- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- Adopcja przez homoseksualistów
Adopcja przez homoseksualistów
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiora
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 0
Skoro trudne tematu do daje watek bardzo kontrowersyjny. czy homoseksualisci powinni moc adoptowac dzieci???
Moje zdanie jest takieze powinni. to tez ludzie.moim zdaniem lepsza para homoseksualistow niz patologiczna rodzina gdzie rodzice chleja i bija dzieci a nawet homoseksualna para lepsza niz dom dziecka. co wy sadzicie???
sara125 mi tez to nie przeszkadza... a nawet mam takich dalszych sasiadow i w zupelnosci sa dla mnie naj... najnormalniejszymi ludzmi i naprawde WSPANIALYMI rodzicami
ale temat bardzo kontrowersyjny....
- poli
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ... dar wzrastania jest pięknem samym w sobie ...
Jak zobaczyłam to zdjęcie to byłam w szoku. Moim zdaniem skoro pary homoseksualne chcą mieć dzieci to powinni postarać się o nie naturalnie. Nie jest to możliwe, dlatego uważam, że pary homo nie powinny mieć dzieci. Nie chciałabym mieć dwóch mamusi ani dwóch tatusiów.
Może i mogą być dobrymi rodzicami, ale dla mnie to krzywda dla dziecka - bo rodzice, to mama i tato. Nie wiadomo jeszcze jak posiadanie dwóch mamusi i dwóch tatusiów w przyszłości wpłynie na psychikę dziecka. Mogę przypuszczać, że niezbyt dobrze, bo to nie jest normalny układ.
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- sara125
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiora
- Wylogowany
- Moderator
rowniez uwazam ze nie powinni.rodzina zawsze sklada sie z mamy i taty.dziecko własnie w takiej rodzinie uczy sie i ma wzorce do nasladowania ma porownanie..homoseksualisci nie moga miec dzieci.oni rodza sie tacu i/lub sa to zaburzenia psychiczne.podejzewam ze dziecko wychowane przez pare lesbijek lub gejow wyniesie z domu podobne upodobania
cytat:
A co do wychowania dziecka na geja czy lesbijkę to już od dawna wiadomo, że orientacji seksualnej nie nabywa się przez socjalizację ani pierwotną (wychowanie przez rodziców) ani wtórną (wpływ szkoły, środowiska, znajomych).
Mirella napisał:
Jak rodzice chleją i biją, to dzieci trafiają do domu dziecka w wielu wypadkach. A dom dziecka nie wyrzuca na bruk ani po dojściu do pełnoletności ani później.
cytat:
Jednym z argumentów, a zarazem argumentem koronnym, jest dobro dzieci. Bardzo słuszny to argument, który powinien odnosić się do każdego przypadku adopcji zarówno przez pary homoseksualne, jak i heteroseksualne. Najważniejsze jest jednak to, co dana para może dziecku zapewnić. Od kiedy miłość, ciepło, opieka czy wsparcie są złe czy też mogą wyrządzić krzywdę? W gruncie rzeczy nie powinno chodzić o tożsamość płci, ale właśnie o miłość do dziecka, o zapewnienie mu kochającej rodziny. Czy lepszy jest dom dziecka czy też życie w patologicznej rodzinie, gdzie rodzice biją swoje dzieci, gdzie spotyka je prawdziwa krzywda? Tylko dlatego, że rzekomo taki mamy model rodziny (matka, ojciec i dzieci)? Rzekomo, bo nie ma czegoś takiego jak model rodziny. Kto niby ten model ustalił?
zachecam do przeczytania calego artykulu
zrodlo : Adopcja dzieci przez pary homoseksualne kobiety-kobietom.com/queer/art.php?art=3065
- poli
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ... dar wzrastania jest pięknem samym w sobie ...
"Tylko dlatego, że rzekomo taki mamy model rodziny (matka, ojciec i dzieci)? Rzekomo, bo nie ma czegoś takiego jak model rodziny. Kto niby ten model ustalił?"
Myślę, że taki model rodziny ustaliła... natura
Artykuł ze strony lesbijskiej mnie nie przekonuje. Nie jest obiektywny.
Warto się zainteresować historią - w jaki sposób homoseksualizm przestał być traktowany jako choroba.
- Scholastyka21
- Wylogowany
- gadatliwa
- mój skarbek
- sara125
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- andziaa35
- Wylogowany
- budujemy zdania
- www.pajacyk.pl glodne dzieci nie mysla o nauce!
coraz wiecej malzenstw sie rozwodzi i czesto ojcowie sa odcinani od kontaktow z dzieckiem i wtedy nikt nie pyta sie jaki wzorzec ojca bedzie mialo dziecko...
- sara125
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
moim zdaniem powinni adoptowac ale taka rodzina musi byc spolecznie otwarta. dziecko musi zyc w warunkach zroznicowania, roznorodnosci- musi samo wybierac i oceniac.
coraz wiecej malzenstw sie rozwodzi i czesto ojcowie sa odcinani od kontaktow z dzieckiem i wtedy nikt nie pyta sie jaki wzorzec ojca bedzie mialo dziecko...
Andzia zgadzam sie... nie chodzi o to zeby zamknac dziecko w domu...