BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 1 miesiąc temu #232156 przez gorla
agnessa doczekasz się doczekasz :laugh:

nie mam pomysła na obiad :( wczoraj stary i Oliwka robili pierogi, ale zapomnieli dodac jaja do ciasta ;) ogólnie dało sie zjeść, 60 szt nakleili :laugh: :laugh:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232158 przez chłopek
u mnie dzisiaj bigos :)stary sobie zamarzył no to mu zrobiłam
13 lata 1 miesiąc temu #232162 przez gorla
chłopek jak moja Oliwia była w wieku Ksawcia to ja szansy na spanie nie miałam nigdy!! małż zawsze w pracy a Oliwia chyba ADHD miała tzn. ma nie usiedzi to na miejscu ani chwili. Ze spaniem był problem, zanim skończyła 2 lata przestała spać w dzień a wczesneij tez nie była bajka. Normalnie na rzęsach chodziłam. Nooo teraz to luzzz juz, pierdyknę się i leże, a Oliwka sama se kanapkę zrobi jak co i parówkę w mikrowellii pogrzeje :laugh:
13 lata 1 miesiąc temu #232163 przez agnesssa
A ja wczoraj kurczoka z marchewką i papryką zrobiłam i zostało jeszcze na dzisiaj :silly: tylko ryż muszę kupić :blink:

Gorla wiem, że się doczekam :laugh: powiem Wam, ze jakaś spokojniejsza jestem, stwierdziłam ostatnio, że póki nie ma dzidziolka musimy z mężem cieszyć się sobą, a jak już przyjdzie ten czas na II to będzie cudownie :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232165 przez chłopek
gorla mój Ksawcio spi 3 razy dziennie :) czasem cześciej bo po 30min
no a wczoraj to razem z młodym spałam, mąż z pracy wrócił a tu brak obiadu :) a my sobie w najlepsze śpimy

a joweg narazie bierze zastrzyki we wtorek ma punkcję, to wtedy w piątek transfer. no i po 21 dniach będzie testować
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232169 przez bidol
Dzięki dziewczynki

Gosiak - mąż jeszcze nie wie - powiem mu dziś wieczorem :)

Gorla - to termin ok 11 lipca - a ja 01 lipca mam urodziny - kto wie?? :blink:

agnesssa do lekarza zapisałam się dopiero na 28 listopada :(

Mirella - mówisz że dziewczynka będzie?? może być, byle zdrowa :woohoo: :woohoo:

to która teraz testuje??

no wiem kiepsko to zabrzmi, ale pierwsze się dowiedziałyście :lol: :lol: :lol: . Z powiedomianiem rodziny zaczekam, powiem im po wizycie u szperaczki :)
13 lata 1 miesiąc temu #232171 przez chłopek
bidolku jeszze raz gratuluje
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232188 przez gorla
bidolku jak głupio u mnie też wy pierwsze wiedziałyście, potem moja mama, bo w pracy u niej robiłam testa a wieczorem małż, ale i tak nie uwierzył, powiedział , ze dopóki nie pokaże fasolki to sie nie cieszy, bo juz tyle razy "byłam " w ciąży :laugh: :laugh:

Ja coś mam przeczucie, ze wcześniej urodzę, ze względu na przegrodę w macicy. Z Oliwka to 2 tyg. wczesnej poszło, pęk pęcherz i trza było po kilku godzinach oksytocynę podać, bo za wolno szyjka sie rozwierała, a przecie wody odeszły dawno

a ja robię w końcu ziemniaki kotlety i surówkę. Jest barszcz i pierogi, ale mam ich już dość
13 lata 1 miesiąc temu #232199 przez chłopek
a mój obiad kanapka z masłem :)nic innego nie zjem
13 lata 1 miesiąc temu #232239 przez agnesssa
Bidolku no trochę poczekasz do tego lekarza, ale już będziesz więcej na USG widziała :lol: ja też jak już się cud zdarzy to Was pierwsze pewnie poinformuje :woohoo: A w kolejce do testowania jest Insomnia i o ile się nie mylę to @nulka, z tym, że coś o plamieniu pisała wiec nie wiem :unsure:

Chłopek żebyś się tylko nie wykończyła :kiss:

Gorla barszcz..... mniam.... jak już Ci się przejadło to ja się z chęcią dobiorę ;) :silly: :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #232242 przez Mirella
Bidol, to chyba standard tutaj, że najpierw my wiemy potem reszta świata :lol:

a ja dziś gotowanie "na lenia"
pieczarki pokroić i udusić, jajka na twardo ugotować, ziemniaki surowe w plastry 1 cm, i warstwami ziemniaki pieczarki ser ziemniaki jajka (pokrojone oczywiście) ser. I to do pieca na pół godziny miniumu. Acha, ziemniaki posolić.

a druga wersja na lenia to sałata pomidory surowy ogórek oliwki pokrojone to wszystko i wybełtane z oliwą z oliwek i bazylią. Do tego wrzucam ugotowany makaron jak jest ciepły, to się tak ładnie przegryza z oliwą, i jak to wystygnie to łososia wędzonego albo surimi. Sałatka paluszki lizać, a że z macaronem to i najeść się można. Na kolację takie robię jak mi sie nie chce nic.
13 lata 1 miesiąc temu #232261 przez Insomnia
Bidol!!!!!!!!!!!!!! Gatulacjeeeeeeeeeeee :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
A mówiłam że Ci miejsce zaklepałam u kogo trzeba? :lol: :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 1 miesiąc temu #232264 przez chłopek
agnessa moze nie bedzie tak źle mleko sobie pije, i coś zaraz spróbuje zjeść
13 lata 1 miesiąc temu #232273 przez agnesssa
Noo Insomnia w przyszłym tygodniu Ty testujesz :laugh: kto wie, może kolejna para cieżarówek będzie :lol:

Chłopek to dobrze, bo powinnaś jeść :woohoo:

Mirella no palce lizać ta sałatka z makaronem, zapiekanki też lubię, ale zamiast pieczarek dałabym paprykę bo nie lubiem :blush:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232282 przez @nulka
bidolkuuuuuuuu gratulatki!, niech się dzidzia zdrowo rozwija a Tobie pozostałych 35 cudownych tygodni bez zbyt dokuczliwych objawów ciążowych. :) :) :) :) :)
Melduj tu na bieżąco wszystko co się będzie działo :) :) :) i koniecznie wklejaj wszelkie fotki. Obiecaj że stąd nie znikniesz i pozwolisz dumnym ciotkom choć pociotkować na tym forum :) :) :)

Emilcia MagdyM jest prześliczna :laugh: :laugh:

Asik tradycyjnie pośledziłam sierpnióweczki i trzymam kciuki za Szymcia. Nie sądzę aby wyniki były złe. Za dobrze sobie radzi choćby z gicołkami :blink: :blink: :blink: :blink:

któraś z dziewcząt była chętna na dietkę, wybaczcie, zakatrupcie ale nie chce mi się lecieć wstecz :silly: żeby sprawdzić kto :) . mam skopiowany jadłospis wstępny na I tydzień jakby co to wkleję na priva

(ja jestem po 15 dniu diety i 4 kilogramy za sobą)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia