BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 2 tygodni temu #859896 przez gosiak
Uuuu, Gosia28 współczuję gorączki :dry: zdrówka ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #859908 przez iwonta_kg
Mesy jeszcze Tobie nie gratulowałam kochana :) OFICJALNIE GRATULEJSZYN :lol: buźka :kiss:

Anodka śliczny domek Wojtusia!!! aż mi się jeszcze takiego brzuszka chce jak widze teraz tyle brzuszków gdzieś na ulicy :)

Gosiaku widzę Aniołka na dole... Przykro mi... :( co się stało?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 2 tygodni temu #859911 przez gosiak
Iwonka :kiss: u mnie szczęście trwało krótko niestety, przyczyna to prawdopodobnie za niski progesteron i ciąża się nie rozwijałła,i poroniłam samoistnie :dry: :(

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 2 tygodni temu #859916 przez iwonta_kg
Przykro mi :( ale wierzę w to że niedługo zobaczysz dwie kreseczki :)

11 lata 2 tygodni temu #859932 przez Mała
Witam
Miałam nadrabianie, normalnie nie wierzę, oby częściej :lol:

Iwonka duży chłopak :)

Dave Mati przekochany :blush:

Anoda brzuś cuuudny, dobrze że wszystko dobrze :kiss:

Ja rodziłam Kamila koniec czerwca i był wtedy upał niesamowity, Olę we wrześniu, z oby dwoma byłam popuchnięta na maksa, rozmiar buta nosiłam 41 a normalnie 38 :S Dla bąbla wszystko się zniesie, nawet upał, leżenie itp :laugh:

11 lata 2 tygodni temu #859952 przez iwonta_kg
Ja chodziłam dwa bite miesiące wakacji w ciąży i była jedna wielka masakra!!! było tak gorąco :dry: w bardziej upalne dni musiałam siedzieć w domu, wychodziłam wieczorami jak już było chłodniej i piłam jakieś 3-4 litry wody dziennie więc przez to sikałam w ciągu dnia jakieś 15 razy hehe :lol: ;)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #859961 przez mesy
gosiak napisał:

Iwonka :kiss: u mnie szczęście trwało krótko niestety, przyczyna to prawdopodobnie za niski progesteron i ciąża się nie rozwijałła,i poroniłam samoistnie :dry: :([/quote

Gosia ciaza nie rozwinela sie z powodu niskiego progesteronu... pierwsze slysze. Progesteron ma role potrzymac ciaze jesli masz za niski bierzesz dupka albo lutke , ale nie ma to nic wspolnego z rozwinieciem sie ciazy ..... to ze ciaza sie nie rozwinela to mogl wadliwy zolnierz zaplodni jajeczko i organizm sam wyeliminowal zarodek

Anoda o cholerka jaki masz sliczny brzus i malutki jak na ten tydzien ! :lol: ile ja bym dala zeby mnie natura takim maly obdsrzyla.... wszyscy mi mowia ze bede miala maly ale ja cos czuje ze bede miec tragedie :(

Iwonta dziekuje :kiss:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #859971 przez meli1990
witam. dzisiaj rzeczywiście był piękny dzień. ja nadal nie dostałam @. mam pytanie po jakim czasie od zapłodnienia można zrobić test ciążowy? i jak się liczy ciąże gdy do zapłodnienia doszło później niż w połowie cyklu?

11 lata 2 tygodni temu #859978 przez mesy
Meli a wiesz kiedy mialas owu ? Generalnie 12-14 dni od owulacji powinno sie testowac a najbezpieczniej po tych 14 dniach ...

11 lata 2 tygodni temu #859983 przez meli1990
dokładnie nie wiem. pytam tak orientacyjnie narazie by się nie nakręcać

11 lata 2 tygodni temu #859988 przez gosiak
Mesy mądralo...sorki żle zbudowałam zdanie, podejrzenie mojej gin jest takie, że progesteron był zbyt niski by ciąże utrzymać, więc logiczne że nie miała szans na dalszy rozwój bo doszło do poronienia! A w tamtym cyklu nic nie brałam bo zawsze progesteron miałam w normie, więc nie musisz mnie pouczać co się bierze gdy jest niski heh...

Nie wiem czemu, ale odczuwam że coś do mnie masz, nie bardzo wiem co i dlaczego...

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 2 tygodni temu #859992 przez Anabelle
Ja chyba wracam na staraczki.
Beta z 1378 po 42 h na 1314 więc sprawa jasna ale gin chce wyniki na maila i będzie do mnie dzwonił. Najgorsze, że na usg w środę nie mogli znaleźć pęcherzyka więc nie została wykluczona opcja ciąży pozamacicznej.
Ciekawa jestem jak to się skończy.

11 lata 2 tygodni temu #859995 przez meli1990
Anabelle trzymam kciuki za ciebie

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #860008 przez mesy
Nie mam do cb ! Pisalas nie raz ze wina prog ze ciaza sie nie utrzymala... utrzymanie utrzymaniem ale ona u cb nie rozwijala sie tak jak powinna tylko miala opoznienie a to wina progesteronu nie jest przeciez. Tobie cos powiedziec to zaraz bierzesz do sb i wymyslasz ze cos do cb mam :angry: sorry ze sie w ogole.odezwalam

11 lata 2 tygodni temu #860020 przez Anabelle
A co wy tak wojujecie :)
Jest mnóstwo powodów dla których ciąża może się nie utrzymać, nie ma co gdybać gosiak czy mesy :)
Jak robiłam dodatkowe badania immunoogiczne po drugim poronieniu to mówili mi w szpitalu, że 70% ciąż nie jest dochodzonych do porodu. O ok 30 % kobiety nawet nie wiedzą że są w ciąży, dochodzi do przesuniętego krwawienia z poronieniem samoistnym. Pozostałe to wady genetyczne, puste jaja płodowe, ciąze pozamaciczne, biochemiczne, wypadki, niedobory/nadwyżki hormonów czy innych pierwiastków. Czasem kumulacje. No i może być nawet słaby materiał genetyczny z jednej czy drugiej strony w danym cyklu. Ciężko dojść co było źle w danym jednym, konkretnym przypadku.

Ja w swoim przypadku tylko boje się operacji czy komplikacji które mogą towarzyszyć poronieniu/łyżeczkowaniu/usuwaniu p/macicznej natomiast nikt mnie z tego wątku nie przegoni póki nie stuknie mi 30tka :P

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka