFZ płace 40 zł, a dopochwowo było 60 zł, a do tego bardzo słaby sprzęt na którym nie wiele było widać, więc na te ważniejsze usg chodze i tak prywatnie. Beznadzieja :/
Kochana kg nie długo przywędrują ;)

Powodzenia z kredytem.

Śmigam na sierpniówki :lol:

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166293 przez gosiak
Ann no mam nadzieję że sie coś ruszy...jestem pełna nadziei :)
no nieźle że Ci jeszcze usg nie zrobił na pierwsze to chyba już czas, i tak jak dziewczyny piszą 3 usg Ci się należą no bez sensu...

vestusia dzięuję :kiss:

Byłam właśnie na sierpniówkach i tam już na prawdę gorąco hahaha, szkoda tylko że jeszcze zdjątka nie ma dzidziolka, ale poczekam cierpliwie :woohoo: stawiam że Asik będziesz następna :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 4 miesiąc temu #166313 przez ann-sunshine
Hej, miałam już robione usg (w 8 tygodniu "dowcipne") więc źle nie jest bo dzidzię już widziałam. Tylko myślałam, że to ważne jest też na NFZ (jest ale dla kobiet po 35 roku życia). Jak mi przysługują 3 usg to znaczy że zostało mi jeszcze połówkowe i potem pod koniec ciąży? :unsure:

Na tym konkretnym akurat chyba mi specjalnie nie zależy, tylko nastawiłam się że zobaczę fasolkę a tu nic.

Dzięki za wsparcie i rady

Asik - życzę szybkiego porodu :) i 10 punktów dla Szymka
13 lata 4 miesiąc temu #166360 przez Mirella
Ja przyznam się nie miałam tego usg, jakoś nikomu nie przyszło do głowy na dziecko popatrzeć tylko wszyscy lekarze torbiel przeżywali jak mrówki okres ;) Dopiero jak byłam w 16 tygodniu to znalazł się lekarz który się zainteresował i dokładnie Klaudię obejrzał, no ale trudno mówić ze to było usg genetyczne, trochę późno. Tyle że mi to obojętne było.

Asik no to Twoja kolej, do biegu gotowi start!!! :P

Gosiak, no jak to tak lubisz to Cię mogę co jakiś czas palnąć :P
13 lata 4 miesiąc temu #166427 przez chłopek
ann-sunshine napisał:

Witajcie Kobietki,

Gosia i Lacrijka - widzę, że obie znalazłyście dobre panie ginki, które znają się na rzeczy i zrobią z Wami szybkie porządki, tak że na jesieni u jednej i u drugiej fasolki się pojawią. Gossia - ty jeszcze tylko męża na badania wyślij. Zrobicie wszystkie niezbędne badania, wyleczycie to co trzeba i zanim śniegi nastaną to z brzuchami będziecie. Trzymam kciuki za obie.

Anulka, Majówka, Nikusia, Chłopek i pozostałe z bandy - za was też trzymam kciuki.

A co u mnie? Niestety mój lekarz na NFZ nie okazał się ideałem i usg przezirności karkowej zaproponował w swoim prywatnym gabinecie za duże pieniądze, mam jeszcze tydzień, żeby się zastanowić czy robić czy nie. Zawiedziona jestem w każdym razie, że nie widzieliśmy teraz jak nasza kruszynka rośnie :(. Poza tym wszystko ok, dzidzia rośnie, macica też, mdłości jak były tak są, schudłam jakieś pół kilograma.

Ale od poniedziałku jestem już na zwolnieniu, więc będę częściej zaglądać, chociaż sprawa kredytu i mieszkania jeszcze nas bardzo pochłania.

pozdrowienia

CHYBA LEKARZ CHCE CIE NA KASE NACIAGNAC MOJA BRATOWA CHODZILA NA NFZ I MIALA TO ZA FREE,
13 lata 4 miesiąc temu #166430 przez chłopek
JA CALA CIAZE CHODZILAM PRYWATNE BO NA WIZYTE NA NFZ NIE MOGLAM SIE DOSTAC KAZALI MI CZEKAC 2 MIESIACE WIEC WKURZYLAM I POSZLAM PRYWATNIE WYDALAM MASE KASY,ALE PRZYNAJMIEJ NA USG NIE MUSIALAM CHODZIC DO SZPITALA TYLKO OD RAZU MIALAM ROBIONE,
13 lata 4 miesiąc temu #166995 przez magduska
witam was.w sumie straam sie was czytac regularnie,ale rzadko sie tu udzielam,po ostatniej dyskusju.ale informuje,ze nadal sie staram,jestem juz po @,chyba moje szczytowe dni nadchodza,sluz ze mnie ucieka jak z jakiegos potoka:-))))hehe wiec staranka poszly w ruch,moze cos z tego w niedlugim czasie sie wykluje,w koncu najlepiej rodzic na wiosne,z tego co pamietam mirellla tak pisala:-)))
trzymam za was wszystkie kciuki
13 lata 4 miesiąc temu #167301 przez madziaska
magduska powodzenia :)
13 lata 4 miesiąc temu #167399 przez angellika1
Dziewczyny tak sobie teraz sprawdziłam i jestem już z Wami na forum ROK i 5 MCY :) (z krótka przerwą) zaczynałam na staraczkach :)\
Przesyłam WSZYSTKIM starającym się fluidki ciążowe :D :D :D
13 lata 4 miesiąc temu #167412 przez gosiak
Magdulka to trzymam kciuki za staranka oby zaowocowły :kiss: :kiss:

Angelika już tyle czasu tu jesteś, mi 10.12 stuknie roczek z Wami :blink:

przyszłam tylko napisać że @ się zjawił, trzymajcie kciuki żeby udało mi się szybko na zabieg pójść i żeby wsio było ok bo bardzo się boję :(

miłego wieczorku wszystkim :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 4 miesiąc temu #167416 przez Dorciaition
Gosiak trzymamy cały czas. Na pewno będzie wszystko ok- musi być i już!
Myślę o Was czesto i tak bardzo bym chciała żeby Wam się udało.

Mi też nie długo stuknie rok na forum. Najpierw lutówki, potem staraczki, no i listopadówki.

Angelika trzymam kciuki. Twój Synek za chwile bedzie z Wami. Ale cudnie! :lol:

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #167743 przez eash
czesc dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze? Mirella na pewno pamieta :) bylam z wami niemal od poczatku istnienia forum, w polowie ciazy zniknelam, a teraz wracam, niemal jak z zaświatów, hihi ;) od 2 tygodni znow jestem w pracy, musialam oddac moją Hanusię pod opiekę mamie, a od września muszę znaleźć dla niej opiekunkę, co mnie po prostu przeraża :( mam jakies kandydatki, ale... oddać dziecko komuś obcemu to koszmar :( no ale na wychowawczy (bezplatny) mnie nie stac, wiec... ale nie o tym chce pisac. wiecie dlaczego zajrzalam wlasnie tu? bo znow jestem "staraczką". po porodzie od razu postanowiliśmy starac sie o drugie dziecko. Hanuśka dwa dni temu skonczyla 7 miesiecy, a rodzenstwa jak nie bylo, tak nie ma. czyli powtorka z rozrywki - znow czeka nas co najmniej kilka miesiecy intensywnego treningu, heh... trzymajcie za nas kciuki, bo - choc wiele osob puka sie w czolo, kiedy mowie, ze chce miec dzieci jedno po drugim - to nam zalezy bardzo, zeby pojawila sie nowa istotka w moim brzuszku.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia