BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 miesiąc temu #670306 przez Gravity
Witam w ten sloneczny poranek:)

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670313 przez gosiak
Witam się i ja ;)

U mnie pogoda do du...ani na roweryka nie mozna iść, nawet na spacer w taka pogodę ciężko się ruszyć bo może lunąć w każdej chwili, także u mnie niedziela kanapowa zresztą wczoraj też tak było B)

Ferritka to nieżle Ci waga poleciała :S

Emka emka nie wiem czy dobrze kojarze, ale Ty chyba w tym cyklu ten teges :unsure: :lol: : który masz dc?

Miłej niedzieli dziewczynki ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu #670314 przez Dave
U mnie dziś też normalniejsza pogoda, więc jest nadzieja na miły dzień :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #670334 przez gosiak
Uwaga uwaga, słońce zaświeciło i pod kłębami chmur chowa się błękit nieba :S :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670459 przez mesy
gosiak napisał:

Uwaga uwaga, słońce zaświeciło i pod kłębami chmur chowa się błękit nieba :S :lol:

heheheheh :lol: :lol:
Gosiakowa na pogodynkę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #670502 przez pani_p
Witam się niedzielnie :)

U mnie też pogoda nieciekawa, ale przynajmniej nie padało.

Powiedzcie mi kochane jaka jest bezpieczna dawka nospy w ciąży? Tzn nie wiem jak sobie to dawkowac bo lekarz mi powiedział tylko, że moge to sobie wziąć, ale nie wspomniał o dawkowaniu a z ulotki nic nie wiem. Dziękuję za pomoc.

Dzisiaj cały dzień od czasu do czasu mnie tak ciągnie z lewej strony, chyba to te wiezadla? Mało przyjemne uczucie...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670531 przez anoda89
Dzień dobry :) A ja dzisiaj byłam z ZOO i było super :lol: Zabraliśmy dziewczynki w ramach Dnia Dziecka :) Pogoda jak ba taki wypad ok bo nie pada ani nie gorąco.

Pani chyba 3 razy po jednej tabletce

11 lata 6 miesiąc temu #670552 przez emma
Pani_P, nie ma bezpiecznej dawki no-spy w ciazy. to silny lek rozkurczowy, ktory powinno sie brac tylko w sytuacjach wyzszej koniecznosci, pamietajac o konsekwencjach dla dziecka. jesli masz bole i skurcze nie do zniesienia, nie ma rady, musisz brac, bo utrzymanie ciazy najwazniejsze, ale jesli mozesz wytrzymac, lepiej darowac sobie lykanie tabletek. a dawka oczywiscie powinna byc skonsultowana z lekarzem. niestety lekarze czesto zalecaja branie tego leku "na wszelki wypadek" (tak i mi zalecono, ale znalam konsekwencje i nie czulam takiej potrzeby, wiec nie bralam), co moim zdaniem jest oburzajace, nie informujac, jakie moga byc skutki dla dziecka, a skutkiem jest najczesciej obnizone napiecie miesniowe i pozniejsza koniecznosc rehabilitacji, nie tylko ruchowej, ale i np. interwencji logopedy, neurologopedy itp. pracuje w poradni, prowadze zajecia z wczesnej interwencji i codziennie widuje duzo maluchow, ktorych mamom nikt nie powiedzial, ze no-spa to nie witamina, ktora lyka sie bez konsekwencji. nie wiem, ktory raz pisze to juz na forum, ale jesli trzeba bede pisac do skutku na wszystkich watkach... :dry: bierzcie tylko wtedy, jesli nie ma innej rady i ze swiadomoscia konsekwencji, nigdy "na zapas"...

11 lata 6 miesiąc temu #670562 przez pani_p
Emma no i właśnie o to chodzi, ze w ulotce nie ma nic o konsekwencjach ani dawkowania w ciąży, dlatego Was pytam bo nie chcę zaszkodzić. Narazie te bóle są do wytrzymania więc nie wzięłam tej nospy tylko leżę...

11 lata 6 miesiąc temu #670567 przez Ingrid29
pani_p napisał:

Emma no i właśnie o to chodzi, ze w ulotce nie ma nic o konsekwencjach ani dawkowania w ciąży, dlatego Was pytam bo nie chcę zaszkodzić. Narazie te bóle są do wytrzymania więc nie wzięłam tej nospy tylko leżę...

polecam Ci fenoterol zamiast nospy - jest lekiem przeciwskurczowym i w dodatku bezpiecznym ( jest przeznaczony dla ciężarnych ). poproś o receptę na fenoterol jak będziesz na następnej wizycie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670574 przez Mała
Witam
A mnie z kolei mówili o no-spie i fenoterolu, z dwojga złego ginka, która robiła badania prenatalne, bardzo odradzała fenoterol, który z kolei zalecał gin prowadzący. W szpitalu też no-spę dostawałam, bo uznali że ten fenoterol to lek przeżytek

U nas było dziś tak ślicznie, że aż mnie ramiona pieką, a na plaży cała masa golasów :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #670578 przez emma
dlatego musisz sama zdecydowac, bo tylko ty wiesz, jak silne sa bole i jaki masz prog bolu. bol wynikajacy z rozciagania sie macicy i bole jajnikow sa zupelnie naturalne, jesli nie ma zadnych innych niepokojacych objawow, jak np. krwawienie, plamienie, zawroty glowy, zwykle wystarczy polezec i odpoczywac, a powinny sie zmniejszyc albo ustapic. pamietaj, ze tak naprawde zaden lek w ciazy nie jest bezpieczny, u jednego konsekwencje moga byc oplakane, a u innego wplyw leku nie bedzie widoczny. dlatego najlepiej porozmawiac z zaufanym lekarzem i o wszystko szczegolowo wypytac: ryzyko, konsekwencje, dawkowanie, zeby miec jak najmniej watpliwosci.

11 lata 6 miesiąc temu #670587 przez gosiak
mesy napisał:

gosiak napisał:

heheheheh :lol: :lol:
Gosiakowa na pogodynkę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Niach niach, dzisiejsza pogoda zrobiła nas w jajco bo od rana straszyło chmurami, ale potem miodzio :laugh: ani za ciepło ani tez zimono, także kanapowo nie było ale za to grill nieplanowany wypalił :lol: no i rybki nawet łowiłam ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670647 przez anoda89
Przesyłam wam po jednym :lol:

I jeszcze jedno :silly:
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #670653 przez Mała
Anoda ale Ty ich znalazłaś hoho To teraz się teściki posypią :lol:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka