- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam trójkę dzieci - czwarte planuję no i kurde nawet męża już nie brałam pod uwagę a znaczków zabrakło
Ale jaja . Dobrze , że w PIT-ach jeszcze się mieścimy .
Sorki , że tak nie w temacie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- emilaa_899
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Poczytałam parę ostatnich stron i nie wiem w sumie a zarazem kompletnie nie rozumiem dlaczego w tych "starszych" i bardziej "doświadczonych" staraczkach jest tyle "jadu" ... Przecież gramy w jednej "drużynie". Też kiedyś zaczynałyście tak jak ja/czy inne dziewczyny co udzieliły się pod wątkiem który dodałam... Teraz większość z Was jest już albo Mamą albo zaraz nią będzie Przeżywałyście każdą chwilę razem, przerabiałyście wszystko wspólnie i to było na pewno bardzo motywujące więc dlaczego krytykujecie to, że też chce tak zacząć, od nowa, od początku, bez doświadczenia?
Wiem, że macie dużo większa wiedzę w tym temacie niż np. Ja i wszystkiego najlepiej dowiedziałabym się od Was ale dlaczego nawet nie chcecie zrozumieć tego, dlaczego założyłam ten wątek? Potrzebuję osób, które tak jak ja zaczynają, z którymi mogę przezywać każdą chwilę podczas tego czasu starań. Każda z Nas jedzie na tym samym wózku.
Odnośnie osoby która wyśmiała to, że jedna dziewczyna ma problem bo jej mąż raz chce a raz nie chce dziecka - LEPIEJ CI? Wiesz może pośmiejemy się z Twoich problemów które miałaś nie raz nie dwa i nie trzy i dzieliłaś się nimi na forum? Dla Ciebie może to być śmieszne i błahe a dla innych Twoje problemy też takie mogą być więc może ty dorośnij? To jest forum i każdy ma jakiś problem większy czy mniejszy i jakieś obawy więc jak możesz to oceniać a tym bardziej wyśmiewać?
Nie wiedziałam, że tak zostanie to wszystko odebrane.
Przykre tym bardziej, że każda z Was też przechodziła przez ten etap wymarzonego dzieciątka.. A tutaj tyle złej energii związanej z nowym wątkiem..
Zapomniał wół jak cielęciem był..
Pozdrawiam
PS NatB dzięki za obiektywną opinię
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
Nat b racja bo my piszemy po hebrajsku... Nie wrze, wyrazamy swojej zdanie a i regulamin forum rowniez to reguluje powielanie watku dla mnie I Tule. przykro mi ze sie tu nie znalazlas...no ale coz trudno bardzo wiele jednak rozumie nas dziwny niejasny jezyk... tak wiec one sobie my sobie I amen na droge. niech najlepiej kazda nowa zaklada nowy watek bo taki ma kaprys I nie potrafi odnalezc sie w grupie....
O prosze... zabolalo... dziewczyno czytaj ze zrozumieniem bo pisalysmy ze nie rozumiemy dlaczego powstal watek o tym Sammy temacie a Ty przechodzisz tu I robisz akcje ze wol nie pamieta jak cieleciem byl... sir nie dziwię ze watek swoj zalozylas bo czytanie ze zrozumieniem widze ze nie jest twoja mocna strona
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
melija to chyba jeszcze nie jajeczkowałam nawet nie wiem czy mi się uda w tym miesiącu . Tak profilaktycznie poprzytulam się może dzisiaj troszkę
A zrobiłaś test - rób - jestem bardzo ciekawa
Pozdrawiam
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Nie ma, co obrażać wszystkich dookoła... i daruj sobie to na prawdę, bo to nie świadzy źle o dziewczynie, która założyła wątek, ale o Tobie..amen
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marysia jest limit znakow w podpisie dlatego nie mozesz wrzucic wielu suwaczkow
..to może założę kilka kont , żeby nikogo i niczego nie pominąć - no i suwaczki każdemu założę
będzie marysiamarysia , marysiamarysia1 itd aż suwaczki sprawiedliwie każdy będzie miał
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
meli - może lepiej bete zrób , czytałam i słyszałam , że czasem testy mogą nie wykazać istniejącej ciąży , tak sobie też to tłumaczyłam jak do mnie małpiszon nie przychodził , ale wiesz ... mi to odbijało , widziałam żyłkki na cyckach , zgagę miałam i wogóle....
ciężko mi było uwierzyć , że ja - taka płodna i nie uadło się . Teraz mam do siebie i wszystkich objawów większy dystans
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
marysiamarysia ja mam trzy suwaczki i link do mojego USG....jeśli pogrzebiesz dobrze w linkach do suwaczków zobaczysz,na początku i na końcu jest kilka znaków które nie są potrzebne ale to musisz pokombinować.....powodzenia no i z lewej strony masz licznik znaków bodajże nie więcej niż 300 jeśli przekroczysz to ostatni link sie kasuje
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mam pytanie jak to jest u was z bilansami dzieci? ja mam iść we wtorek na bilans 2 latka i już mnie nerwica bierze bo jest od 11 do 13 i trzeba zająć sobie kolejkę i czekać nieraz godzinę a nawet dwie bo jeszcze szczepienia są wtedy. też jest tak u was że trzeba tyle czekać?
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Regulamin mowi ze nie mozna powielać watkow co wy dziewczyny ( staranka i testy owy) ewidentnie robicie i powinnam je zablokować w ramach utrzymania porzadku na forum.
Nie zrobilam tego bo pomyslalam sobie ze zmadrzejecie i dolaczycie do watkow juz istniejacych.
A co do niezrozumiałego języka... Wystarczy zrobic sobie lekture przeczytać staraczki od poczatku. Zarowno tom I jak i II
Gwarantuje Ci ze tam jest historia kazdej dziewczyny, wszystkie rozterki i odpowiedzi na nurtujace Cie pytania.
Jakbys przeczytala to nie czulabys sie obco bo bys wszystko wiedziala i byla w temacie.
Amen.
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
i daleka jestem od obrażania, to najostrzejsze obraźliwe słowa pojawiły się tu w komentarzu założycielki nowego wątka.
Gratuluję Ci roli rzeczniczki nowego wątku ale wybacz, ale nie masz prawa mówić że coś świadczy o mnie dobrze czy źle. bo ja nie mówię nic personalnie do Ciebie.
nie zaczynaj więc wojny ze mną , b o nie ja zaczęłam całą akcje.
radzę jeszcze raz przeczytać co pisałyśmy o tamtym wątku , policzyć do dziesięciu i wyluzować, bo to wy się spiełyście nie my... logiczne że jak powstał tu identyczny wątek to mamy prawo jako stare wyjadaczki między sobą o tym pomówići wyrazić swoje zdanie. Ty dałaś sobie widzisz prawa żeby przyjśc tu i obrażać mnie..więc w czym rzecz ?
dla mnie temat jest zamknięty i był do czasu aż tu nie przyszłyscie ze swoimi wyrzutami, bo pewnie bysmy sobie pod nosem pojęczały i rozeszłoby się po kościach a tak -przykro mi to mówić - zostawiacie smrud.
i niech bedzie tak, że każda nowa przyjdzie i tu do staraczek i do Was i sama zweryfikuje gdzie chce dołaczyć.
- marysiamarysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś muszę się sprężyć , tak co w końcu tym jajcem strzelę bo jak na razie marnie mi idzie . Chyba za dużo ćwiczeń narzuciłam , ale do ciąży też trzeba się przygotować , tym bardziej , że po zimie tu i ówdzie nazbierałam sadła
- emilaa_899
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0