BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 4 miesiąc temu #414291 przez Mirella
a ja sie zastanawiam kto w nocy glosuje, bo ja poźno chodzę spać a jak nawet z komórki rano sprawdzam to są nowe glosy, wydało się :lol:

u mnie to jakoś dziwnie, mam co robić, nawet mi się chce, tylko nie mam sił, mięśnie odmawiają posłuszeństwa i męczę sie jak emerytka normalnie, starzeję się czy co?

Znowu zaspamowałam forum, ale moderatorki na urlopach pewnie to może mi po łapach nie dadzą :blink:
Temat został zablokowany.
12 lata 4 miesiąc temu #414298 przez MoNiaaa
zawsze jak przychodze do pracy to strzele glosika :)

a ja zasypiam na krzesle..najgorsze ze sobota pracujaca;/

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #414299 przez mesy
mirela ja ci mocy niestety nie dam bo od 3 dni chodzę jakaś do tyłu :P
12 lata 4 miesiąc temu #414306 przez Mirella
Mesy jak ja w sierpniu 2008 chodziłam jakaś do tylu to się potem okazało że Klaudia już rozpoczynała długą drogę na zewnątrz :lol:
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #414322 przez mesy
Hehe nie nie na mnie chyba tak te upały działają :angry: :angry: niby rano fajnie chłodno a potem parówa :dry: :dry: :dry: :dry:

Inso wychodzi właśnie do domu ;)
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #414392 przez emka
Inso Tak się cieszę... ale oszczędzaj się! :kiss: :kiss: :kiss:

Dave NO na testach kreseczki , nie dające cienia wątpliwości :) a faolka słitaśna :) :kiss: :kiss: :kiss:

Mesy Ja myśle że nadeszła już pora na Ciebie :) :kiss:

Zresztą na Was wszystkie :silly:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 3 miesiąc temu #414416 przez agnesssa
No właśnie Emka ja też myślę, że na Mesy już pora, zresztą tak samo jak na Lacrijkę i Gosiaka, dziewczyny już sobie jaja robicie :kiss: :kiss: :kiss: Straszliwie za Was trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mesy a na kręgosłupie ciężko, ale od wczoraj sobie nowy materac do wyra sprawiłam i mam nadzieję, że będzie lepiej :silly: A tak poważnie to chciałabym już urodzić i słodki ciężar w wózku wozić :silly: :lol:

Mirella u mnie też z mocą kiepsko, ale za to Maks ma za dużo więc Ci trochę pożyczy :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 3 miesiąc temu #414442 przez Mirella
Agnesssa, nie no, dziecka obsępiać nie będę ;) zmusiłam się i trochę zrobiłam, a jeszcze na zakupy muszę iść i pewnie plac zabaw mnie nie minie ;) padnę wieczorem jak pies pluto i tyle mnie będzie widać.

Agnessssa a Ty to już na wylocie normalnie, właściwie jeszcze z tydzień i możemy się dobrych wieści spodziewać :lol:
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #414493 przez ViFi
JustynaZuzanna napisał:

Mirella napisał:

Vifi, zgadzam się z Emką, kurcze teraz takie rzeczy mówią? Ciąży pozamacicznej by nie rozpoznali? I tyle badań miałas i żadnych mięśniaków nigdy nie znaleźli? Mnie się to dziwne wydaje, kurcze, przydałaby się Justyna, Justyna nie ukrywaj się, mów co myślisz ino szybko!
Vifi, ja nigdy nie przestałam i nie przestanę w Ciebie wierzyć :kiss:

Hej, nie ukrywam się, czytam Was kochane codziennie (na widoku) i twardo kibicuje tutaj Wam wszystkim. Z tym że ja już odpóściłam totalnie starania i już mi wogóle nie zależy czy zajdę w ciąże czy nie, mam to gdzieś, pewnie za jakiś rok znowu wróce myślami - jak zawsze.

Vifi napisała:

Jestem poprostu kosmitka.... w czwartek ide do lekarza poprosze go o skierowanie na hiseroskopie-diagnostyczną....

byłam u II lekarza sporo pogadałam....
dowiedziałam sie o sobie:
- moja macica ma 11cm a normalnie powinna mieć 3,5cm (główka dziecka przy porodzie ma 10cm)
- podejrzewa endometrioze która odkłada sie do wewmatrz macicy... i mieśniaki, nie obkurcza sie prawidłowo,
- podejrzewa ze ta ciąza co obumarła mogła byc ciaza pozamaciczną....
-moge miec za waski jajowod i zaplodnione jajo nie moze sie przedostac do macicy do zagniezdrzenia.....

nie sugeruj się wielkością macicy według zdjęcia z USG.. tak jak nasze mamusie tutaj piszą nie raz według USG pokazane że maleństwo będzie 2,5kg a rodzi się 3,5kg albo na odwrót.
Jeśli się mięśniaki, torbiele, guze wewnątrz macicy to to widać na USG, oraz występuje "echo endometrium"
Jeśli podejżewają ENDO to niech Ci dadzą najpierw skierowanie na badanie z krwi CA-125 lub zrób je na własny koszt ok 30zł.
Tak jak dziewczyny mówią jeśli byłaby ciąża pozamaciczna to by to widzieli wcześniej a nie dopiero teraz jakieś dziwne wnioski robili.
Co do Histeroskopii pomysł całkiem dobry, ale ja osobiście bym się wybrała najpierw na krwe (hormony + CA i OB) a dopiero później na zabieg, noi o czywiście jeśli cós tam uwidzą to pobiorą wycinki do badania histopatologicznego.

Nie mam siły myśleć dzisiaj nad tym co by Ci tu dokładnie napisać bo się źle czuje... Ale jedno jest pewne od 2009 roku lekarze w polsce co 3 kobiete zdrową straszą różnymi dziwnymi torbielami mięsniakami, endo czy polistycznymi. Stawiają mylne diagnozy i dają chusteczka wie jakie ziółka twierdząc że ten LEK pomoże...
Słowami mojego obecnego (w sumie wcześniejszych lekarzy) powiem tak: "Straszą endo bo nieznają choroby, bo na studiach o tej chorobie przeprowadzane są jedne zajęcia 3godzinne i to tyle wiedzy z tego, a później chwalą się wynikami swojego leczenia, a te naprawdę chorę cierpią bo NFZ nie chce finansować prawidłowego leczenia"

==================================================
******Ja już po wizycie ....
w tym miesiącu monitoring i lekarz szykuje mnie aby zrobić drozność jajowodów i Histeroskopie.
Dziś robiłam wyniki:
CA-125
Anty HBS przeciwciała ==byłam szczepiona przeciwko żółtaczce i sprawdzamy przeciwciała
dodatkowo mam zrobić posiew...
Chlamydia
Mycoplasma
Ureaplasma.

We wtorek następny monitoring....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 3 miesiąc temu #414509 przez Mirella
Vifi, no to ktoś się porządnie wziął za Ciebie chyba? najwyższy czas już, w końcu to ma być Twój rok :lol:
12 lata 3 miesiąc temu #414510 przez studentkaae
MagdaM - "dzieci nie umieraja, ale zmieniaja termin przyjscia na swiat" - faktycznie piekne słowa :) nie mogą mi wyjść z głowy teraz... :)
Mirella - taaaa, czytam, czytam archiwum sukcesywnie... i wiara wraca :) super, że jest taka grupa wsparcia :)
Dave - a masz jakieś objawy ciążowe? w którym dc zrobiłaś test?
pozdrowionka dla Was wszystkich z Bielska :)
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #414516 przez madziaska
Dave gratulacje!!!!!!!!!!!!! Sliczna fasolinka :kiss: Ja tez robilam PINK TEST, w 29 dc, przy cyklach ok 30-32-dniowych. Wyszla druga bladziucha ;)

Insomnia duuuuuuzo zdrowka :kiss:

Vifi nadal trzymam moccccccccccno kciuki :kiss:
12 lata 3 miesiąc temu #414537 przez Insomnia
Helołłłłłł :lol:
Wróciłam z wczasów :silly:
Wszystko jest już w porządeczku, po krwawieniu nie ma śladu, czop już się nie odkleja i szyjka zamknięta na amen :lol: :lol:
Dziękuję za kciuki :kiss: :kiss:
I idę poczytać co tam naskrobałyście o ile mnie M. nie wygoni od kompa :silly:
Ps. w więzieniu mają chyba wygodniejsze łóżka, do tej pory mnie pośladki bolą, na podłodze by było wygodniej :lol: :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 3 miesiąc temu #414557 przez Mirella
Insomnia miło Cię widzieć :kiss:
12 lata 3 miesiąc temu #414600 przez JustynaZuzanna
Dziewczyny kochane nie obraźcie się na mnie, ale duża prośba.
Ta która ma moje gg bardzo proszę o info jak tylko VIFI da znać jak jej wyniki powychodziły.... Nie mam zbytnio czasu siedzieć na forum (oczywiście kibicuje wszystkim ciężaróweczką i przyszłym fasolką) ale wiecie jak i Vifi takie klocki jej gadają to ja tu nad nią muszę poczówać troszkę i popilnować :D:D takie małe skrzywienie prawie zawodowe :)

AGNESS kaj jakaś fotka dla nas???
INSO to teraz tylko leżakowanie na swoim łóżeczku... i leczenie odleżyn na pośladkach :) mąż niech masuje:)

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia