BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537359 przez Agusia83
Iwonta,lozysko masz na przedniej scianie macicy I zakrywa calkowicie lub czesciowo ujscie szyjki. Tak mialam przy Emi i plamilam. Ale nie masz sie czym martwić. Łożyska jeszcze nie masz lecz kosmowke. Wsio sie przesunie.
Gdyby tak było do porodu,wówczas wykonuje sie cc.
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537360 przez Lacrijka
Łożysko przodujące (łac., ang. placenta praevia) – powikłanie ciąży, polegające na nieprawidłowo niskim zagnieżdżeniu łożyska w macicy.
W przypadku ciąży niedojrzałej zazwyczaj przyjmuje się postawę wyczekującą i wybiera postępowanie zachowawcze, na które składają się zalecenie leżenia i odpoczynku i tokoliza w razie potrzeby.

Gdy płód jest już dojrzały, postępowaniem z wyboru jest zakończenie ciąży przez cięcie cesarskie[4].
11 lata 11 miesiąc temu #537366 przez iwonta_kg
Przerażająco to brzmi. Czekam az mnie zawołają na usg. Karte juz zabrali.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #537374 przez Agusia83
Spokojnie,nie zamartwiaj sie na zapas. Czekamy na wieści. A jak plamienia?
11 lata 11 miesiąc temu #537377 przez iwonta_kg
Od wczoraj czysto. Nic nie leci. Mam sto pytań do lekarza. Aż sobie je na karteczce napisałam żeby nie zapomnieć hehe

11 lata 11 miesiąc temu #537378 przez anoda89
Iwonta spokojnie, łożysko nie jest jeszcze wykształcone i może wszystko się zmienić.
11 lata 11 miesiąc temu #537399 przez Marta M
pani_p jak @ nie ma nie wszystko stracone ;) U mnie też I, ale ja się akurat cieszę :)

Iwonta dobrze że sobie spisałaś pytania bo potem jak sobie człowiek przypomni o co miał zapytać a nie zapytał to dopiero jest żal...trzymam kciuki :)
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537406 przez ferritka
dzień dobry ;)

dziewczynki, wczoraj po 24tej zaczęłam skalpela trzaskać ... kurcze blaszka masakra!!! :lol: troche kalecznie mnie to szło i dotrwałam do połowy. Dziś postaram się zrobić cały, ale mówicie że killera też spróbować B)

Pani... :dry: franca małpa, następny miesiąć będzie gruby w krechy, coś mi tak mówi...
póki co mocno kciuki trzymam ,złap inżyniera i wytarmoś go okrutnie :kiss: :kiss: :kiss:

Iwonka ,ja to się nie znam i nie wiem nawet co to znaczy - znaczy wiem już bo dziewczyny fajnie Ci tu powiedziały co i jak. Nic się nie bój, przynajmniej będziesz miała konkretny termin rozwiązania, poza tym, to tak jakbyś dostała cc na rządanie ;D

Studentkaaa , czy plamienie ustało????

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537407 przez studentkaae
Iwonka - trzymam kciuki :)

Pani - będzie dobrze Pani Inżynier :)

ja melduję, że u mnie @ też się rozszalała na dobre :( :( , w zasadzie dzisiejszy dzień uznaje dopiero za 1 dc, bo wczoraj tylko lekkie plamienie.

miłego dnia Dziewczyny :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
11 lata 11 miesiąc temu #537418 przez Asik
Studentka przyjmij tą wredną @ jako sprzątaczkę :) sprząta apartament dla dzidzi która już niebawem sie u Ciebie rozgości :)

ferritka :) polecam killera :) ale pamiętaj nic na siłę zacznijn robic 1 na razie :0 jak dojdziesz do wprawy to dwójke katuj , albo przemiennie raz 1 raz 2 :D

Iwonka dawaj znać od razu :)

Gosia Sz -- super że dwie krechy :) codziennie grubsze będą ;)

Iwonka a co do łożyska to tak jak Lacra napisała :) daj znac od razu po usg :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
11 lata 11 miesiąc temu #537424 przez dzidzia1234
iwonka- mądra dziewczynka- a łożyskiem się narazie nie martw- tak jak dziewczyny pisały- wraz z rozciąganiem sie macicy wszystko idzie w górę najczęściej- najwyżej zakaz seksa dostaniecie

studentka- głowa do góry

ferritka- no szacun kochana
11 lata 11 miesiąc temu #537443 przez iwonta_kg
Co dostaniemy Dzidzia?? Heh

Wychodze ze szpitala! Krwiaka zadnego nie mam. Moge jeszcze plamic takim brązowym śluzem jakos przez tydzień. Mam sie oszczędzać. Nie leżeć cały czas ale się nie przemeczać. Spacer na okolo bloku tylko.
Fasolka w niedziele miala 1,42 a dzis ma 1,58 haha

11 lata 11 miesiąc temu #537452 przez ferritka
iwonta_kg napisał:

Co dostaniemy Dzidzia?? Heh

Wychodze ze szpitala! Krwiaka zadnego nie mam. Moge jeszcze plamic takim brązowym śluzem jakos przez tydzień. Mam sie oszczędzać. Nie leżeć cały czas ale się nie przemeczać. Spacer na okolo bloku tylko.
Fasolka w niedziele miala 1,42 a dzis ma 1,58 haha

cudne wieści :lol: :lol: :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #537453 przez Asik
Super :) :) :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
11 lata 11 miesiąc temu #537471 przez Agusia83
Mówiłam :laugh:
Moderatorzy: kasiorailona