BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #186803 przez mesy
Dziewczyny :laugh: kupiłam testy owulacyjne na allegro :lol: czy może mnie któraś z was uświadomić jak tego się używa? :P tzn.nie tak hehe kiedy robić taki test :lol: :lol: :lol: tzn. chodzi mi o to czy jak już pokaże mi się wynik pozytywny z tego testu to starać się w ten dzień co pojawią się dwie kreseczki ? wiecie co ja jestem laikiem jeśli chodzi o takie testy bo nigdy ich nie robiłam :P :P :P :P :P :P :P
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #186812 przez @nulka
mesy podziel cykl na 2 i ze 3 dni przed połową zrób rano jeśli będzie negatywny to na następny dzień a jeśli kreska słaba to powtórz wieczorem i tak aż kreseczki obie będą wyraźne :). Tak właśnie jak piszesz. Jak II to do boju! :blink:

Martusia no śledzę Twoje losy na wrześniówkach, współczuję Ci. Maja wcale nie za mała, po prostu taka jej uroda :) filigranowa dziewunia i tyle. Z drugiej strony lekarze i rozsądek podpowiada ze nie ma co poganiać. Niech sobie siedzi jak jej tam dobrze i się inkubuje pod Twoim serduszkiem. Cały czas jesteś pod kontrolą więc jest bezpiecznie. A to co się dzieje na schodach ... :lol: jest najlepszym i najbardziej naturalnym sposobem na pośpieszenie Majeczki :lol: :lol: :lol: .
Lekkiego porodu Marto :kiss:

Bewipo gratulacje mamusiu :) , witaj Anitko :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #186814 przez mesy
No ale jak będą te dwie kreski wyraźne to wtedy się starać tak ? czyli jak ma się książkowo 14-15-16 dzień cyklu dni płodne to kiedy mam robić ten test ? hehe kupiłam ich 16 tak więc jak mi się okres skończy będę robiła do tych dni płodnych . Proszę mi to wyjaśnić jasno :laugh: :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #186816 przez @nulka
mesy napisał:

No ale jak będą te dwie kreski wyraźne to wtedy się starać tak ? czyli jak ma się książkowo 14-15-16 dzień cyklu dni płodne to kiedy mam robić ten test ? hehe kupiłam ich 16 tak więc jak mi się okres skończy będę robiła do tych dni płodnych . Proszę mi to wyjaśnić jasno :laugh: :laugh:

ja bym zaczeła już w 12dc i robiła 2 razy dziennie (w przypadku takiego cyklu). I zaczęła działać w momencie kiedy obie kreski będą jednakowego koloru.
13 lata 3 miesiąc temu #186818 przez mesy
Aha dobra dzięki :laugh: ja w sumie nie wiem w który dzień zacząć je robić bo teraz miałam cykl bez śluzu płodnego i nawet nie wiem kiedy płodne wystąpiły ale chyba miałam cykl bez owulacyjny ;/ A w zeszłym miesiącu od pierwszego dnia @ płodne przyszły mi w 11 dzień więc głupieje już :P :P
13 lata 3 miesiąc temu #186819 przez @nulka
mesy ile dni trwa Twój cykl???
13 lata 3 miesiąc temu #186820 przez mesy
Z czerwca na lipiec 28 dni z lipca na sierpień 27 dni z sierpnia na wrzesień 26 dni .
He troche to pogmatwane a zawsze miałam regularne @
13 lata 3 miesiąc temu #186821 przez @nulka
to zacznij testy od 12dc i bedzie git :) a śluzem się tak do końca nie sugeruj :)
13 lata 3 miesiąc temu #186822 przez mesy
Tak zacznę :laugh: tylko zaś się naczytałam że te testy na allegro za 1 zł to pic na wodę bo jakieś chińskie .. ;/ a sugerowałam się przy kupnie tym ile ludzi kupuje te testy . @nulka ale powiedz mi jeszcze jak wyjdą w końcu dwie kreski czyli w tym momencie się starać czy odczekać te 24 godziny i wtedy zacząć ?
13 lata 3 miesiąc temu #186823 przez ann-sunshine
Mesy,

skoro nakupiłaś tych testów tyle to zacznij sobie kontrolnie ok 10 dnia cyklu (1 dziennie) i jak pojawi się już bledziutka druga kreska to możecie się zacząć starać (tak dla pewności). Owulacja teoretycznie jest w dniu kiedy obydwie kreski będą ciemne.

Te testy za złotówkę działają - kupiłam je dla siebie, ale że już mi się nie przydały to oddałam koleżance która zaszła z nimi za pierwszym podejściem.

Powodzenia
13 lata 3 miesiąc temu #186824 przez mesy
ann-sunshine dzięki uspokoiłaś mnie tym że one działają . Wiesz ja mojemu teraz każę hodować ''dzieci'' hihihi aż do płodnych więc zaczekam aż dwie kreseczki będą wyraźne :) :) :) :)
13 lata 3 miesiąc temu #186826 przez gosiak
Witam!

Marta za Ciebie zaciskam cały czas kciuki :kiss:

Bewipo Gratuluję córeczki :kiss:

mesy no niby pisze że jak test wyjdzie pozytywny to po 24 g. będzie owu także ja bym zaczeła działania jakby się kreski pojawiły a potem doprawiać :blink: tylko pamiętaj że kreski muszą być jednakowego koloru wtedy jest pozytywny!

miłej niedzieli wszystkim :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 3 miesiąc temu #186827 przez ann-sunshine
Proszę bardzo Mesy :)

Nie mogę się zalogować na mamusie :( coś nie działa
13 lata 3 miesiąc temu #186828 przez mesy
gosiak będę na pewno pamiętała - dwie kreski muszą być w takim samym kolorze tzn w takiej samej intensywności koloru :laugh: :laugh: :laugh: na pewno będę was informowała co i jak - jak skończy mi się ta niechciana @ :P :P ;)
13 lata 3 miesiąc temu #186830 przez gosiak
o tak o intensywność koloru mi chodziło :silly: wybacz ale niedawno dopiero wstałam także troszkę nie teges jeszcze ze mną :silly: :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży