BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 10 miesiąc temu #827916 przez Mała
Witam
Dorcza ślicznotki masz :lol: :kiss:

Pani jak się ma dzieci to czas jakoś szybciej leci :blink: Zuzka słodziak, Ty tez pięknie wyglądasz :)

Dave no cóż, może 3 coby @ zaginęła :blink: :S

Moje dzieci już świrują w domu, niech już te choroby się kończą :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #827939 przez gosia28
witam się :)

gravity ale słodziaszny avatar :)
a jaki uśmieszek cudny króliczka :)

marcia91 witaj jeśli Ci się nie spieszy, to wrzuć na luz :)

gosiak :kiss:
:) będzie dobrze :)

Gonia36 witaj i nie martw się :kiss: Jest nas tu mnóstwo mamuś Aniołków, które mogą liczyć na wzajemne wsparcie. Powodzenia

Mała :dry: ale Ci coś choruję dzieciaki, kurczę no :angry: a kysz z choróbskami

mesy :kiss: ale widzę, że suwaczek się w końcu pojawił :)

Dorcia ale masz cudne królewny :kiss: :kiss: :kiss:

Mirella hehehehh a to dobre :lol: :lol: :lol:

Pani :) :) :) ślicznotki :)
:angry: ale małpiszon szybko powrócił :dry:

Dave patrz, mała ma rozwiązanie B) :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu #827945 przez gwiazdka2014
Witam wszystkie staraczki, na forum już jestem jakiś czas, ale tu po raz pierwszy.

Dziś jest 29dc - starania były 11-13 dc, była u ginekologa 20tego stycznia i powiedział, że w tym cyklu się niestety nie udało, nie wie o co chodzi ale kuło mnie w lewym jajniku usg dopoch... - stwierdził że może bo jest pęcherzyk 2 mm ale nie wiem o co chodzi.

Na kolejny cykl kupiłam testy owulacyjne + termometr :) Spróbuje równie olej z wiesiołka...

Coś mi jeszcze radzicie?

10 lata 10 miesiąc temu #827953 przez maaajusiaaa
Witam serdecznie,jestem tutaj po rAz pierwszy...jestem po poronieniu i od następnego miesiąca mamy zamiar starć się o maluszka tylko czeka mnie jeszcze na początku lutego wizyta u gina i m,am nadzieję, że da zielone światło:)

10 lata 10 miesiąc temu #828062 przez gosia28
maaajusiaaa powodzenia :)

gwiazdka ja Ci pisałam na testach owu, żebyś lepiej zmieniła gina, chyba że coś przekręciłaś to co na prawdę gin Ci powiedział. Powtórzę Ci jeszcze raz
1. gin nie powie Ci czy jest ciąża czy jej nie ma przed dniem spodziewanej @ !!! Ba nie powie Ci nawet kilka dni po niej, chyba że robisz badanie z krwi.
2 pęcherzyk wielkości 2 cm to pęcherzyk w fazie tuż przed owu- zazwyczaj pęka mając ok 23/24 mm więc jeżeli gin powiedział Ci, że masz pęcherzyk takiej wielkości i że w tym cyklu się nie udało to z całym szacunkiem- jakim sposobem Twój gin jest ginem :unsure:
oczywiście z tych rzeczy, które napisałaś śmiało korzystaj, ale ja dodatkowo Ci radzę, żebyś nie sfiksowała- cierpliwości ;)

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 10 miesiąc temu #828075 przez Gravity
Dave fajnie ze sie odezwalas:) :kiss: :kiss: :kiss:

Pnai corcia rosnie a czas leci :kiss:

Missyy ani sie ogladniesz i Twoje malenstwa fotki bedziemy ogladac :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Gonia36 witaj :woohoo: :woohoo:

gwiazdka2014 ,maaajusiaaa witajcie:) :kiss: :kiss:

gosia28 kochana nie stety dziewczyny ma racje tu przy staraniach trza miec sakarmencka cierpiwosc i starac sie bez stresu a bezstresowe zycie to podstawa!!!jak my to powiadamy Luzz bluss i bzykanko:) :kiss: :kiss: :kiss: to Nasze motto! :kiss:

My kochane po szczepieniu 5w1 Jessica nawet ladnie zniosla chodz nie powiem bardzo plakal przy 2 ukuciu:( w domu wieczorem mal goraczka ale na 2 dzien wrocilo do normy:) :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

10 lata 10 miesiąc temu #828084 przez maaajusiaaa
Gwiazdka..my staraliśmy się przez rok zanim zaszłam też kupowałam testy, chodziłam do gina itd, itp..i nic aż w końcu zajęłam się czymś innym niż ciągłym myśleniu czy może teraz się uda..u mnie było tak, że głowę zajęły mi przygotowania do ślubu no i wtedy udało się no ale niestety aniołek postanowił poczekać jeszcze...inny przykład to przyjaciółka starali się z mężem od 3 lat i nic..aż któregoś dnia wyjechali z nami na spontaniczny wypad nad może i tam im się udało...wszystko siedzi w głowie i to właśnie tam się wszystko blokuje...życzę Ci powodzenia z całego serca

10 lata 10 miesiąc temu #828116 przez gosia28
Gravity toż to ja radziłam gwiazdce cierpliwości, ja przez 4 lata już zdążyłam nabrać dystansu ;)

maaajusiaaa podoba mi się Twoje podejście :)

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 10 miesiąc temu #828164 przez Gonia36
witajcie!!!!
dziewczyny kiedy można zrobić najwcześniej betę!!!jest możliwość ciąży,ale mam ostatnią wizytę u dentysty i nie chciałabym zaszkodzić!!!!

planowaliśmy z mężem starania od przyszłego miesiąca(lekarz mówił,że zimowe miesiące sprzyjają infekcji-a tego się boję jak ognia),ale zdecydowaliśmy,że co mam być to będzie...a mi się nie chce czekać!!!!

10 lata 10 miesiąc temu #828184 przez MoNiaaa
gonia bete najlepiej zrobic w dniu spodziewanej @ choc wynik pozytywny powinien juz nawet kilka dni wczesniej wyjsc.

a ja z kolei borykam sie z nowym problemem..jak nie urok to..wiadomo co :silly:
chyba moje cyce niedomagaja...od soboty Zuzinka ciagle plakala wogole nie chciala spac nawet na rekach sie jej nie podobalo no i ciagle na cycu wisiala ale possala troche i wypluwala i od nowa plakala w koncu sie poddalam i dalam jej mm i spi jak aniol...nie wiem czy to chwilowe problemy czy mleko mi zanika??ale tak samo z siebie moze sie skonczyc jak mala byla ciagle przystawiana i tylko piersia karmiona? musze poczekac na rozwuj sytuacji ale juz wczoraj ryczalam z bezsilnosci i chyba z rozczarowania ze tak krotko karmilam.bylam taka dumna ze mi sie udalo ja karmic a tu taka klapa...esh no coz :dry:

Pani Zuzia sliczna i taka duza juz:)mamusia wyglada kwitnaco!!!!
my jutro idziemy do poradni nanotologicznej na usg glowki ciekawe jak nam tam pojdzie.

http

]

10 lata 10 miesiąc temu #828323 przez pani_p
Monia powiem Ci, że ja nie wiem jak to jest z tym karmieniem... U mnie nie chce jeść z lewej piersi i nie mam pojęcia czemu, tak nagle mi odrzuca. I cały czas ja mimo wszystko przystawiam, ale widzę, że w lewej piersi jest mało mleka... I walczę codziennie żeby karmić piersią. Narazie to co zje z jednego to jej starcza.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #828598 przez madziaska
Moniaa z tego co zaobserwowalam w pewnym momencie chyba wszystkie mamy przechodza kryzys laktacyjny. Ja mialam to samo, wlasnie chyba po miesiacu Hania prezyla sie przy ssaniu, plakala i wypluwala piers. W pewnym momencie dalam jej mm, ale ona plula nim, wiec przystawialam dalej i udalo sie przejsc ten kryzys, karmilam rowny rok.

Pani, mleczka mniej w lewej piersi, bo i mniej nia karmisz. Niektore dzieci wybieraja sobie jedna piers i tez nie wiem od czego to jest zalezne... Moj siostrzeniec tez wybral tylko jedna piers, ale to spowodowane bylo, ze maly spal z rodzocami i siostra miala go z prawej strony, w nocy tylko ta piersia karmila.

PS
Witam nowe staraczki :)

10 lata 10 miesiąc temu #828608 przez Dave
Mała - dzięki :lol: :lol: :kiss: :kiss:

Monia - poczekaj ze 3 dni, myślę że laktacja znów ruszy.

Napisałąbym więcej, ale moja klawiatura tak mnie w&%$#*&%^%$ je ja pi^&%#^%!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 10 miesiąc temu #828851 przez ViFi
Witam,
A ja walcze z bakterią Escherichia coli (e coli) mam dośc....nie wiem skad normalnie wszystko łapie....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]

10 lata 10 miesiąc temu #828859 przez gosiak
Kurcze vifi przykro mi :( trzymam kciuki za szybkie pozbycie się cholerstwa :kiss:

Witam sie tak w ogóle ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka