BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

9 lata 3 miesiąc temu #1002967 przez Sevilla
Bella ja to chyba przed Tobą zaczęłam, tylko przerwę zrobiliśmy z mężem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1003155 przez Emilia92
hey powiedzcie mi mam cykle co 38dni, bylam teraz na monitoringu z pregnyl no i wyszlo mi 19dc-19mm, 20dc-20mm, to owu by byla w 24 dc? i kiedy sie starac? myslalam 20,22,24,26 co sadzicie?
w tym cyklu mialam podany pregnyl ale watpie zeby sie udalo.

9 lata 3 miesiąc temu #1003184 przez Mirella
Ja się nie znam, ale po owu to już nie ma sensu, tylko przed i w trakcie że tak powiem ;)

Kto to się o wpis z fotkami upominał, nie Gosiak czasem? Gosiak zameldowałabyś w ogóle co u Ciebie?

wrolimamy.pl/zoo-w-gdansku-oliwie/ na dwóch zdjęciach widać Duśkę ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1003218 przez Anabelle

Sevilla napisał: Bella ja to chyba przed Tobą zaczęłam, tylko przerwę zrobiliśmy z mężem

Też mi się tak wydaje.
A tu u mnie dwie ciąże, łyżeczkowanie i 5 msc Leoś. Strasznie ten czas leci, aż nieprawdopodobnie, dlatego pamiętam o twoich staraniach i często tu zaglądam zobaczyć czy Wasze szczęście już do was zapukało. Maksio ma fajnych rodziców, że tak walczą o rodzeństwo dla niego. Będę się mega cieszyć jak oznajmisz dobrą wiadomość - a na pewno tak będzie :)

Emilia z Antkiem to nie wiem, ale z Leonem było pare dni pod rząd przed owulką i już ma 5 msc :P

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1003326 przez sylka
Cześć dziewczyny :)
Za namową Mirelli wracam do Was. Postanowiliśmy postarać się o kolejnego dzieciaczka, tylko na przeszkodzie stoi moje serducho. Dziś po wizycie u kardiologa razem z nowymi lekami dostałam zielone światło na rozpoczęcie staranek. Zacząć możemy po Nowym Roku, niestety leki na serce będę musiała cały czas brać :/. Teraz dostałam pakiet "startowy" który do rozpoczęcia staranek ma trochę wzmocnić serducho przed obciązeniem jakim jest ciąża.
Mam nadzieję, że pomimo problemów z cyklami uda się wszystko i za jakiś czas powitamy nowego członka rodziny :D

9 lata 3 miesiąc temu #1003376 przez Anabelle
sylka współczuję problemów i mam nadzieję, że nie będziecie długo czekać na maleństwo.
Jak ma na imie synek? :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003380 przez sylka
Jakub

9 lata 3 miesiąc temu #1003381 przez fikusx123
sylka witajj :) będę trzymać kciuki żeby wszystko było ok iii nowy członek rodziny pojawił się jak najszybciej:) aaa co do serducha.. to można wiedzieć co to za problemy? hmm sama jestem po zapaleniu mięśnia sercowego ii niby mam jakiś malutki przeciek niby nie groźny i nie nadający się do zabiegu.. ale nie biorę żadnych lekarstw aaa jak pytałam co z ciążą i dzieckiem i czy będę mogła rodzić naturalnie powiedział że nie widzi przeciwskazań...
a jak to jest u Ciebie? ...

9 lata 3 miesiąc temu #1003387 przez sylka
U mnie to częstoskurcz nadkomorowy(AVNRT) i liczne tachykardie zatokowe. Pod koniec kwietnia miałam wykonywaną ablację, ale nie zlikwidowała ona wszystkiego i jak się zdecyduję czeka mnie kolejna. Póki co jest trochę poprawy po pierwszej więc się nie decyduję i zostaję z lekami. Mam teraz wprowadzone przed ciąża nowe które mają przygotować trochę serce. No i caly czas kontrol u kardiologa i endokrynologa z powodu tarczycy, bo przez serce musiałam odstawić leki na tarczycę. Problem z nią pojawił się w pierwszej ciąży

9 lata 3 miesiąc temu #1003483 przez MoNiaaa
sylka gratuluje decyzji :) jesteś pod opieka lekarza widać dobrego z tego co piszesz i na pewno dobrze Cie przygotuje do ciąży no i Twoje serducho tez :) zycze owocnych staranek kochana :)

http

]

9 lata 3 miesiąc temu #1003485 przez owieczka1804
Witajcie może nie na temat ale podejrzewam ze jestem w ciąży. Wczoraj dwa testy robione i dwie grube krechy. moje pytanie to: 1 sierpnia mialam pierwszy dzien ostatniej miesiaczki, moze orientuje sie ktoras ktory to tydzien i czy lekarz zobaczy cos juz? dzieki za odpowiedz i pozdrawiam wszystkie przyszle i terazniejsze mamusie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003561 przez agulka901
No to u mnie znowu nic.... 2 cykl nieudany. No to staramy sie dalej. Moze tym razem z owulacyjnymi. Smutno mi :( ale jak to mowia - zdrowa para ma 25% szans w danym cyku :P

9 lata 3 miesiąc temu #1003614 przez Sevilla
owieczka około 6 tygodnia jesteś, może być coś widoczne, ale wszystko zależy od dnia owulacji i zagnieżdżenia

U mnie już po dniach płodnych, czekam na efekty, więc zobaczymy

9 lata 3 miesiąc temu #1003641 przez fikusx123
sylka hmm u Ciebie to bardziej poważne więc uważaj na siebie.. jesteś pod opieką lekarza więc myślę że wszystko będzie dobrze aaa i fasolki się doczekasz:*

owieczka gratuluję dzidziusia:)

agulka nie zamartwiaj się następnym razem już na pewno się uda:)

sevilla hmm teraz tylko czekać na efekty :) trzymam kciuki za fasolkę:)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1003805 przez Mała
Witam. Pamiętacie mnie jeszcze :whistle:
Jak tutaj gwarno :D witam nowe staraczki

Gosia no rośnie nam chłopak, gratuluje i cały czas trzymam kciuki, żeby było dobrze :*

Gosiak to Twój miesiąc, czekam z niecierpliwością na wieści :D

Tyle spamietałam, ale starość nie radość co nie :blush: :whistle:

U nas przedszkolak i pierwszoklasista, kiedy mi te dzieci urosły.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka