- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Miejsca przyjazne mamie i dziecku
Miejsca przyjazne mamie i dziecku
- Agata257
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- Agata257
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agata257
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
O rany!W jakich my czasach żyjemy???!!Ja tez się nie krepowałam, ale czasem ludzie zwracali mi uwage, że to nieprzyzwoite albo się przyglądali jakby to było niewiadomo co.
Jak mój synuś jest głodny,to mam w D. co inni myślą i po prostu go karmię (w parku,w restauracji...) nakrywam się pieluszką,żeby nie majtać cyckami przed wszystkimi i tyle.
Ale niestety w Polsce tak już jest że ludzie karmienie piersią w miejscach publicznych traktują jak jakieś zło Gapią się,jakbyśmy nie wiadomo co robiły i często złośliwie komentują..
A poza tym dziwię się że w XXIw. jest tak MAŁO miejsc przyjaznych mamie z dzieckiem!
W CH są pokoje do przewijania,czy karmienia,ale przyznam że jeszcze nie byłam w takim miejscu więc nawet nie wiem jakie tam warunki panują? Kiedyś za to w DDTvn poruszali ten problem,pokazywali takie pokoje w CH i pozostawiały wiele do życzenia -były brudne,ciasne i niepraktyczne ..
No ale ważne że w ogóle są takie pomieszczenia,bo np. jak mamusia chce wyjść z dzieckiem na miasto,usiąść np. w jakiejś kawiarni to ma wielki problem jak trzeba dzidziusia przebrać.
Ja ostatnio byłam z mężem i koleżanką w knajpce,Jasiu mocno zasikał pampersa,więc pytam grzecznie kelnerkę -Czy mogę gdzieś przewinąć dziecko? A ona mi mówi -Tak,może pani położyć go na stole
......oszczędziłam swojemu dziecku widowni,a innym gościom knajpy widowiska i poszłam przebrać małego do auta..
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
"mloda34
jestem przeciw.
zdecydowanie.
i kropka.
karmienie piersią jest tak samo naturalne jak siusianie itp. itd.
takie widoki nie są mi obojętne i nie mam zamiaru godzić się na ich obecność w przestrzeni publicznej.
w taki sam sposób reaguję na "publiczne" palenie, picie alkoholu i używanie wulgaryzmów.
nie zapominajmy też, że po ulicach chodzą kobiety, które mają traumatyczne przeżycia związane ze swoim macierzyństwem. to im nie pomaga."
Aż mi się włosy zjeżyły
Żenujące....
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ja nie mam problemu z karmieniem i robie to tam gdzie akurat jestem i jest taka potrzeba ostatnio często w okolicach kampusu UJ młody chyba jakimś naukowcem będzie czy coś bo czesto tam sie robi głodny
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja nie mam problemu z karmieniem i robie to tam gdzie akurat jestem i jest taka potrzeba ostatnio często w okolicach kampusu UJ młody chyba jakimś naukowcem będzie czy coś bo czesto tam sie robi głodny
głodny wiedzy
co do karmienia w miejscach publicznych to jestem na tak i na nie. jeśli ktoś robi to jak Bombel, dyskretnie, przykrywa pierś itp to widok jest piękny, ale jak widzę matki, które robią to ostentacyjnie, z "cyckami na wierzchu" to jest to niesmaczne i sama nie wiem gdzie mam oczy schować, więc nie dziwię się mężczyznom czy nastolatkom. kiedyś (kilka lat temu) widziałam babkę, która goniła swojego (na oko 3letniego) synka po parku z cyckiem ma wierzchu, bo przecież była pora karmienia aż jej ktoś uwagę zwrócił. a jakiś miesiąc temu byłam u koleżanki na urodzinach i byli znajomi z mniejszym dzieckiem od Toli. Kiedy była jej pora jedzenia wyszłam z nią do innego pokoju, żeby w spokoju sobie zjadła (karmię MM), natomiast znajoma nie krępowała się karmić małego przy stole (piersią), ale niestety faceci (a było ich 5) bardzo się zmieszali i wszyscy wyszli zapalić (mimo, że palący był tylko jeden)
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dlatego uważam,że lepiej jest jak kobieta zasłoni nieco pierś.
Sama tak robię jeśli nie mam gdzie się "schować" np. w restauracji. Ale jeśli jestem u kogoś w gościnie i mam do dyspozycji dodatkowy pokój to grzecznie pytam czy mogę z niego skorzystać i karmię Jasia w odosobnieniu,w ciszy i spokoju.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli nie chcesz mówić tego sama,prosto w oczy,to może poproś męża żeby zwrócił rodzicom uwagę!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
- martela89
- Gość