- Otrzymane podziękowania: 198
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #186803 przez mesy
Dziewczyny kupiłam testy owulacyjne na allegro czy może mnie któraś z was uświadomić jak tego się używa? tzn.nie tak hehe kiedy robić taki test tzn. chodzi mi o to czy jak już pokaże mi się wynik pozytywny z tego testu to starać się w ten dzień co pojawią się dwie kreseczki ? wiecie co ja jestem laikiem jeśli chodzi o takie testy bo nigdy ich nie robiłam
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez mesy.
Temat został zablokowany.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #186812 przez @nulka
mesy podziel cykl na 2 i ze 3 dni przed połową zrób rano jeśli będzie negatywny to na następny dzień a jeśli kreska słaba to powtórz wieczorem i tak aż kreseczki obie będą wyraźne . Tak właśnie jak piszesz. Jak II to do boju!
Martusia no śledzę Twoje losy na wrześniówkach, współczuję Ci. Maja wcale nie za mała, po prostu taka jej uroda filigranowa dziewunia i tyle. Z drugiej strony lekarze i rozsądek podpowiada ze nie ma co poganiać. Niech sobie siedzi jak jej tam dobrze i się inkubuje pod Twoim serduszkiem. Cały czas jesteś pod kontrolą więc jest bezpiecznie. A to co się dzieje na schodach ... jest najlepszym i najbardziej naturalnym sposobem na pośpieszenie Majeczki .
Lekkiego porodu Marto
Bewipo gratulacje mamusiu , witaj Anitko
Martusia no śledzę Twoje losy na wrześniówkach, współczuję Ci. Maja wcale nie za mała, po prostu taka jej uroda filigranowa dziewunia i tyle. Z drugiej strony lekarze i rozsądek podpowiada ze nie ma co poganiać. Niech sobie siedzi jak jej tam dobrze i się inkubuje pod Twoim serduszkiem. Cały czas jesteś pod kontrolą więc jest bezpiecznie. A to co się dzieje na schodach ... jest najlepszym i najbardziej naturalnym sposobem na pośpieszenie Majeczki .
Lekkiego porodu Marto
Bewipo gratulacje mamusiu , witaj Anitko
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez @nulka.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #186814 przez mesy
No ale jak będą te dwie kreski wyraźne to wtedy się starać tak ? czyli jak ma się książkowo 14-15-16 dzień cyklu dni płodne to kiedy mam robić ten test ? hehe kupiłam ich 16 tak więc jak mi się okres skończy będę robiła do tych dni płodnych . Proszę mi to wyjaśnić jasno
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 3 miesiąc temu #186816 przez @nulka
mesy napisał:
ja bym zaczeła już w 12dc i robiła 2 razy dziennie (w przypadku takiego cyklu). I zaczęła działać w momencie kiedy obie kreski będą jednakowego koloru.
No ale jak będą te dwie kreski wyraźne to wtedy się starać tak ? czyli jak ma się książkowo 14-15-16 dzień cyklu dni płodne to kiedy mam robić ten test ? hehe kupiłam ich 16 tak więc jak mi się okres skończy będę robiła do tych dni płodnych . Proszę mi to wyjaśnić jasno
ja bym zaczeła już w 12dc i robiła 2 razy dziennie (w przypadku takiego cyklu). I zaczęła działać w momencie kiedy obie kreski będą jednakowego koloru.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #186818 przez mesy
Aha dobra dzięki ja w sumie nie wiem w który dzień zacząć je robić bo teraz miałam cykl bez śluzu płodnego i nawet nie wiem kiedy płodne wystąpiły ale chyba miałam cykl bez owulacyjny ;/ A w zeszłym miesiącu od pierwszego dnia @ płodne przyszły mi w 11 dzień więc głupieje już
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #186822 przez mesy
Tak zacznę tylko zaś się naczytałam że te testy na allegro za 1 zł to pic na wodę bo jakieś chińskie .. ;/ a sugerowałam się przy kupnie tym ile ludzi kupuje te testy . @nulka ale powiedz mi jeszcze jak wyjdą w końcu dwie kreski czyli w tym momencie się starać czy odczekać te 24 godziny i wtedy zacząć ?
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 178
13 lata 3 miesiąc temu #186823 przez ann-sunshine
Mesy,
skoro nakupiłaś tych testów tyle to zacznij sobie kontrolnie ok 10 dnia cyklu (1 dziennie) i jak pojawi się już bledziutka druga kreska to możecie się zacząć starać (tak dla pewności). Owulacja teoretycznie jest w dniu kiedy obydwie kreski będą ciemne.
Te testy za złotówkę działają - kupiłam je dla siebie, ale że już mi się nie przydały to oddałam koleżance która zaszła z nimi za pierwszym podejściem.
Powodzenia
skoro nakupiłaś tych testów tyle to zacznij sobie kontrolnie ok 10 dnia cyklu (1 dziennie) i jak pojawi się już bledziutka druga kreska to możecie się zacząć starać (tak dla pewności). Owulacja teoretycznie jest w dniu kiedy obydwie kreski będą ciemne.
Te testy za złotówkę działają - kupiłam je dla siebie, ale że już mi się nie przydały to oddałam koleżance która zaszła z nimi za pierwszym podejściem.
Powodzenia
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
13 lata 3 miesiąc temu #186826 przez gosiak
Witam!
Marta za Ciebie zaciskam cały czas kciuki
Bewipo Gratuluję córeczki
mesy no niby pisze że jak test wyjdzie pozytywny to po 24 g. będzie owu także ja bym zaczeła działania jakby się kreski pojawiły a potem doprawiać tylko pamiętaj że kreski muszą być jednakowego koloru wtedy jest pozytywny!
miłej niedzieli wszystkim
Marta za Ciebie zaciskam cały czas kciuki
Bewipo Gratuluję córeczki
mesy no niby pisze że jak test wyjdzie pozytywny to po 24 g. będzie owu także ja bym zaczeła działania jakby się kreski pojawiły a potem doprawiać tylko pamiętaj że kreski muszą być jednakowego koloru wtedy jest pozytywny!
miłej niedzieli wszystkim
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 178
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej