BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu #791269 przez gosia28
hehe gosiak to ja też się piszę na taki rosół :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #791295 przez missyy
gosiak hmmm :unsure: ciekawy zapach :lol: na słodkie masz ciągotki widzę B) B)
heheh, ja nawet węchu nie miałam, a jedzenie za każdym razem za mocno doprawiałam. Takie ciążowe uroki ;D
A na przyszłość, jakbyś miała silne mdłości spróbuj napar z imbiru i miodu z rana.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 1 miesiąc temu #791308 przez Mała
Witam, kolejna noc z głowy i przeziebienie mnie bierze :dry:

Gosiak nie mogę sie doczekać relacji z wizyty. Na zaparcia uważajcie, faszerujcie się śliwkami suszonymi, błonnikiem i czym tam można, bo ja z powodu zaparć trafiłam do szpitala ze skurczami :dry:
Rosołu o zapachu waty cukrowej nie jadłam :lol:

Lacrijka i jak Igunia?

Anoda uuuu :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #791322 przez Lacrijka
No i dobrze ze jednak pojechałyśmy do lekarza bo okazało się że Iga ma zapalenie gardła i to ostre i o włos uniknęłyśmy antybiotyku.. Więc jak widąć - ząb to nie zawsze dobra rada.

11 lata 1 miesiąc temu #791369 przez ferritka
bry;)
Lacrunia, i nikt mi nie powie ,że matka nie ma przeczucia!!!!!!! dobrze, że posłuchałaś własnego wewnętrznego głosu i poszłaś sprawdzić Igunie ( :unsure: wewnętrznego głosu? kufa jakbym sekcie przewodziła doebałam :dry: )

Vifi ja dawałam Kręglowi najpierw salfazin, mace, 2xkwas foliowy i l-karnitynę..ale salfazin zamieniłam na androvit szybko bo mi Kręgla mdliło i miał uderzenia gorąca. Jak zamieniłam to mu przeszło :lol: no i nie brał tak czysty miesiąc bo czasami mi się zapomniało mu dać ,bo z nim jak z dzieckiem jak do rączki nie dałam to sam nie wziął :dry:

jutro mam wizytę u dr cuda!!!! bo do mnie zadzwonili czy mogę być jutro..pewnie jakaś baba zrezygnowała i ja se pocisne ..pewnie nic mi nie powie oprócz tego że Stary jest ułomkiem i nie dośc że ma armie beznadziejną to nie potrafi jej do porządku zbadać :dry:
ale przynajmniej nie muszę czekać do końca listopada żeby się o tym dowiedzieć.

Pani :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #791396 przez bidol
Ferritka - ojj strasznie mi przykro - naprawdę - mam podobny model w domu - zapalenie zatok to dla niego jednoznaczne z bólem gardła - :dry: :blush:
nie powiem bo uśmiałam się przy Twoich tekstach do łez - biedny kręgiel - miał pewnie ostrą jechankę w domu :silly:

Lacra - zdrówka dla niuni :kiss: :kiss:

Gosiaczku - łoj - wata cukrowa?? to ja Ci współczuje jak Ty juz tak masz to co będzie z miesiąc?? :ohmy: czekam na wiadomości co gin powie :kiss: :kiss: :kiss:

Pani - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #791404 przez ferritka
Bidolku, jechankę tak
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
niet- za to że zawalił ciche postne dni :dry: jutro znowu mu wywalę ,pooawanturuję się, poryczę i do świąt bedziemy pogodzeni :huh: ;)
ciekawa jestem czy doktorek zauważy ten 1% poprawę :S :S

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #791405 przez nati.olsztyn
ferri Twoje teksty mnie rozbrajają:) Fajne że wizyta Ci się przyspieszyła.

Lacrijka Dobrze zejednak posłuchałaś swoich przeczuć!!!:)

Pani Buziaki!!!:*

11 lata 1 miesiąc temu #791416 przez Mirella
Lacrijka napisał:

No i dobrze ze jednak pojechałyśmy do lekarza bo okazało się że Iga ma zapalenie gardła i to ostre i o włos uniknęłyśmy antybiotyku.. Więc jak widąć - ząb to nie zawsze dobra rada.

No dlatego Ci mówiłam, że to Ty masz dziecko i widzisz na ile niepokojące są objawy. Ale kurcze, ostry stan zapalny bez gorączki? Czyli co? Organizm nie walczy? Niech mnie kto oświeci czy takie stany są normalne, bo ja się mało znam, Duśka mało choruje, ale przy zapaleniu gardła to i za pierwszym i drugim razem prawie do 40 dochodziła ;) Z tymi dzieciami to nigdy nie wiadomo, dobrze że szybko rosną bo zdurnieć idzie ;)

Gosiak, Ty sobie nie daj gmerać bez powodu, małej ciąży nie powinno się badać ginekologicznie jak nic niepokojącego się nie dzieje.

Ferri, no ja to bym swojemu wałek do ciasta roztrzaskała na głowie jakby taką sprawę zawalił, ale faceci to jakoś inaczej do tego podchodzą, miesiąc w prawo czy lewo to im nie robi różnicy ;)

11 lata 1 miesiąc temu #791423 przez ferritka
Mirellka, dlatego mu wykrzyczałam wczoraj że ma to wszystko w doopie, że mu nie zależy i olewa sprawę a samo nic się nie poprawi...no i chyba mu przemówiłam do rozsądku bo przeniósł tablety z mojej nocnej szafki do swojej i powiedział ,że jutro idzie ze mną do doktorka...
kufaa mogłam go do androloga zapisać ...aaaa uleciało mi

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791435 przez gosiak
Mirella, idę bo mam nadzieję się uspokoić, powiem jej że z OM dziś mi wypada 6tc a z bety 5 tydzień z haczykiem dokładnie nie wiem bo ostatnią betę jak robiłam (w sobotę) to wyszło 204,60 a od 215 piąty tydzień w tych normach się zaczynał, więc sama stwierdzi czy już można patrzeć czy nie

A tak w ogóle to noe wiem jak patrzeć na te normy patrzcie:
Mój wynik 204,60

3tydz. 5,8-71,2 mlU/ml
4tydz. 9,5- 750
5tydz. 217-7138
6tydz. 158- 3178
7tydz 3697-163563

Itd...

I co ja równie dobrze z tych norm mogę być w 6 tyg. :unsure: nie kumiem o co cho :angry: wytłumaczta mi to jak ktoś wie bo ja z matematyki to noga jestem :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 1 miesiąc temu #791445 przez gabi28
dzien dobry :)

Gosiak,to Ty nadal masz @ bóle?
hmm.. odkąd pokazałaś tutaj malinowe kreski to myślę o Tobie intesywnie :) ja mialam @ dostac w niedziele,pobolewa @-owo,ale takie bóle mam od środy..więc coś tu nie halo. Jeśli do jutra nie dostanę,to pójdę po test..a co... :) dawno nie testowałam.

11 lata 1 miesiąc temu #791462 przez gosiak
Gabi wczoraj jeszcze mnie bolało jak na @ ale dzis spokój chyba leżenie pomogło, jedynie zaparcia mi dokuczają :dry:

No to kochana mam nadzieje że pójdziesz w moje ślady :kiss: trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 1 miesiąc temu #791484 przez magduska
gosiak- wychodzi na to,ze podobnie w ciazy jestesmy hehe, u mnie wychodzi tak jak u ciebie,ze 6 tydzien :laugh: ale sama juz nie wiem. Ostatnio mdli mnie tak,ze szok, brzuch tez pobolewa mnie jak na @ :) ale takich zapachow jak ty nie mam jeszcze hehe rosol o zapachu waty cukrowej...
trzymam kciuki za wizyte u ginka

Pani-trzymam kciuki za Zuzie-widac,ze uparciuchem bedzie hehe :laugh:

Lacrijka-całuski dla kruszynek :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #791521 przez gosiak
Magduśka kiedy masz wizyte? Razem na lipcówki się załapimy :lol: ;) mykam sie odpajęczyć :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka