BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 2 miesiąc temu #770464 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Missyy :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #770476 przez nati.olsztyn

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #770478 przez pani_p
U swojego byłam, ale własnie odniosłam wrażenie jakby na odpierdziel zrobił to usg. Pytałam się go trzy razy czy powinnam się martwić że taka rozbieżność, ale powiedział, że nie. Dobra to postaram się nie myślec o tym. Jakoś nie wydaje mi się by było coś nie tak, bo normalnie się rusza, sama czuję jaka jest coraz większa.

Dziękuję za wsparcie :*

11 lata 2 miesiąc temu #770482 przez gabi28
Hej dziewczynki.

Piękny dzien,piszecie o myciu okien-też muszę,no ale jak to zrobic jak mam lenia w sobie :)
mam prośbę,widziałam juz wczesniej jak pisałyscie o zupie z dyni. Czy może mi ktoraś da przepis? bo własnie wczoraj kupiłam dynię i chciałabym spróbowac.

miłego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770540 przez emka
PaniP Na pewno wszystko jest ok, a tyle już słyszłam o pomyłkach USG jeśli chodzi o wage ze nie ma cosobie tym głowy zawracać. Wiem ze łatwo się gada... Trzymkaj się! :kiss:

Gosia Właśnie nigdy nic z dyni nie robiłam, no może tylko wycięłam ją na taką halołinową. :silly:

Coś na dobry humorek :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #770654 przez Agusia83
Dziewczyny ja ostatnio robiłam zupę z dyni...dokładniej to krem, bo to się wszystko miksuje.

składniki:
ćwiartka dyni, może być mniej, wszystko zależy od ilości osób spożywajacych strawę :silly:
1 marchewka
1 papryka czerwona,
3-4 małe ziemniaki
2 ząbki czosnku,
papryka słodka w proszku,
papryka ostra,
szczyptę gałki muszkatołowej,
bulion warzywny lub drobiowy
1 cebula

Rozgrzać olej w garnku, w którym będziecie robić zupę. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek, następnie pokrojoną dynię, ziemniaki, paprykę...zalać wodą tak by przykryc warzywa...nastepnie pododawać po odrobinę papryk i gałki muszkatołowej...jak się pogotuje do miękkości dodać 1-2 kostki knorr, czy jakiego tam macie, by zrobił się bulion...można dolać trochę wody i jeszcze raz zagotować...a nastepnie zmiksować.
podawać z prażonymi płatkami migdałów i z grzankami :lol:
Smacznego...to jest troszkę słodkawa zupa przez paprykę i taka ostrzejsza...oczywiście mozecie ją jeszcze doprawić solą i pieprzem...a jak chcecie by była bardziej słonawa to polecam sos sojowy, ja go akurat ominęłam.

Agnilla, ogromne gratulacje...piekny test... :lol: beta ładnie przyrasta...czyzby to miał być synek?
Anoda a u Ciebie coś czuję córcię :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #770660 przez Marta M
gosiak głaszcze po głowię za dobrą pamięć :)

Tak, tak gravity, moja Maja miała podejrzenie hipotrofii i w 39tc powiedzieli że dwóch kilo nie będzie miała, leżałam w szpitalu bo się bali o moją pociechę a wyskoczyła dzień po terminie 3,5kg kluska :) Z tym że miała tylko 51cm i pewnie dlatego wychodziły rozbieżności w określeniu wagi ;)

pani przeczytałam najpierw że moja ciąża głupieje, hihi :)

agnille teścior cud malina :)

Nati śliczny synek :)

11 lata 2 miesiąc temu #770692 przez Agnilla
dziękuję Wam jeszcze raz dziewczynki :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #770719 przez ferritka
bry :lol:

ogłaszam wszem i wobec, że dzwonili do mnie z kliniki z wynikami :S
sam dr Cud się pofatygował i rzekł że wszystko dobrze, że mam się przestać martwić, ten wynik i innek on zabierze do nas do
i na wizycie wszystko przedyskutujemy. mam się nic nie martwić wszystko jest dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa uffffffffffffff
wiem, jestem panikara :S :blush: przepraszam :blush: :blush:

a poza tym Kręgiel przylazł do domu z sokowirówką, 5 kg marchewki, 3 kg jabłek, paką gruszek i 2 selerami...... czad, zawsze chciałam mieś sokowirówkę i se robić mixtury :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 miesiąc temu #770732 przez emka
Feri Nawet posta nie musiałam czytać, jak ujrzałam pierwszą minkę! Super wieści! :kiss: :kiss: :kiss: Każdy by panikował uwierz mi, ściskam z całych siłów! :kiss: :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

11 lata 2 miesiąc temu #770737 przez moofka
Ferri kuwa przylazłam tu za Tobą po wieści nowe! bardzo się cieszę z dobrych wyników :kiss: :kiss: :kiss:

a resztę tu piszących pozdrawiam :)

11 lata 2 miesiąc temu #770741 przez pani_p
Ferri cudownie!! :-) strasznie się cieszę razem z Tobą :-) wiedziałam, że nic Ci nie dolega :P

11 lata 2 miesiąc temu #770742 przez nati.olsztyn
Ferii Śledzę Twoje wpisy i podziwiam Cię, silna babka z Ciebie!!! Cieszę się bardzo z dobrych wyników!!!:):):*:*:*

11 lata 2 miesiąc temu #770753 przez missyy
Ferri tak się cieszę!! Nawet nie wiesz jak! Uff, jeden ciężar z głowy. Więc główka do góry :kiss: :kiss:
Słuchaj, a która z nas by nie panikowała?? :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

pijcie soczki, witaminki się przydadzą :lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 2 miesiąc temu #770755 przez studentkaae
nooo, wchodzę i co widzę - super wiadomości :)

Ferri :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: widzisz, mówiłam, że wszystko będzie dobrze. super Kochana, strasznie się cieszę :woohoo: :woohoo:

Agnilla - teścior fajowy, ale nic nie pobije Twojego suwaczka :silly: zazdraszczam i gratuluję :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka