- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
13 lata 3 miesiąc temu #189860 przez gorla
Chyba wam nie pisałam o zebraniu ale nasze przedszkole prowadzi siostra zakonna , jest dyrą. I tak jest zebranie, wylazła przed tłum, wyobrazcie sobie strą chudą zakonnicę w okularach i kiecce, skończyła gadać odwóciła si ei poślizgnęła. Ale jak huknęło, spódnica się jej zawinęła dupę było widać na całe szczęsie miała rajtki bo tak pół męskiej widowni by padło tam.
Rodzice z pierwszych rzędów przerażeni ( albo udawali ) a ci z tyłu podśmiechujki se robili, ja stałam po środku nic sie nie stało ale ubaw był po pachy
Rodzice z pierwszych rzędów przerażeni ( albo udawali ) a ci z tyłu podśmiechujki se robili, ja stałam po środku nic sie nie stało ale ubaw był po pachy
Temat został zablokowany.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #189864 przez gorla
Lacra musisz mieć powyżej 3 ha ziemi i musisz byc ubezpieczona jakiś czas.
A wcale fajnie nie jest, lepiej być na zusie, nic ci nie przysługuje jak dziecko choruje i nie możesz iść do pracy, a za zwolnienie w ciązy 300 zł miesięcznie wyjdzie. Urodzisz koniec kasy becikowe i cheja. Jak se sama nie zaorzesz i nie zrobisz na tym kasy to przymierasz głodem. Dlatego przeszłam na zus, pracowałam, ale teraz szukam dalej na umowę
A wcale fajnie nie jest, lepiej być na zusie, nic ci nie przysługuje jak dziecko choruje i nie możesz iść do pracy, a za zwolnienie w ciązy 300 zł miesięcznie wyjdzie. Urodzisz koniec kasy becikowe i cheja. Jak se sama nie zaorzesz i nie zrobisz na tym kasy to przymierasz głodem. Dlatego przeszłam na zus, pracowałam, ale teraz szukam dalej na umowę
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189865 przez Lacrijka
Bidna siostrunia.. nie wolno sie chichrac z biedaczki.. Ale nie wiem jakbym zareagowała jakbym to uwidziała.. Znając mnie, pewnie by byla kupa śmiechu hahahahha.. I to jak Ty to napisałas - bezcenne hahahahahhaha
Hm... 3h ziemi ??? skąd ja tyle narucham.. Wiem kupie se troche lasu i będe hodowac choinki.. jest uprawa ?? jest ! a w lesie to i poziomki, jagódki no i gdrzyby.. Patrzcie jaka uprawa będzie.. Jagody sa drogie, posadze sobie te droższe grzyby i kasy bede miała jak lodu haha
Hm... 3h ziemi ??? skąd ja tyle narucham.. Wiem kupie se troche lasu i będe hodowac choinki.. jest uprawa ?? jest ! a w lesie to i poziomki, jagódki no i gdrzyby.. Patrzcie jaka uprawa będzie.. Jagody sa drogie, posadze sobie te droższe grzyby i kasy bede miała jak lodu haha
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Lacrijka.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #189874 przez gorla
lacra no nie wiem zaraz tu wskocze na 1000!!!!!! jak cie nie będzie
chłopek, denerwujesz się i myślisz o ciąży chcąc czy nie i to tez ma wpływ od kiedy staramy sie o dzidzię to mam coraz bardziej pokręcone miesiączki bo się denerwuje
chłopek, denerwujesz się i myślisz o ciąży chcąc czy nie i to tez ma wpływ od kiedy staramy sie o dzidzię to mam coraz bardziej pokręcone miesiączki bo się denerwuje
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 42
13 lata 3 miesiąc temu #189895 przez agnesssa
To jak ma dobić do tysiaka to trzeba się udzielać Strasznie zimno już jest. Mieszkam w 3city i tu zawsze jest chłodniej niż w całej Polsce, ale dzisiaj pomimo, że słonko świeci to jest tylko 15 stopni. Ja tam jesień lubię bo piękne widoki, ale ta temperatura mnie przeraża... Nawet już z otwartym oknem spać się nie da bo plery przewiane.
3mam kciuki za nas dziewczyny, oby się ta paskuda @ nie pojawiła
3mam kciuki za nas dziewczyny, oby się ta paskuda @ nie pojawiła
- nikusia1988
- Wylogowany
- rozmowna
- Boziu pliiiiiiiis... :-(
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 3 miesiąc temu #189898 przez nikusia1988
Wtrącę się na chwilkę i napiszę że moim zdaniem myślenie o ciąży i nakręcanie się na nią nie ma wpływu na to kiedy zajdziemy w ciążę i że niby jest blokada psychiczna itd itd...
Staramy się tyle czasu i w końcu i tak się wystaramy. Jest tu wiele dziewczyn które długo się starały i zaszły w ciążę i urodziły i nie wierze że przestały myśleć i wyluzowały. Bo im dłużej nam się nie udaje tym więcej myślimy dlaczego się nie udaje, może to ten cykl a może nie, albo co się ze mną dzieje że nie mogę zajść.
Dam wam przykład trochę dziwny bo chodzi o moją ciotkę która w tym roku ma 44 lata!!!
Jak była młoda to przebierała w facetach i nie chciała tych co by ją chcieli tylko czekała zawsze na takiego jednego z jej wioski. Na każde wesele znajomych czy kogoś z rodziny chodzili razem i by byli fajną parą ale jakoś się nie zeszli. no i takim sposobem została sama i mieszkała z rodzicami. 3 lata temu poznała faceta, rok ze sobą pochodzili i 2 lata temu we wrześniu wzięli ślub. Od razu zaczęli się starać bo w jej wieku to już raczej za późno a po drugie ryzyko! No ale że bardzo chciała być matką to porobiła wszystkie badania i była pod stałą opieką lekarza i pracowali nad tym aby zajść w ciążę. No i półtora roku po ślubie zaszła w siążę i ma termin na marzec 2012. I oni byli jeszcze bardziej nakręceni na ciążę niż my dziewczyny tutaj, bo my jeszcze młode i mamy dużo czasu a ciotka w wieku 44lat była bardzo nakręcona bo jej czas z każdym miesiącem i z każdym rokiem by się kończył więc to jest przykład że pod wielką presją i z nerwami i mysleniem w kółko czy się uda TEŻ MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ!!!
Jest teraz cały czas pod kontrolą lekarza, robią jej wszystkie badania, ryzyka nie ma i dziecko prawdopodobnie też jest zdrowe i na razie ciąża się rozwija prawidłowo.
Dlatego ja wiem że zawsze będę się przejmować i myśleć czy przed 1 ciążą czy w następnych a i tak w końcu kiedyś się uda jak mój czas nadejdzie
Byłam u gina z tym problemem dłuuuuugich cykli no i z problemem zajścia w ciążę to przepisał luteinę i stwierdził że mam niewydolność 2 fazy cyklu, dlatego muszę brać luteinę aby zwiększyć progesteron czy coś takiego bo jajo nie może się przyczepić do ścianki macicy i niby ten progesteron w tej luteinie ma pomóc... Się okaże...
Mam brać przez kolejne 3 cykle i próbować zajść w ciążę a jak się nie uda to po tych 3 cyklach znowu go nawiedzić.
ale się rozpisałam
Pomagam wam dotrzeć do strony 1000
Staramy się tyle czasu i w końcu i tak się wystaramy. Jest tu wiele dziewczyn które długo się starały i zaszły w ciążę i urodziły i nie wierze że przestały myśleć i wyluzowały. Bo im dłużej nam się nie udaje tym więcej myślimy dlaczego się nie udaje, może to ten cykl a może nie, albo co się ze mną dzieje że nie mogę zajść.
Dam wam przykład trochę dziwny bo chodzi o moją ciotkę która w tym roku ma 44 lata!!!
Jak była młoda to przebierała w facetach i nie chciała tych co by ją chcieli tylko czekała zawsze na takiego jednego z jej wioski. Na każde wesele znajomych czy kogoś z rodziny chodzili razem i by byli fajną parą ale jakoś się nie zeszli. no i takim sposobem została sama i mieszkała z rodzicami. 3 lata temu poznała faceta, rok ze sobą pochodzili i 2 lata temu we wrześniu wzięli ślub. Od razu zaczęli się starać bo w jej wieku to już raczej za późno a po drugie ryzyko! No ale że bardzo chciała być matką to porobiła wszystkie badania i była pod stałą opieką lekarza i pracowali nad tym aby zajść w ciążę. No i półtora roku po ślubie zaszła w siążę i ma termin na marzec 2012. I oni byli jeszcze bardziej nakręceni na ciążę niż my dziewczyny tutaj, bo my jeszcze młode i mamy dużo czasu a ciotka w wieku 44lat była bardzo nakręcona bo jej czas z każdym miesiącem i z każdym rokiem by się kończył więc to jest przykład że pod wielką presją i z nerwami i mysleniem w kółko czy się uda TEŻ MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ!!!
Jest teraz cały czas pod kontrolą lekarza, robią jej wszystkie badania, ryzyka nie ma i dziecko prawdopodobnie też jest zdrowe i na razie ciąża się rozwija prawidłowo.
Dlatego ja wiem że zawsze będę się przejmować i myśleć czy przed 1 ciążą czy w następnych a i tak w końcu kiedyś się uda jak mój czas nadejdzie
Byłam u gina z tym problemem dłuuuuugich cykli no i z problemem zajścia w ciążę to przepisał luteinę i stwierdził że mam niewydolność 2 fazy cyklu, dlatego muszę brać luteinę aby zwiększyć progesteron czy coś takiego bo jajo nie może się przyczepić do ścianki macicy i niby ten progesteron w tej luteinie ma pomóc... Się okaże...
Mam brać przez kolejne 3 cykle i próbować zajść w ciążę a jak się nie uda to po tych 3 cyklach znowu go nawiedzić.
ale się rozpisałam
Pomagam wam dotrzeć do strony 1000
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
13 lata 3 miesiąc temu #189904 przez Asik
hallo kochane
ale problem żeby tu wejść jest !! cos się porobiło na forum albo to tylko u mnie... no mniejsza z tym
mam chwilke bo mały terrorysta jeszcze drzemie sobie to wpadam z wizytą
Szymek już spokojniutkim chłopczykiem nie jest skończyło się tylko spanie i jedzenie no przerwa na kupę daje mi w kość a że ja sama jak zawsze bo M w trasie non stop to czasami ledwo żyję.
wstawiam zdjęcie Szymka jak miał 10 dni
ale problem żeby tu wejść jest !! cos się porobiło na forum albo to tylko u mnie... no mniejsza z tym
mam chwilke bo mały terrorysta jeszcze drzemie sobie to wpadam z wizytą
Szymek już spokojniutkim chłopczykiem nie jest skończyło się tylko spanie i jedzenie no przerwa na kupę daje mi w kość a że ja sama jak zawsze bo M w trasie non stop to czasami ledwo żyję.
wstawiam zdjęcie Szymka jak miał 10 dni
- nikusia1988
- Wylogowany
- rozmowna
- Boziu pliiiiiiiis... :-(
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 3 miesiąc temu #189914 przez nikusia1988
Ale słodziutki jest!!! Buziaki od cioci Nikusi
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #189916 przez gorla
Asik śliczny Szymuś! Moja przestała czuwać po 3 tyg. zaczęłam , jak niania w tv radziła kłaść spać i wychodzić byłam dumna ze tak się szybko udało taaaa, po 3 tyg. życia Oliwka zaczęła mieć kolki i koniec przyjemności... kolki miała wieczorem przez 5 godz. Akurat jak Magda M leciała
Nikusia racja , niby na luz daliśmy ale podświadomie mamy to cały czas w myślach, bo ja nie zapominam ani na chwilę .
chłopek teraz sie może nie denerwujesz ale wcześniej ? a o czym myślałaś jak kochaliśce się w dni płodne?? nie czasem o tym "zeby sie udał?"
kurde Oliwia znów chora będzie, kaszle od rana.. a tydzień temu byliśmy u lekarza z zapaleniem gardła ..wymiękam
Lacra wróciłaś od weta ? a co z kocurem
Nikusia racja , niby na luz daliśmy ale podświadomie mamy to cały czas w myślach, bo ja nie zapominam ani na chwilę .
chłopek teraz sie może nie denerwujesz ale wcześniej ? a o czym myślałaś jak kochaliśce się w dni płodne?? nie czasem o tym "zeby sie udał?"
kurde Oliwia znów chora będzie, kaszle od rana.. a tydzień temu byliśmy u lekarza z zapaleniem gardła ..wymiękam
Lacra wróciłaś od weta ? a co z kocurem